perjantai 6. maaliskuuta 2015

Eläinten talviruokintaa ja sielunruokaa ihmiselle

Innokkaiden kyläläisten järjestämä soma talviruokintapaikka seudulla asustaville metsäkauriille ja kaipa linnutkin nokkaisevat herkuista osansa. Herkut on tuotu ison peltoaukeaman ympäröimälle metsäsaarekkeelle. Eläimet näkevät näin monelle suunnalle ja pedot eivät pääse niin helposti yllättämään. Talviruokinnan avulla useammat yksilöt selviytyvät kevääseen. Hyväkuntoisina ne myös tuottavat enemmän jälkeläisiä. Minun nyt ei kuuluisi olla kuvassa, kun en ole valitettavasti tuonut muuta kuin perunan ja porkkanan kuoret lauantaina. Kaikki hedelmät ja vihannekset kaupoista jäänyttä, ihmisille syötäväksi kelpaamattomia.
Puupinoja näkee nyt lenkin varrella, kun firmat koettavat saada pinot ajettua pois ennen rospuuttoa

ELÄMÄNHALLINTAPOHDINTAA
"Joskus tapahtumat, tilanteet ja ihmiset tulevat eteesi yksinkertaisesti siksi, koska sinä jostain syystä tarvitset kyseisiä opetuksia. Toisinaan opetukset ovat niin kirkkaita ja selkeitä, että et voi olla huomaamatta niitä. Esimerkiksi asiat, jotka muissa sinua toisinaan ärsyttävät, ovatkin usein omia heikkouksiasi, jotka olet pakottanut paksun kuoresi alle ja unohtanut sinne. Useimmiten sinäkin olet peili jollekin toiselle, ja autat toista oppimaan itsestään sinun kauttasi.
Joskus lakaiset jotkut tunteesi maton alle, koska et vain halua kohdata niitä. Lopulta et voi pois lakaistujakaan tunteita vain unohtaa, vaan ne odottavat niin kauan, kunnes rohkenet niihin paneutua. Jos kiellät itseltäsi asioita, koko ajan alitajuisesti tiedät, että myös ne ei toivotut tunteesi ovat olemassa. Ne ovat olemassa niin kauan, kunnes ne itse omasta tahdostasi otat tarkisteluun, hyväksyt ne ja päästät irti. Sen leikkiminen, että jotain sellaista ei ole, mitä et tällä hetkellä kaipaa tai mitä ehkä jopa pelkäät, tekee hallaa erityisesti itsellesi.

Piilottelu ja asioiden kieltäminen ovat myös inhimillisiä tapoja olla. Joskus minun tarvitsee kääntää monta kiveä, ennen kuin yksinkertaisesti olen valmis kohtaamaan itselleni kipeitä tai haasteellisia asioita." (Fb Sisäinen voima - 365 ajatusta parempaan arkeen)


Firmin Baes, Belgia (1874-1945) Doux reves - Sweet dreams
 "Raamattu sanoo - rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Mutta jo pelkkä itsensä rakastaminen on hyvin komplisoitu asetelma. Siinä on tärkeää hyväksyä ne rosot, puutteet ja vammat, kaikki mikä iän tuomana kulkee mukana. Toisen rakastaminen on sitä, että antaa itsensä alttiiksi. Äidin rakkautta lapseensa voi pitää jollakin tavalla ideaalina, miehen ja naisen rakkauteen tulee helposti ehdollistumia. Se kuuluu ihmisen olemukseen, vaikka rakkauteen pitäisi kuulua pyyteettömyys, hyvyys ja armollisuus." (Pauno Pohjolainen SS 28.2.2015)

Jossain on paikka
kaikille kauniille sanoille
jotka melkein lähtivät huulilta.
Vieköön sinne silta
lausumatta jääneistä kiitoksista punottu.
Palakoon siellä tuli
anteeksiannoista
henkäystä vaille jääneistä.

Sinne ne kerääntyvät kyyneliksi
helminauhoiksi
yksinäisten poskipäille.
Siellä ne ovat perillä
nukkuvat sylitysten
kotonaan
puolitiessä.
                        - Tomi Parkkinen -
Firmin Baes, Belgia - Quiétude
Kiitos taas kaikille kommenteistanne. Tavoistani poiketen aion kohta katsella LIV-kanavalla alkanutta Temptation Island Suomi -ohjelmaa. Pari jaksoa on jo mennyt mutta ne näkee täältä netistä. Muuten en ehkä katsoisi mutta mukana on eräs tutun tuttu, joka esiteltiin jopa paikallislehdessä sarjaan päässeenä yli 600 hakijan joukosta.
                                                                      - Beate -

7 kommenttia:

 1. Hieno ruokintapaikka, eläimet lienevät kiitollisia teille;))
  Liviltä olen harvoin katsellut; katsoin Unelmien poikamiestyttöä ja Unelmien poikamiestä muutamia sarjoja. Niistä kummastakin tykkäsin...

  Hyvää Naistenpäivää, Beate! ♥

  VastaaPoista
 2. Kyllä on hienoa että tuollainen paikka on järjestetty ja syötävää paljon :)
  Hyvää Naistenpäivää ♥

  VastaaPoista
 3. Olipahan mielettömän hieno postaus ja niin totta. Uskon että asioista oppii, etenkin jälkikäteen on helpompaa tulkita mitä opin tästä.

  Ja niin totta, että se mikä toisissa häiritsee on juuri niitä omia kipupisteitä ja heikkouksia ja mitä itsessäkin häiritsee.

  Upeaa viikkoa Beate <3

  VastaaPoista
 4. Kaikki eläimet tarttee talviruokintaa.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...