lauantai 12. tammikuuta 2013

Mukavia haasteita, joten vastailenpa kuvien kera

Ensimmäinen haaste tulee Riikan blogista Onni on matka - ei määränpää. Eikö olekin kaunis nimi blogille?  Riikka on nuori kahden lapsen äiti, pienimmäinen tytöntyllerö 2 kk vanha, vanhempi poika 2,5 v. Perhe asuu Pohjois-Suomessa ja ovat pian muuttamassa uuteen kotiin. Jutteluista hehkuu lämpö ja läheisyys, se onni pienistä elämän asioista, kodista, lapsista, miehestä. Kuvat ovat niin hellyttäviä.

Jahas, tämän haasteen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi alle 200 lukijan blogeja. Riikan kysymykset minulle ovat nämä.

1. Mitkä ovat pää/lempivärisi sisustamisessa?
- Omakoti on v. 1981 rakennettu 1-kerroksinne talo, jossa on tehty jo montakin remonttia. Siihen aikaan seinien panelointi oli muotia mutta nyt ne on osin tapetoitu valkoiseksi ja muutamassa kohdassa on puolipaneli. Tänä keväänä laitetaan  olohuoneen, keittiön ja käytävän lattioihin laminaatit (väri vaahtera). Kuvissa ovat edesmenneen mieheni askaroimat kauniit kattokuviot makuuhuoneen ja pojan huoneen laipioon. Siellä kukkivat mm. kielot. Siis sisustuksessa väreinä valkoinen, vaalea puu. En voisi kuvitella laittavani suuria kuviotapetteja seiniin, joita nykyisin taas näkee. Huh, levoton olohan siitä tulee. 

2. Kerro lempiruokasi
Niitä on monta: karjalanpaisti, hirvikäristys, kaalilaatikko (oikein kunnon siirappinen), riisipuuro. Äsken tv:ssä Sikke Sumari laittoi lammaskaalia ja näytti niin herkulliselta, että pitääkin tehdä, jos jostain vain saan lampaanlihaa.

3. Mitä haluaisit tehdä työksesi?
Ei kukaan näin vanhaa enää palkkaa mihinkään. Mut jos palkkaisi, niin puutarhalle menisin kesäksi kukkia myymään tai jos tuo maanviljelijä ottaisi minut kivenkeruuseen pellolta (mut sekin tehdään nykyisin konepelillä) tai rankasavottaan syksyllä, että viskelisin katkotut klapit liiteriin. Uskaltaiskoon ne antaa mulle moottorisahan, äkkiähän minä oppisin :D. Mihkään tunkkaiseen toimistoon en sitten lähtisi millään!

4. Mikä on mielestäsi paras vuodenaika ja miksi?
Oi, kyl se on kevät! Luonto herää, muuttolinnut palaavat, siinähän itsekin aivan kuin syntyy uudelleen ja karistaa talven tunkkaisuuden harteiltaan. Ja kevääseen täällä maaseudulla kuuluvat kuvan hajut (voiko sanoa tuoksut?:D), tästä se alkaa maanmuokkaus.

 
 

5. Missä kaupassa asioit mieluiten (ei ruokakauppa)?
Verkkokaupoissa, se on niin helppoa ostamista nykyisin. En edes muista missä vaatekaupassa olen viimeksi käynyt, kun vaatteetkin saa kätevästi täältä. Kun en muotikuteissa kulje, niin minulle kelpaavat Anttilan takit. Ai niin, ostinhan minä viime kesänä häävaatteen pienestä vanhan rouvan pitämästä vaatepuodista Iisalmesta (nimi ei nyt tule mieleen). Jos ostan vaatteita muualta kuin netistä niin mieluiten näistä pienistä kaupoista, joissa saa palvelua.

6. Mihin liikeeseen käyttäisit, jos saisit 200€ rahaa? (ruokakauppaa ei taaskaan lasketa)
No vaikka tämän rouvan kauppaan. Hänellä muuten oli ikää päälle 70 v ja kun olen pääosin asioinut Kuopiossa niin tämä liike oli minulle uusi tuttavuus. Rouva oli itse herttaisuus ja sukulaisuus- ym. jutut ehdimme vaihtaa mm. sen, että Veikko Ahvenainen (harmonikkataituri) on hänen lähisukulainen.

7. Lempiblogisi?
En missään nimessä halua nimetä ketään enkä pystykään, koska tykkään niin monista ja luen laidasta laitaan.

8. Luetko kirjoja, millaisia?
Luenhan minä, nykyään enemmän runoja mutta kyllä kaunokirjallisuuttakin. Jouluna luin Lionel Shriverin Poikani Kevin - karmivaa joululukemista. Minä pidin kirjaa psykologisena thrillerinä, johon myyntikikkana oli mahdutettu vähän liikaa kamaa ja loppukin oli jotenkin epäaito.

9. Mihin lakkoon voisit ruveta?
Syömälakkoon nyt vaikka kuukaudeksi pelkällä vedellä ja leivällä :D.

10. Mitä teet kotona silloin ko kukaan ei näe?
Apua, onko tunnustettava? No tunnustan sieltä siistimmästä päästä - höpisen itsekseni ja kiroan tyyliin "p....li, kuka pe...na tuonkin on jättänyt tuohon, että siihen kompastuu".

11. Mitä jääkaapin ovessasi on?
Kuvassa näkyvät magneetit.
 
 
Kiitos Riikka kysymyksistä. Pitää miettiä omia kysymyksiä ja kenelle ne jaan.  Minulla on vielä kosotädin haastekin vastaamatta mutta nyt on lähdettävä saunaan.

9 kommenttia:

 1. Valtavan kauniit kattokoristeet. Ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiios Kiki. Ovat ne ainakin erikoiset, jollaisia ei joka kodista löydy. Minulla on vielä vastaamatta sinunkin haasteeseen, koetan tässä ehtiä.

   Poista
 2. Todella kauniit katto kuviot. :)
  Minä tykkään kanssa keväästä, kun luonto herää henkiin horroksestaan ja vihreys valtaa maan.
  Kivoja magneetteja. Itse keräilen ja usein matkamuistoksi ostan magneetin. Pieni, kaunis ja hyödyllinen esine. Ei paljoa paina matkatavaroissa tai tilaa vie kotonta. Nuo miete magneetit on ihania. Itseltäni löytyy myös tuo alarivin keskimmäinen kissa magneetti. :)
  Huh, tulipa pitkä kommentti. Toivottavasti ei haittaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus, hauska lukea vastauksiasi.

  VastaaPoista
 4. Beate56, kiitos hienoista vastauksista ja hyvistä kuvista!<3

  Miehesi on ollut tosi taitava!<3333

  VastaaPoista
 5. Hauska on lukea toisten vastauksia-

  VastaaPoista
 6. Hei vaan! Onnetar oli ystäväsi ja voitit palkinnon arpajaisista. Sähköpostini on omamaamansikka1@yahoo.com Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 7. Hei, blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...