keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Naisen elämää, musiikkina Apulanta

Kuvan taakse olen kirjoittanut A+M 11.3.70. Hiihtämään lähdössä puusuksilla ja karvahatut päässä. Muistan tuon oman hatun, joka oli kaninkarvaa.
Vanhojen värikuvien siirtäminen digimuotoon on tehtävä viimeistään nyt, sillä pian näistä ei ole jäljellä kuin surkeat haalistuneet otokset. On kuvia, joiden värit ovat säilyneet ihmeen hyvin, vaikka ovat vanhempia (alakuva). Yläkuvaan säädin värejä, kun olivat aivan keltaiset
Teini-iässä ei paljon hymyilytä
Tätä ei ole muokattu
Uskon yhteyteen, uskon ihmiseen
joka kanssas kestää kauemmin kuin huomiseen
Alku tää voi olla kaiken kauniin
Alku johon koskaan loppua löydy ei.
~Kirka / Pertti Reponen~


 Edesmennyt mieheni palveli YK:n rauhanturvatehtävissä Suezilla 1974-1975. Hän oli ottanut satoja kuvia sekä kaitafilmiä. Viimeistään nyt filmit olisi vietävä digitoitavaksi. Vanha projektori on rikki ja uusia ei valmisteta. Nämäkin muistorikkaat kuvat uhkaavat hapertua ja haalistua. Onneksi poika on jo siirtänyt negoilta ison osan kovalevylle


Nämäkin vanhat luokkaretkikuvat löysin sattumalta. En edes muistanut, että joku on silloin kuvannut. Kajaanin linnanraunioilla olemme käyneet ja pysähdytty Iisalmen torilla. Palautui mieleeni kuskin kanssa poseeraus. Hän suostui auliisti ottamaan neitokaiset kainaloon ja meitä niin ujostutti.


Perheenäidin elämää, lika lähtee parhaiten kontallaan luututen.

9 kommenttia:

  1. Ihana muistelupostaus!
    Tykkään niin kovasti katsella vanhoja valokuvia!

    VastaaPoista
  2. Muistoja, niitä rakkaita, ihana postaus. Totta, vanhat värikuvat eivät enää pitkään säily! Korkea aika pelastaa muistot jälkipolvillekin katseltavaksi!
    Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihana kuvakavalkaadi, vanhoja kuvia on ihana katsella! Hyvää Naistenpäivää sinulle♥

    VastaaPoista
  4. Olipa ihania kuvia. Kyllä vanhat kuvat ja muistot ovat niin rakkaita.

    VastaaPoista
  5. Kivat muitokuvat. Mukava niitä on katsella.
    Oikein hyvää naistenpäivän iltaa sinulle.

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia - ja joidenkin kuvien tunnelmat ja vaatteet toivat omia muistoja mieleen. Itselläni olisi edessä myös kuvien digitalisointiurakka edessä. Saas nähdä, koska siihen ryhdyn.
    Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
  7. Onpa noissa kuvissa nostalgiaa! Kiva, kun jaoit ne tänne.
    70-luvun kuvat uhkaavat todella menettää värinsä ja osan olen itsekin digikuvannut.
    Mukavaa keväistä aikaa Sinulle!

    VastaaPoista
  8. Siinäpä on muistoja. Tuollaisia kuva on tosi paljon. Pitäisi tosiaan kuvata niitä digitaaliseen muotoon. Joitakin olen kuvannut minäkin uudelleen. tiedä sitten miten ne säilyy. Mukavaa kevään odotusta.

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...