Etäkodin vanhanajan kuisti on viileällä ilmalla mukava kahvinjuontipaikka. Helteellä se on liian kuuma ellei sitten pidä ovea auki. Tekaisin tänään varmaan jo neljännen raparperipiiraan ja ohjeen laitan tähän alle.
RAPARPERIPIIRAKKA
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja (laitan aina puolet grahamjauhoja)
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
raparperipaloja
fariinisokeria (ripottele palojen päälle)
n. ½ l vaniljajugurttia (esim. Alpro)
1 kananmuna
Rasva ja sokeri vaahdotetaan, lisätään muna ja kuivat aineet. Taikina painellaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle runsaasti raparperipaloja. Sekoita jugurtin joukkoon kananmuna. Kaada seos vuokaan. Paista n. 200 asteessa n. 30 min.
Sovellan tätä ohjetta mustikkapiirakkaan, johon laitan 1 tl kaardemummaa ja jos vuoka on isompi niin onnistuu hyvin esim. lisäämällä rasvaa 50 g. Jauhoja en muistaakseni viimeksi lisännyt mutta tuli vähän löysempi taikina ja hyvin onnistui silti.
Ihna kukka-asetelma kahvipöydän koristeena. Piiras on hyvää ja niin juhannukseen sopiva herkku. Kokeilin samanlaiseen viimeksi lime-valkosuklaarahkaa, ei huono!
VastaaPoistaHyvää juhannusta Beate
Waude, miten helppo ohje! Syön joka aamu vaniljajogurttia, se varmaan kävisi.
VastaaPoistaHurmaavan juhannuksellinen kimppu!
Kaunista juhannusta sinulle!
♥
Beate56!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta ja postauksesta!
Oikein hyvää ja kaunista juhannusta sinulle.<333