lauantai 2. marraskuuta 2019

Ei pidä olla huolissaan...kaikkihan on hyvin

Tänään marraskuun 2. päivä on pyhäinpäivä ja meillä palaa molemmissa pihalyhdyissä kynttilät. Kuva on viikon takaa, kun uusimme heinäseipäät, vanhat olivat jo alaosistaan lahoja. Nyt täällä sataa lunta, talvi on tulossa.
Eilen illalla hautausmaalla oli niin kaunista. Kynttilät veimme rakkaamme haudalle. Äidin ja isän hauta on kauempana, joten heille palavat nuo kotipihan kynttilät. Olotilani on tyyni ja levollinen. Ei ahdista maailman isot asiat eikä pienetkään ja tänne pieneen pesääni ne eivät yllä enkä halua pyöritellä mielessäni kauhuskenaarioita maailman tulevaisuudesta. Ihminen itse teoillaan aiheuttaa maapallon tuhon, siihen uskon.  Linkki sivustolle, jos haluatte tänään ahdistua :). Minä nautiskelen lukemalla vaikka alla olevaa Lukijan tarinaa.
 
 – No mittees sinä nelinkontin lattialta etit?
– En mittää, hiiljalanjäläkiä pyihin ku vaemo käski. (PL Kuopio)
  
Kalle ihmetteli, kuinka kylän kauppa oli lähtenyt yllättäen uuteen kukoistukseen.
Kauppias vastasi iloisesti:
– Kyllä se ihan tääsin perustuu kaksinkertasiin hintoehin ja yksinkertasiin asiakkaesiin. (JK Vuorela)

Meillä popsitaan edelleen lihaa. Tämä on syksyn hirvisaalista. Hiilijalanjälkeni oli kuitenkin Sitran testin mukaan vain 3300 kg CO₂e. Keskimääräinen luku on jo 7200. Häh, minähän elän askeettisesti tuon testin mukaan. Omistan kuitenkin bensalla kulkevan auton (ostettu 1,5 v sitten uutena), popsin lihaa, juustoja, juon maitoa (harvoin), asun omakotitalossa. No, en ole lentänyt enkä tehnyt laivamatkoja. Meillä lämmitetään pääasiassa puulla, sähkö on vain varalla. Ilmalämmityskone kierrättää lattioissa olevien kanaalien kautta lämmön taloon. Saunaosastolla on sähkölattialämmitys. Talon pinta-alakin on kohtuullinen 130 neliötä, ei ole enää kesämökkiä. Shoppailuni on minimaalista. Valehtelinkohan tuohon kohtaan :), koska netistä tulee osteltua vaatteita aika usein mutta vien vanhoja kirpparille. Ulkoiluvaatteista en tingi vaan ostan laadukasta (Rukka, Sail&Ski, R-Collection).

Hyvää Pyhäinpäivän jatkoa teille ja kiitän kommenteistanne!

Kuva: Pixabay


 

11 kommenttia:

  1. Olipa ihana kirjoitus tuo lukijalta lehdestä. Täälläkin satelee lunta hiljalleen. Minä en niin mieti kauheasti tuota hiilijalanjälkeä, vaikka mieheni minua siitä joskus kiusaakin, kun kesäisin ajelen avoautollani ihan hurua. Lihaa syödään ja puita poltellaan. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Liisa, niin oli minustakin ja tuollaisia mummoja täällä maaseudulla asustaa ja ukkeja. Meidän ikäluokan ei enää kannata ahdistua hiilijalanjäljestään, että eikun ajele vaan hurukyytejä kesäisin :). Kesällä meilläkin bensaa palaa. Lentomatkat olen jättänyt, kun poden jonkinsortin lentokammoa. Mitä sitä itseään kiusaamaan.

    VastaaPoista
  3. En usko että mullakaan on liian isoa jalanjälkeä, aika pieni jalka on, ei autoa, eikä vaatteet kulu millään, jotta sais ostaa uusia ja kaapit on täynnä entisiäkin. Eikä ole Mitään hinkua lähteä lentämäänkään. Syön lihaa silloin kun mieli tekee, muina päivinä jotain muuta.
    Kiva juttu mummon elämästä. Ja noinhan se menee kaupassakin, osta kolme vaikka et tarvii kuin yhen.
    Mukavaa talven alkua, tulee se vaikka ei erityisemmim oottaskaan :)

    VastaaPoista
  4. Savolaenen viäräleuka keksii monesti niin oivallisia sutkauksia. Minulla on myös kaapeissa joku ikivanha niin hyvälaatuinen vaate etten ole raskinut viedä kirpparille. Äidin hautajaisiin löytyi vanha jakku, ei tarvinnut sitäkään ostaa. Nettikauppojen kesähousut ovat nykyään niin huonolaatuista puuvillaa, että väri haalistuu muutamassa pesussa. Ei ne housut kyllä maksakaan paljon. Tilasin tänä syksynä vielä Alesta ensi kesäksi housut ja pari mekkoa.
    Samoin sinulle jaksamista talveen. Toivottavasti ei tule lunta paljon. Sataisivat ne meidän lumet vetenä kuiviin maihin pelloille 🤗.

    VastaaPoista
  5. Kyllä se kulutus on niin vähissä että saavat muut miettiä tuota jalanjälkeä vaikka autolla vielä ajankin mutta vain tarpeeseen. Olipas hyvä juttu lehdessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta pienessä Suomessa vouhkaavat eräät poliittiset tahot vähän liikaa meidän hiilijalanjäljistä.
      Kiitos Emileitha/Tarja kommentista.

      Poista
  6. Ihana tuo tarina mummolasta. :) Tuollaisia kivoja kertomuksia lukeekin mieluummin kuin jatkuvia ikäviä uutisia. Mukavaa marraskuun alkua!

    VastaaPoista
  7. Samaa mieltä olen. Meillä pienessä maassa laitetaan valtion rahoja jo ihan tarpeeksi näiden hiilijälkien pyyhintään. Kiitos Kuvankehrääjä samoin sinulle marraskuuhun voimia.

    VastaaPoista
  8. Olen oikein huono etsimään kiinnostavia blogeja. Onneksi niitä käydään tuomassa minulle! Laitoin itseni lukijaksi, vaikka joku sukkela mättää, koska harvasta blogista tulee minulle ilmoitusta uudesta postauksesta. Jostain tulee, mutta suurimmasta osasta ei. Katsotaan kuinka nyt käy. Tekstisi vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi Ritavuoren juurella. Blogissani on vähän kaikkea sekaisin mutta tunnisteista löytyy vinkkejä. Olen pitänyt tämän hengissä, vaikka hidastunut on ja monia aiheita jää kehittelyn asteelle eli en saa siirrettyä niitä tänne. Mukavaa marraskuuta sinulle. 🌌

      Poista
  9. Katsoin vasta nyt mitä olet kirjoittanut.....tuntuupa mukavalle että on muitakin etanoita täällä blogimaailmassa ! Epäilin että oletko oikea vai trolli... niitä kun tännekkin eksyy. Jospa oletkin oikea, olisit samamanhenkinen, ikää nähnyt kuten minäkin. Mielenkiinto kirjoittamiseen on vieläkin, vaikkakin hitaanpuoleisesti tapahtuu....
    Pistän itseni lukijaksi, ja aion lähipäivinä työstää tekstiä Annantupaankin. Nähdään !

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...