sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Alkusyksyn puuhia ja kuvia

Syyskuu alkoi leppeän lämpimänä, jopa +16 C ollut päivisin. Päivät hurahtavat sienimetsässä tai muuten vain alkusyksyn lumoa ihaillessa. Herukat on kerätty ja mehustettu mutta kesäkurpitsoja säilömme edelleen. Aamulla ystävällinen naapuri toi sankollisen vastapyydettyjä muikkuja ja siinäpä päivän ateria, voissa rapeaksi paistettuna. Muutenkin tykkäämme tavallisesta kotiruuasta ja harvoin on intoa valmistaa erikoisempia ruokia. Naapuri kertoi laittavansa tänään savolaista tohrapottua ja eiköhän sitä ole pian meidänkin ruokapöydässä. Kokeilkaapa :)

 Siilinjärven torilla pilvikirsikkapuu syysloistossaan.


 hämähäkkien 'pyydysveneitä'
 
Herukkaperhonen, neitoperhonen ja hopeatäplä. Musiikkina huippulahjakas, karheaääninen Sia ja Soon we'll be found. Maailmantähti vieraili äskettäin Suomessakin Flow-festivaaleilla. Sian omassa elämässä on ollut tragedian aineksia; huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttöä ja hän sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

7 kommenttia:

 1. Kovasti on sielläkin siis syksyn satoa saatu. Ja tätä väriloistoa, ihanalta näyttää, kuin myös hämähäkinseitit aamusumussa (ainakin tuli sellainen mielikuva :) Todella kauniita nuo perhos-auringonkukkakuvat ♥ Mukavaa syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia.
  Rouskut ovatkin nyt oikein hyviä. Ei juurikaan matoja. Ryöpättynä tuli tänään 6kg sankko täyteen. Torvisieniä myös ja suppilovahveroitakin jo löytyi. Tiistaina ei vielä ollut. Iso on teidänkin sienisaaliinne.

  Aamulla kiinnittyi huomio tienvarren kuusien hämähäkkiverkkojen määrään ja kauneuteen.
  Kaste toi ne näkyville. Hienon kuvan olet niistä ottanut.
  Mukavia sieniretkiä :-)

  VastaaPoista
 3. Ihana, ihana syksy! Ja upeita kuvia!
  Voissa paistetut muikut saivat kyllä nyt makunystyrät herahtamaan - sen verran suurta herkkua ne ovat!
  Oikein hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat! Pilvikirsikkaa en ole koskaan nähnytkään. Muikkuja mekin ajattelimme huomenna paistaa, kun ovat kaupassa tarjouksessa. Ihan yhtä tuoreita eivät varmaan ole kuin naapurin pyytämät :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania ja upeita kuvia! Hyvät naapurit ovat kullan arvoinen juttu <3 Blogini facebook sivuilla on arvonta käynnissä, käy toki osallistumassa <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo perhoskuvat! ♥
  Mutta mikä kumma on tuo.. punainen auriongonkukka?
  En ole koskaan aikaisemmin tuollaista nähnyt!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Marihantee. Sain ehkä keväällä siemeniä yhdestä blogiarvonnasta ja pussin tiedoissa lukee: Iso auringonkukka Helianthus annuus Evening Sun. Enpä ollut minäkään aiemmin tätä kasvattanut.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...