lauantai 26. joulukuuta 2015

Hyvää Tapaninpäivää - leffa herkistelyjä ja K:n jouluruno

Tapaninpäivänä ei täällä ainakaan hevosreellä ajella. Lunta kun ei ole. Polkupyörällä voi nykyiset tapaninajelut tehdä, jos mieli tekee tai sillä mummojen potkurilla :)). En vielä omista sellaista. Äsken oli jo kovia tuulenpuuskia ja ei mikään ihme, jos sähköt katkeaa täällä maaseudulla. Toivotaan nyt parasta, että ehdin joulupuuron keittää. Meillä se syödään yleensä tapaninpäivänä, kun kaksi päivää ahdetaan kinkkua, laatikoita ja kalaa eri muodoissa.
Meidän kirkonkylän tonttupojat ja -tytöt ilahduttavat ohiajavia. Kunnan maa- ja kotitalousnaiset voittivat Pohjois-Savon Vuoden maisemateko -kilpailun. Tunnustus on myönnetty arvokkaasta vapaaehtoistyöstä sekä ansiokkaasta työstä kotimaiseman, ympäristön ja sitä kautta viihtyvyyden hyväksi.
"Teemme talkootyönä hyödyllistä, kaunista ja näyttävää omien kuntalaisten ja ohikulkijoidenkin iloksi. Haluamme olla esimerkkeinä kanssaihmisille siten, että meistä jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa paikkakunnan ilmeeseen, siisteyteen, viihtyvyyteen ja näiden tekojen tuloksena jopa tuoda uusia asukkaita pieneen, mutta pirteään kuntaamme."
Eilen telkusta tuli iki-ihana, romanttinen leffa Sound of music. Elokuva perustuu Richard Rodgersin ja Oscar Hammersteinin samannimiseen Broadway-musikaaliin, joka puolestaan perustuu tositarinaan itävaltalaisesta von Trappin perheestä. Elokuva on edelleen kaikkien aikojen katsotuin ja tunnetuin musikaalielokuva ja yksi kaikkein aikojen katsotuimmista elokuvista. Oscareita leffalle ropisi kymmenen. Ei sen naivius häirinnyt yhtään, kun herkistelin nuoruusmuisteloissa. Lienee ollut ensimmäinen leffa, jonka kävin elokuvateatterissa katsomassa ja vieressä se eka poikakaveri, jonka kanssa istuimme käsi kädessä - eihän sellaista voi unohtaa!
Nyt vanhempana eniten kosketti kappale Climp ev'ry mountain ja tässä se tulee Shirley Basseyn laulamana.
 


LYRICS:
Climb every mountain, search high and low
Follow every byway, every path you know
Climb every mountain, ford every stream
Follow every rainbow, till you find your dream
A dream that will need all the love you can give
Every day of your life for as long as you live

Climb every mountain, ford every stream
Follow every rainbow, till you find your dream
(A dream that will need all the love you can give)
(Every day of your life for as long as you live)

Climb every mountain, ford every stream
Follow every rainbow, till... you... find... your...dream

Tapaninpäivän aforismi
Ai niin, tulihan telkusta toinenkin suosikkileffa - Love Actually. Se minulla on DVD:llä. Jee, yksi parhaista kohdista on Hugh Grantin tanssi, jota hän ei olisi halunnut filmille ♥
"Elokuvan sisältö on samaa tunnehömppää kuin romanttisissa komedioissa yleensä. Ja vaikka lajityypin kliseitäkään ei ole mitenkään yritetty kierrellä, tarinan henkilöissä on sydäntä ja syvyyttä, dialogi on terävää ja tilanteet käännetään hupaisan korneiksi aina kun lähestytään liian imeliä vesiä. Siksi elokuvan suloisuus ei tukahduta. Elokuva on myös näyttö siitä, että hyvän käsikirjoituksen ja loistavien näyttelijöiden avittamana syntyy laatuviihdettä. Hyvän elokuvan ei tarvitse olla taidetta tai esittää suuria kysymyksiä elämästä. Kunpa hyvää viihdettä tehtäisiin enemmän." (Mtv viihde arvostelut)

Paras on viimeisenä. K:n kirjoittama runo. Hänellä on muitakin runoja ja lähes pakotin osallistumaan  Metsästäjä-lehden runokisaan. Olen itsekin joskus yrittänyt riimitellä mutta en ole niihin tyytyväinen.
METSÄN JOULU
On metsässä pimeys ja hiljaisuus.
Metsän eläimet puun suojaan
ja koloon, maaluolaan ja onkaloon

sammalvuoteelle painautuu.
Kuun sirppi ja tähdet
Rauhaa ja valoa luo.
On Joulu!

4 kommenttia:

 1. Upeita tonttuja siellä onkin koristuksena ja ohikulkijoiden ilona.
  Tuon Soud of musikin voisin katsoa vaikka kuinka usein, se on aina vaan niin ihana

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta postauksesta Beate! ♥
  Sound of musicin olen nähnyt useaan kertaan, myös näyttämöllä. Vaikuttava tarina, vaan nyt en jaksanut katsoa!
  Kiitos hienosta runosta ja menestystä runoilijalle!
  Kiitos myös tästä vuodesta, antoisaa ja onnellista vuotta 2016 sinulle ja co! ♥♥♥

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...