tiistai 23. lokakuuta 2012

10 KUVAA KESÄÄN JA MINDFULNESS-JUTTUJA

Huomasin tuolla blogeissa tämän kivan haasteen kuvata omaa pihaa joka kuukausi samana päivänä ja muodostaa kuvista kollaasi. Oma kuvauspäiväni on 21. päivä. Tuo ulkosaunarakennus on omankodin rentoutumispaikka ja siellä voi kylpeä lähes läpi vuoden. Hanasta saa veden niin kauan, kun pakkaset tulevat. Sen jälkeen voi kylpeä, jos kehtaa kantaa veden ja sehän ei nyt ole kummonen juttu.
 
 


Aittarakennus häämöttää taustalla

Saunan toisella puolella on iso kesäkeittiö, joka jäi sisältä keskeneräiseksi miehen kuoleman jälkeen ja on ollut aika vähällä käytölläNäppäsin saunasta muutaman sisäkuvankin. Saunan seinissä on muutamia vanhasta savusaunasta purettuja hirsiä. Ne luovat oman tunnelmansa. Ovikin on vanha.
Piha-alue on iso ja puistomainen. Tontin pinta-ala yli 0,6 ha ja ostaessamme se oli peltoaluetta. Kaikki puusto on itse istutettu ja 30 vuodessa puita on jouduttu kaatamaan runsaasti. Eli omalta tontilta on saatu saunapuut. Kasvimaata ei ole ollut vuosiin mutta nyt olen suunnitellut, että ensi keväänä laitetaan edes perunaa. No, sen näkee sitten. Kun kulkee kahta paikkaa, jostakin joutuu luopumaan.

Tänään on harmaa päivä ja aamulla oli jo hiukkasen satanut räntää. Olen potenut flunssaa ja vieläkään olo ei ole normaali. Kävin apteekissa hakemassa flunssalääkettä ja Terveydeksi-lehti tarttui mukaan. Siinä on hyvä mindfulness-juttu. Tässä joitakin poimintoja artikkelista.

" Läsnäolo on taitolaji. Mieli harhailee helposti muualle. Mietit tulevaa tai mennyttä, jolloin et ole täysin länsä nykyhetkessä. Moni asia jää huomaamatta ja kokematta. Mindfulness tarkoittaa mielen kykyä olla näsnä nykyhetkessä. Aikaamme leimaa monisuorittaminen. Olemme tavallaan läsnä, mutta emme kuitenkaan ole.

Keho on viisauden lähde. Elämme aistiemme kautta: kaikki ajatukset ja tunnetilat tuntuvat kehossa. Esimerkiksi ahdistus voi tuntua rintakehän puristuksena sekä hengityksen tihentymisenä. Tärkeä oppi on se, etteivät mielen tuottamat ajatukset ole yhtä kuin todellisuus. Ihmismielen tehtävä on tuottaa jatkuvasti erilaisia tulkintoja ja arvioita. Ajatusten osumatarkkuus ei ole kuitenkaan aina kovin luotettava. Kun tarkkailee, millaisia ajatuksia mielessä liikkuu, niistä tulee tietoiseksi. Omien ajatusten havainnointia voi harjoitella yksinkertaisella tavalla kirjoittamalla niitä välillä paperille.

Toinen tärkeä oppi on, että tunteet ovat tarpeellisia eivätkä suinkaan vihollisiamme. Ne viestittävät ihmisen syvistä tarpeista, eikä niitä pidä yrittää kontrolloida tai vältellä. Mindfulnessissa pyritään paitsi havainnoimaan myös hyväksymään kaikki tunteet. Kannattaa muistaa, että alakulo, kärsimys ja suru kuuluvat elämään yhtä lailla kuin ilo ja onni.

Sammuta tänä iltana tv, puhelin ja netti. Sytytä kynttilä ja istu aivan hiljaa silmät kiinni. Hengitä rauhassa ja keskity vain kuuntelemaan ympäristön ääniä."

Mindfulness-tiistaita kaikille piipahtajille :))!

Iltamusiikkina Markku Johansson ja Vantaan viihdeorkesteri: Blue dreams

9 kommenttia:

 1. Kaunis avara tontti sinulla! Sauna on tosi viihtyisä sisältä!

  VastaaPoista
 2. Tonttiisi on yhtä järjestyksessä kuin on ajatuksesikin!:DD

  Mukavaa viikon jatkoa, Beate56!<3333

  VastaaPoista
 3. Iso tontti sinulla.
  Minäkin olen ollut mukana haasteessa " mitä ikkunasta näkyy",
  Kahtena kuukautena olen jo ottanut ja päivä on 19, joka kuukausi.


  hyvää viikonjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja miten leppoisia kuvia pihaltasi. Kaunista!

  VastaaPoista
 5. Nuo saunan sisäkuvat kyllä ovat ihanat.Kauniita kaikki pihaa myöten. Siellä kelpaa tepastella.

  VastaaPoista
 6. Kyllä teillä onkin hieno tontti siellä oleskella ja sauna ja vaikka mitä!
  Tämä olisikin kiva haaste, kuvata jotain kotipihalta aina joskus saman päivänä joka kuukausi.
  Mulla olikin joskus samanlainen juttu omassa blogissani, kuvasin kukkamaatani keväästä talveen.
  Pitääkin miettiä, jos vaikka tulisinkin mukaan.
  Pitääkö haastekuva johonkin linkittää?

  VastaaPoista
 7. Peesaan edellisiä: Ihastuttava sauna, jonne olis ihana pistää pötkölleen kynttilän valossa.

  Ja hyvän pätkän pistit tuosta artikkelistakin. Oon omalla kohdallani huomannut, että mun on vaikea relata kotona. Jotenkin sitä vaan ei osaa olla. Koko ajan keksii jotain rästihommaa, joka on ihan pakko saada tehtyä. Mukamas. Miksi sitä ei osaa vaan nautiskella välillä? Nytkin on pitkä vapaa ja tuntuu, että tänäänkin turhauduin, kun en omasta mielestäni ehtinyt tehdä tarpeeksi kaikkea.

  VastaaPoista
 8. Uskomattoman ihan sauna, voi, mikä tunnelma!!!!

  VastaaPoista
 9. Kaunis pihapiiri!:) Tuollainen pieni ulkosauna on ihana. Meilläkin ulkosauna lämpiää useammin kuin sisäsauna, vaikka meillä vesi joudutaan aina kantamaan sinne mukana. Löylyt ja tunnelma on vain niin paljon parempi ulkosaunassa.:)

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...