maanantai 20. maaliskuuta 2017

Viikon varrelta - aleostoksia, elokuvia ym.

 Tänään onkin jo kevätpäiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat osapuilleen samanpituisia kaikkialla maapallolla. Aurinko siirtyy eteläiseltä puoliskolta pohjoiselle ja kiihkeästi odottamamme kesä koittaa. Pimeä aika vie vanhemmiten voimia, vaikka kuinka yrittäisi ulkoilla niin kyllä sen huomaa. Iho on harmaa, eloton ja kuiva samoin kuin hiukset. Kokeilin hiuksille argan- ja kameliaöljyä sisältävää naamiota tavallisen hoitoaineen sijaan ja annoin myös vaikuttaa pidempään. Olin tyytyväinen lopputulokseen - sähköisyys hävisi ja hiuksen pinta tuntui pehmeämmältä. Hinta-laatusuhde on näin ollen hyvä, purkki maksoi 4,20 euroa.
JYSK:in alesta tilasin kasan sisustustyynyjä. Eipä enää kannata ommella päällisiä vanhoihin tyynyihin, koska sisus+päällys maksoivat 5-10 euroon. Isäntä sai susityynyn. En ole trendisisustaja enkä tykkää liian värikkäistä tyynyistä. Viikonloppuna nautimme taas hirvikäristystä. Jälkiruokana helppo pulla-marjavanukas kermavaahdon kera.

Kevättalven lenkkikuvia, vanhoja rakennuksia ja romutaidetta lumen keskellä. Viikon leffanautintona mm. Yöjuna Lissaboniin, joka perustuu Pascal Mercierin samannimiseen kirjaan. Kirjaa en ollut lukenut mutta elokuvasta pidin. Portugalilaisen Amadeu de Pradon filosofiset tekstit puhuttelevat elokuvan päähenkilöä professori 'Mundusta' ja hän lähtee Lissaboniin jäljittämään kirjailijaa.   “What could – what should be done, with all the time that lies ahead of us? Open and unshaped, feather light in its freedom and lead-heavy in its uncertainty? Is it a wish, dreamlike and nostalgic, to stand once again at that point in life, and be able to take a completely different direction to the one which has made us who we are?”
Koskettava draamaelokuva Changeling DVD:ltä, ohjaus Clint Eastwood v. 2008. Perustuu tositapahtumiin vuoden 1928 kuohuvassa Los Angelesissa. Täältä voitte lukea lisää elokuvasta. Tykkäsin myös.5 kommenttia:

 1. On kyllä ihanaa tämä valoisan ajan koittaminen.Iho on kyllä kuiva ja muutenkin hiukset huonossa kunnossa.Kosmetologilla kävin ja uusia luonnonkosmetiikkatuotteita otin käyttöön juuri.Niistä myös yuttua blogissani.

  VastaaPoista
 2. Kiva on aamulla herätä kun on valoisaa.
  Ihanat nuo vanhat talot.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat. Aika paljon on teilläkin vielä lunta. - Blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavat vanhat rakennukset ja kuvat ❤️ Hyvä elokuva suositus, tuo laitetaan korvan taakse. Valoisuus on jäänyt römppäilmojen alle, just kesärenkaat sopivasti vaihdettiin ja nyt keli on mitä hirvittävin talvikeli:)

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...