Kuvat puhukoot puolestaan, koska talvisesta nuotanvedosta ymmärrän vain, että nuotta on ISO verkko, jossa on pussukka ja verkkoa vedetään hitaasti koneellisesti (moottorikelu) jään alla. Verkko on pituudeltaan ehkä noin 200 m (onko pidempiäkin?) Tällä kertaa saalis oli hieman yli 100 kg ja siitäpä riitti herkkua moneen ruokapöytään. Meille tuli noin 4 kg ja mies perkasi kaloja lähes pari tuntia ulkona. Sattuneesta syystä en päässyt itse mukaan, kun piti kakkua jäädä leipomaan, joten annoin K:lle kameran mukaan, että räpsii kuvia. Minua olisi niin kiinnostanut olla katsomassa, kun sää oli noin loistava.
Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille ja kiitos tunnustuksista Emilielle ja Marja-Leenalle . Vastailen seuraavassa postauksessa.
Kylläpä on herkkuja... niin muikut kun kakkukin!
VastaaPoista- Meillä ei isäntäkään ole törmänny nuotanvetoon, vaikka on juuriltaan kalastajien sukua. Elikä sitä hommaa ei taideta täälä länsirannikolla harjottaa. Mielenkiintoiselta näyttää!
No ompas saalis kuin Pietarin kalansaalis, tosi mahtava!
VastaaPoistaMuikut on kyllä niin tosi hyviä, nami!
Nyt on kyllä teillä hyvää ruokaa paljon,kun noi hyvä saalis tuli.
VastaaPoistaMuikut ovat herkku ruokaa:)
Nam, paistettuja muikkuja, herkkua! Sulla onkin ollut touhukas pääsiäinen :)
VastaaPoistaMinulle on tuo jään alta kalastaminen täyttä hebreaa, mutta saalis näyttää kyllä hyvältä. Muikku muutenkin on aika outo kala, vain harvoin olen sitä maistanut, mutta hyvän suutuntuman siitä on saanut.
VastaaPoistaNo onpas hyvä saalis. Muikut on niiin hyviä paistettuna:)
VastaaPoistaWau mitkä kuvat ja ihana saalis.
VastaaPoistaOooh, nyt täytyy lähteä aamiaiselle, maha alkoi kurnia just! Taisi olla aikamoinen lössi nuottaamassa, kun "vain" neljä kiloa oli osuus :) mutta kyllä siitä yhdelle illalle riittää siitäkin. Ja kakkua jälkkäriksi!
VastaaPoistaMuikkunuottaus olisi jännää katsottavaa! Iso juttu olikin paikallisessa lehdessä juuri tuolta Nilakalta. Muikku tuoreena on yksi parhaista kaloista. pikkumuikut ruisjauhoissa pyöriteltynä ja voissa rapsakaksi paistettuina, nam!
VastaaPoistaMukavaa kun postasit tästä :)))
Se juttu oli toisesta porukasta, jonka pyydys oli ollut jonkun matkan päässä Keiteleelle päin mutta näköetäisyydellä.
PoistaVau,ompas tuttua touhua nuotalla olo,oon joskus nuorena ollut mukana nuotta hommissa..Porkkamiehenä,mikä saalis,nams ihania paistetut muikut.Tuttu järvihän tuo Nilakkajärvi on ainakii minulle,Keitelettä♥
VastaaPoistaHienoa!
VastaaPoistaMuikkua syötiin pääsiäisenä, säilykkeenä kylläkin. Jo oli hyvää karjalanpiirakan kanssa. Harvoinha sitä tulee ostettua tuoreena, eikä enää käy oveltaovelle myyjiäkään. Kaupasta ostetaan joskus ja tehdään muikkukukkoa.
VastaaPoistaEnpä ole koskaan nähnyt nuottausta, on se "vilpoisaa" hommaa. Hyvä saalis!
Ja hieno keväinen kakku.
Onpa hieno saalis ♥
VastaaPoistaKomea muikkusaalis, kiitos Beate!
VastaaPoistaMyös kakku on hieno, kyllä sinä osaat..:)))
OIkein hyvää viikonloppua sinulle & Hänelle.<33333
Muikku on maukas kala,kannattaa sitä nuotalla nostaa.
VastaaPoistaKivasti sitä muikkua saivat. Hyvät Pääsiäisherkut pöytään kauniisti koristeltu kakku myös.
VastaaPoistaHieno kuvasarja perinteisestä kalastamisesta.
VastaaPoistaKyllähän puhkonta työtä riittää tuossa määrässä.
Herkullinen muikku kuva.
Pitääkin ostaa kaupasta muikkuja lähi päivinä.:)
Nyt on pakko tunnustaa etten koskaan ole maistanut muikkua! Ei mun juttu :) Silakkapihveissäkin on ruotoja :)
VastaaPoistaAurinkoa sulle!!!
Hieno saalis ja hyvät kuvat. Kauppaan on lähettävä nämä kuvat nähtyäni! Mulle maistuu muikku ja kalaruoka yleensäkin. sitä oppi lapsena syömään, vaikka silloin ajattelin, että aikuisena syön mielummin vaikka makkaraa. Olen järven rannalla syntynyt.
VastaaPoistaVoi rietas, kun herahti vesi kielelle nuita paistettuja muikkusia katellessa, että ne on hyviä!
VastaaPoista