tiistai 17. syyskuuta 2013

Palaan vielä kesään ja lopussa metsästysjuttuja


Pääskyset pesivät omankodin ulkopuuvaraston orrella. Poika oli ottanut nämä mielestäni niin onnistuneet kuvat, että laitan ne tänne talteen.

 


 Muinainen kaunotar, on selkä köyrtynyt, hiukset harvenneet...


Ja kun katsotte edellistä kukkaa ja pyörälenkiltä just palannutta naista, niin huomaatte niissä yhtäläisyyksiä :). 

Oikeesti minun piti kirjoittaa metsästyksestä. Sorsastus jo alkoi ja 10.9. teeri, pyy, metso, riekko, kiiruna, peltopyy, fasaani, sepelkyyhky, metsäjänis, kanadanmajava. Ja se tärkein eli hirvenjahti alkaa 28.9. Ei minulla ole mitään metsästystä vastaan. Se on tärkeää riistakantojen säätelyssä. Metsästys tarjoaa viihdykettä, luonnossa liikkumista ja sosiaalista kanssakäymistä. Suomen Metsästäjäliitto – Finlands Jägarförbund ry on Suomen suurin metsästäjien etujärjestö. Metsästäjäliittoon kuuluu yli 2 600 metsästysseuraa ja niissä yli 155 000 jäsentä.  Majavan olen nähnyt ensimmäisen kerran elävänä K:n kanssa Tetrijärvellä majavapassissa istuessa ja samalla reissulla hän ampui kaksi eläintä. Kiehtova kokemus istua iltahämärässä hiljaa, liikkumatta ja odottaa, jos eläin lähtee pesästään ruokailemaan. Majavahan on yöeläin. Se järsii tuoreita puunoksia ja lehtiä ja rakentaa niistä talvipesän. Valitettavasti nämä 'läpyskähännät' aiheuttavat metsätuhoja padoillaan, joita joudutaan jopa räjäyttämään.  


Kuvassa pikku puro ja majavien kaluamia oksia
 

Tässä on jo kaadettu järeämpiä puita pesätarpeiksi

Ensimmäinen saalis on saatu lammesta ylös koukun avulla

Nämä molemmat majavat kuolivat samasta laukauksesta

Ja pitihän minunkin kokeilla jaksanko eläintä riiputtaa edes hetkisen. Onneksi paikka ei ollut kaukana tiestä ja saimme yhdessä raahattua saaliit autolle. Kuvat ovat elokuulta 2007.
 Majava on rakentanut padon johonkin lähistölle ja vesi tulvii tielle


Toinen passiinlähtö vuoden 2008 elokuussa. Muistaakseni majava näyttäytyi mutta saalista ei tullut. Tuota autovanhusta ei enää ole. Mukavia muistoja mutta totuuden nimissä on kerrottava, että meikäläinen ei enää jaksaisi puronvarsia rymytä.

 
 
  


Kuunnellaanpa Vivaldin syksyä kolmatta osaa, jossa valmistaudutaan jahtiin. Koirien ja aseiden ääniä ja lopulta eläimen lentoonpyrähdys päättyy sen kuolemaan.

                                            - Beate -

10 kommenttia:

 1. Isäni oli innokas metsästäjä joten olen siihen tottunut, muutamia eläinkantoja on pakko harventaa tuhojen takia.

  VastaaPoista
 2. Hienot pääskyskuvat oli poika ottanut. Hyvä kuvasarja muutenkin, hienosti tarina etenee kesästä syksyyn. Tänään kuuntelin sattumalta itsekin Vivaldia ja suosittelenkin kokeilemaan kyseistä Richard Gallianon uutta levyä, löytyy ainakin Spotifystä.

  VastaaPoista
 3. Metsästysharrastus on ihan okei, vaikkakin se tuntuu joskus pahalta. Olen sen kahden vuoden aikana oppinut hyväksymään ja nyt tänään se tuntuu jo tosi luonnolliselta ja luonnonmukaiselta elämältä.
  Käy kurkkaamassa blogiini, ole hyvä!

  VastaaPoista
 4. Niin ne on kaikilla lapsilla iso suu muuhun verrattuna... koiranpennutkin syntyy pötköinä, joiden toisessa päässä on koko pötkön levyinen suu :) syöminen kun on se elämän tärkein asia silloin.

  Miten erottaa kanadanmajavan euroopanmajavasta?

  VastaaPoista
 5. Hyvin on lintujen nokat näkyvissä ruokaa,ruokaa tuokaa. Kyllä ihmiselämässä on monta harrastusta . Ikää kun tulee lisää vähitellen niitä tippuu pois jokainen kuntonsa mukaan harrastaa.
  Hyvää lopppuviikkoa.

  VastaaPoista
 6. Kiva blogi Sinulla! Blogissani on Sinulle jotakin....:)

  VastaaPoista
 7. Hei, kiitos kivasta kommentista blogissani - tulin heti katsomaan, että keneltäs se oikein tuli!

  Meillä myös on kovasti metsästys täällä mielessä. Itse en metsästä, mutta mies yrittää kovasti saada saalista :) Kyllä se minustakin tuntui aluksi häijyltä ajatukselta, mutta mieluummin syön onnellista riistalihaa kuin tehotuotettua, joten asia on syytä hyväksyä, jos kerran lihansyöjä on!

  VastaaPoista
 8. Hei pitkästä aikaa :)
  Suloiset pääskyn lapset ruokaa huutaa.
  Upeita kukkia ja kuvia ♥
  Hyvää syksyä ja talven odotusta.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...