keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

KUKKAISTUOKSUJA, KOSKA NYTHÄN ON KESÄ!




Yläkuvan kukkaset kasvavat etäkodin pihamaalla. Alakuvan palavarakkaus on myös meidän pihalta. Muut näppäsin naapurin kukkapenkistä ja tuo oikeassa alareunassa oleva valkoinen tähtikukka on kuvattu Norjassa. En tiedä sen nimeä, onko jokin lapinvuokkolaji?



Tässä isompi kuva kukasta.

Ja runoa tietysti mukaan.

KESÄAAMU

Kissankellojen soittaessa niityllä
kasteista aamua
avaavat leinikit kovat
terälehtensä auringolle.
Unisina heräävät
kimalaiset kankeaan aamuun
jossa pitkä ruoho
kahisee kaivaten
heinäsirkkojen aikaa.
Niittyä kahlaavan ihmisen
silmissä
häilähtää hiven
kauan sitten kätketystä
onnellisuudesta,
hänkään ei täysin
ole herännyt
unestaan.
                           - Hannu Salakka: Muuttolintumaisemaa, Otava 1974 -


Ja että tästä postauksesta tulee kunnon 'sillisalaattia', niin laitanpa kuvan vielä etäkodin jääkaapin ovimagneeteista. Olen alkanut keräillä näitä ja jos joku täällä haluaa luopua omistaan, varsinkin runoaiheisista niin laittakaapa mailia. Huom! Tietysti maksan mitä pyydätte+postikulut.

Ja nyt tämä nainen painuu ulos ja mato-ongelle.

7 kommenttia:

  1. hauskoja nuo jääkaappimagneetit, en ole niitä keräillyt. kukat ovat aina ihania, mutta en tunne tuota kysymääsi kukkaa, en muista edes koskaan nähneeni.

    kesäinen ja hieman uninen runo.<3333

    kaunista heinäkuun loppua, BEATE56.<3333

    VastaaPoista
  2. Kaunis kollaasi kukista.Mangneetit on kivoja -ostelen välillä niitä.MUKAVAA loppukuuta.

    VastaaPoista
  3. Kauniita ovat ,kerran Norjasta minäkin toin tuommoisen kukan,muistaakse sanoivat lapinvuokkoksi,ei viihtynyt meillä:))

    VastaaPoista
  4. Olethan huomannut, miten krassit tuoksuvat iltaisin...Kerään aina niiden siemenet talteen ja annan lajien mennä sekaisin: Tulee ihania mutantteja. Kerran oli haaleaa keltaista cappuccino -raidoilla.

    VastaaPoista
  5. ihania kuvia - minä puolestani ihailen heitä, jotka osaavat näin taitavasti käyttää kameraansa :) tällaiselle kärsimättömälle räpsijälle digikameran on oiva vekotin, pikkuhiljaa on taitoakin jonkin verran karttunut. tuo kukka näytti minusta tutulta, täällä perämeren rannikollakin sitä kasvaa - ja niinpä aloin etsiä sille nimeä ;) ja löytyihän se, kyseessä on ruohokanukka, tietoa löytyy mm. tältä sivulta: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/ruohokanukka

    VastaaPoista
  6. Lumoava, kesäinen kuvitus! Valo on saanut voiton blogissasi!

    VastaaPoista
  7. Kiitoa Aili mummo, Raija Annikki, ritva, Leena, outiriina ja Palaga kommenteista.
    Leena, krassit tuoksuvat todella kuin hajuvesi ja minulla näkyy olevan jo niitä mutantteja, koska sekoitin viime kesän siemeniä ja uusia. Juuri laskin värisävyt ja pääsin jo yli kymmeneen.
    outiriina kiitos sinulle, kun löysit tuolle kukalle nimenkin.

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...