keskiviikko 7. elokuuta 2013

Amatöörin maisemakuvat auringonlaskun aikaan!!

Meillä on täällä lähellä kyläyhdistyksen rakennuttama 16 metriä korkea näkötorni. Tornin juurella on kota makkaranpaistoon ja wc. Siis aivan loistava paikka luontokuvaukselle, kuka sen taidon hallitsee. Minä en ainakaan vielä. Jouduin ottamaan kuvia auringonlaskun suuntaan ja kuvat ovat nyt mitä ovat. Latasin session jälkeen viimein kameran manualin koneelle, jos jaksaisi keskittyä lukemaan. Rakas lääkäriveljeni Kajaanissa on innokas valokuvaaja mutta eipä häneltä enää liikene aikaa siskon neuvomiseen. Minä oppisin parhaiten, kun kamera on omassa kädessäni ja toinen neuvoo viereltä.

Kuvat otettu 6.8. aikavälillä 19.30-20.16. Jos joku haluaa tarkempaa tietoa paikasta, ottakaa yhteyttä sähköpostiini. 'Risuja' saa ihan vapaasti antaa ja ehdotuksia, millä ohjelmilla näitä voisi korjailla. Koneessa on ainakin PhotoScape ja PhotoFiltre.
Ps. Huh, että omaan silmään ottaa nuo kuvat, joissa horisontti on vinossa. Ne piti ottaa nopeasti, kun kameran akku oli loppumassa.

                                              - Beate -

12 kommenttia:

 1. Upeita maisemia ja ihan kelvollisia kuviahan nuo ovat. Ovat kyllä tutuntuntuisia maisemia:)
  Itsekin haaveilen, että oppisin kuvaamaan; tänään tuli paikallisen kansalaisopiston esite ja olin toivonut, että sieltä löytyisi jokin sopiva kurssi. Ainoa valokuvauskurssi on luontokuvauskurssi ja se on minulle vielä liian vaativa - tarvitsen ihan peruskurssia. Harmitti, nyt täytyy yrittää etsiä muualta.
  Kivaa viikkoa sinne kotoisten maisemien äärelle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia, eihän nuo mitään tarvi. Tuollainen paikka onkin hyvä saada kuvia ympäristöstä!

  VastaaPoista
 3. Huiii, tuo kuva missä näkyy tie, tuo kyllä pudotuksen tosi hyvin näkyviin! Monesti valokuvissa on vaikea erottaa syvyydet, mutta kyllä tuossa on ulottuvuutta. Muutkin kuvat on hienoja!

  VastaaPoista
 4. Mitäs me - 'amatöörit'...
  Kuvailema maisemia siihen kuin 'ammattilaisetkin...'
  Ei näissä mitään vikaa ole. Vastavalo on vaikeasti hallittava.
  Jos näitä 'parantelis' tulisi olla kovasti taitoa.
  Vaatisi erilaisia ohjelmia.
  Eipä sitä taida monelakaan löytyä.
  Nuoista koneellasi olevista ohjelmista ei ole kokemusta. Saattavat toimia hyvinkin.
  Monia ilmaisohjelmia on olemassa.
  Yksi ohjelma on GIMP...
  Voit tutustua täällä - http://www.gimp-suomi.org/
  Terveisin Eko

  VastaaPoista
 5. Juu kuule, ei kuvissa mitään vikaa ole.
  Kauniit maisemat!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia, en osaa parempia ottaa itsekään!
  Kiitos postauksesta Beate56:)

  VastaaPoista
 7. Kauniita maisemia! Hienoja kuvia. Mulla kyllä olis myös halu oppia kuvaamaan, oikeesti. En kyllä erota mikä on hyvä ja mikä kuva huono( paitsi jos on epäselvä). Kurssille pitäs päästä.

  VastaaPoista
 8. Älä nyt vähättele, hienoja ja upeita kuvia. Joo, horisontin tosiaan voisi kuitenkin suoristaa. Siihen voisi käyttää Ekon ehdottamaa Gimppiä tai toista ilmaista ohjelmaa nimeltä Picasaa. Pariin vähän vaaleampaan kuvaan voisi lisätä vähän kontrastia, onnistuu samoilla ohjelmilla. Itse käytän kaupallista, mutta edullista Lighroomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi ja mullahan on Picasa ja nyt on horisontit jotensakin suorassa. :) Toinen asia mikä amatööriä häiritsee kuvauksessa, on taivaan puhkipalaminen eli jossakin valossa esim. keväällä ja vaikka et kuvaa aurinkoa vasten, ei taivaan värejä saa millään oikeaksi.

   Poista
 9. Komiat on maisemat. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...