sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Remppakuvat ja loskaa


Alkuviikosta remppamiehet kävivät parina päivänä vaihtamassa meille uuden ilmalämmityskoneen vanhan yli 30 vuotta palvelleen tilalle. Silloin kun talomme rakennettiin ilmalämmitys oli edistyksellinen valinta mutta nykyisin lämmönjakokoneiden tekniikka on kehittynyt. Vanhan koneen putkistot lähtevät valitettavasti aika keskeltä taloa, mihin ne silloin suositeltiin asentaa, että lämpö jakaantuu tasaisesti. Ja siihenpä se uusi kone on pakko laittaa ellei halua särkeä lattioita. Onneksi kone on hiljainen ja se on ns. piilossa ja ovipaneelit ovat valkoiset (entisessä beige).
Eipä ehtinyt mökki paljon viilentyä, kun takkauunissa paloi tuli ja ilma oli lauha. Kesällä remontti jatkuu, kun vaihdetaan vesivaraaja uuteen Jäspin ovaalinmuotoiseen 1800 l koneeseen. Siinä hommassa menee varmaankin useampi päivä, koska vanha varaaja on miehen aikoinaan itse tekemä ja se joudutaan ottamaan palasina ulos lämpökeskuksesta. Seinääkin pitää vähän purkaa ja ovi uusitaan samalla. Kuvat huonoja kännykuvia.
Tämä jätekasa ja vanha kone kaatopaikalle menossa
Pihatie oli alkuviikosta tässä kunnossa. Katoltakin rysähtivät lumet juuri autokatoksen eteen mutta onneksi naapuri ehti niitä koneella kipata kauemmaksi. Sen jälkeen on satanut monena päivänä inhottavaa märkää räntää ja se jos mikä on painavaa kolata. Minulla lienee pakkomielle tuosta lumesta. Tykkään, että piha on talvellakin siisti ja siinä sopii autojen kanssa kääntymään ja peruuttamaan. Olen suunnitellut jo pienen lumilingon hankkimista niin ei tarvitse odotella, milloin linkomies ehtii (jos ehtii) meidän pihasta koukkaamaan ja aina käyn kuitenkin jäljet siistimässä.
Blogger ei millään hyväksynyt näitä kuvia tuon ystävävideon jatkeeksi - en tiedä mikä syynä mutta laitanpa erikseen.
                                                     - Beate -

5 kommenttia:

 1. Sitä mökilläkin remppaa piisaa :) Perjantaina katseltiin miehen kanssa lumilinkoja ja todettiin että hyvä kun tälle talvelle ei hankittu niin vähän lunta on tullut, ehkä ensi talvena katsellaan uudelleen :)

  VastaaPoista
 2. Onni on lämmin pesä!
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Täälläkin sateli aluksi märkää lunta, sitä on inhottava pukata ja siinä on raskas rämpiä. Mutta nyt on taas kauniin talvista. Lumessakin on puolensa.

  VastaaPoista
 4. Märkää ja lumisohjoa joka paikka täyteen, mutta onni on oma lämmin tupa :)

  VastaaPoista
 5. Pakko tehdä aina muutaman kymmenen vuoden välein jotakin, mieli asua entisessä asunnossa, jota kodiksi kutsutaan. Onnea ja menestystä sinulle ja hänelle, Beate!♥♥

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...