tiistai 23. elokuuta 2016

Nuo taivaan höyhenpilvet - elokuinen sunnuntairetki

Lähiseudun maisemia elokuun kauniissa säässä. Kuvat jouduin ottamaan kännykällä, kun kamera ilmoitti muistikorttivirheestä eikä suostunut millään toimimaan. Kotona se vempele suostui taas yhteistyöhön enkä tehnyt muuta kuin otin kortin useasti pois ja laitoin takaisin. 
Seurakunnan historiaa on nähtävänä Kirkkosaaressa, jossa sijaitsi seurakunnan kolme ensimmäistä kirkkoa. Ensimmäinen kirkko valmistui noin vuonna 1691, toinen kirkko noin 1759 ja kolmas kirkko 1799. Paikalla on edelleen kellotapuli vuodelta 1748 sekä sen ympärillä kumpuileva hautausmaa muistokivineen. Hautausmaa on otettu käyttöön 1680-luvulla. Vanhan kirkon muistomerkin vuosiluvut eivät vastaa viimeistä historiankirjoitusta.

Nälkävuosina 1866-68 kuolleitten n. 2100 seurakuntalaisen muistolle. Pielaveden seurakunta ja kunta 1967
 
Kellotapulin parkkipaikalta lähtee tie edelleen Kirkkoniemeen, jota pääsee myös autolla n. 6 km, josta metsäpolku n. 1 km rantalaavulle
 



 Murtoselkä
 

 Taivaallinen höyhensaari



 Tervasalmen maisemia  Pangansalossa



Hiekkasalmi on kapea ja toisella rannalla näkyy nykyinen kirkko ja kirkonkylä
 

 



Tienvarsitaidetta loppuun. Yläkuvan enkeleihin on käytetty hautakynttilöiden metalliosaa ja ilmeisesti liimattu jonkin verkkokehikon päälle.
Oikein suloista elokuun loppua lukijoilleni!  
                                                     - Beate -

6 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Hienoa että historiaa tuodaan esille. Mukavaa tienvarsitaidetta. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia ja nuo pilvet ovat aivan käsittämättömän upeita, niitä voisi kuvata vaikka kuinka. <3 Kivaa elokuun jatkoa Beate <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun sain katsella melkein kotimaisemia, varmaankin mukava ajella pitkin rauhallisissa maisemissa . Oikein hyvää elokuun loppua

    VastaaPoista
  4. Upeita maisemia ja hauskaa taidetta. Enkeleistä tykkään erikoisesti.

    VastaaPoista
  5. Kauniita maisemia. Hauskat enkelit, hyvä idea kierrätykseen.

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...