perjantai 3. tammikuuta 2014

Tunnustus ja haaste - vuodenaikakuvat

Uuden vuoden ensimmäinen kiva haaste ja tunnustus tulee Minttulilta. Oi kiitos paljon. Haasteeseen kuuluu laittaa mieleiset vuodenaikakuvat ja kertoa mitä kuvat merkitsevät itselle. Ja haaste jaetaan eteenpäin kahdelle luontokuvabloggaajalle.

Omat kuvani on kuvattu Canon SX30 IS kameralla. Sekaan mahtuu jokunen onnistunut otos mutta suurin osa on tyydyttävää tasoa. Järjestelmäkamera on hankinnassa mutta eri asia on taas, oppiiko meikäläinen sitä käyttämään ja saamaan kalliista laitteesta kaikkea irti, tuskin.
 Kevät   -    Kevät oli oikullinen v. 2013. Huhtikuussa oli edelleen yöpakkasia ja lintujen kevätmuutto myöhästyi. Toukokuussa lämpöaalto teki kerralla kesän. Kollaasista erotettu kuva on etäkodin lenkkipolun varrelta harmaan autiotalon pihapiirin sauna. Autiotalot ja vanhat rakennukset kiehtovat minua. Ne henkivät rauhaa, aika on pysähtynyt ja menneet sukupolvet kertovat omaa tarinaansa hiljentyneissä pihapiireissä.  Kesä   -    Kollaasin kuvat ovat viime kesäiseltä Norjan reissulta 21.- 26.7. Kollaasista erotettu kuva on pieni kalastajakylä Pykeija Varanginvuonon varrella. Kylässä on runsaat parisataa asukasta ja moni saa elantonsa kuningasravun pyynnistä. Kai se on niin, että kun on itse asunut yli 30 vuotta pienellä paikkakunnalla, pieni kiehtoo matkoillakin.Syksy   -    Syksy oli aurinkoinen ja lämmin. Kollaasista erotettu kuva otettu 22.11.13 ja minusta se on aika onnistunut otos ja sommitelma.Talvi    -     Talven kuvat ovat nyt kaikki viime vuoden lopulta mutta niistä näkyy miten talven tulo on oikutellut. Ensilumen satoi 18.10. ja jo 24.10. se suli pois. Marraskuu edelleen melkein lumetonta ja lauhaa, 17.11. oli Eino-myrsky. Joulukuussa sivuteillä oli tosi liukasta ja kollaasista erotettu kuva kuvattu kännykkäkameralla 27.12.13. Jäille ei ollut enää menemistä.

Annan tunnustuksen ja haasteen Kylätiellä blogiin Piipelle ja Vikki kuvailee blogin Vikille. Kiitos Minttuli. Tulipahan samalla muisteltua viime vuotta näin kuvien muodossa.

Kiitos kaikille edellisten postausten kommenteista ♥♥♥ Ja loppuun musiikkia, joka on soinut kuulokkeista tätä kirjoittaessa. Anneli Saariston musiikista tykkään. Hän kuuluu jo sarjaan unohtumattomat suomalaiset naislaulajat. Spotifystä löytyy kappaleita lisää.
                                
                                              - Beate -
Anneli Saaristo – Jos joskus 

13 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja nämä tunnustukset ovat kyllä myös hyviä kiitoksia toisilta bloggaajilta. Hyvää uttavuotta teille. Kyllä varmasti opit järkkäriä käyttämään jos minäkin sen opin. Aivan varmasti saat kaiken irti järkkäristä ja vielä enemmän kuin taskupokkareista. :) "suosittelen hankkimaan järkkäriä"!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Beate kun otin vastaan näin pian. Ehdin vielä ennen matkaa katsoa kauniit kuvasi!
  Muuten, samanlaisella kameralla minäkin kuvailen ja järkkäriä mieli tekisi, mutta toistaiseksi pärjään nykyiselläkin!
  Mukavaa viikonloppua ja loppiaista ♥

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Minäkin epäilin osaisinko järkkäriä käyttää, pitäs saada jossain harjoitella. Toisekseen aattelin että miten painavia ne on, kun nuo ranteet on kipeet. Vuosi sitten hankin digikameran.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, Beate! Tartun mielelläni haasteeseen ja yritän kaivella koneelta menneen vuoden kuvia.

  Olit kyllä laittanut tosi hienoja kuvia esille. Niistä näkyy upeasti vuodenaikojen vaihtelu.
  Lempeää ja hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavat kuvat ja kollaasit ♥

  VastaaPoista
 6. Yritän keksiä jotain mitä ei ole vielä kuvistasi sanottu, hienoja luontokuvakollaaseja. Tämä alkuvuosi ja kevät yleensä on haasteiden aikaa. Kiva haastis, onnea haastetuille! ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon Beate haasteesta, vastaan tähän ihan mielelläni kun kyse on kuvista!
  Tykkään aika paljon samoista asioista joita olet kuvaillut. Hienosti koottu vuodenkierto!
  Ihan varmasti opit käyttämään järkkäriä jos sellaisesta haaveilet, kaikenlaisia opaskirjojakin on avuksi niin paljon!

  VastaaPoista
 8. Ihastuttava vuodenkierto kuvina ja pikku kuva kollaasin alla pysähdyttää just siihen hetkeen. Kerrot miten tykkäät vanhoista rakennuksista, niin minäkin. Niillä on oma historiansa, joka henkii niiden harmaiden lautojen ja hirsien välistä, jos vain kuuntelee.
  Pygeijan kuvasta tulvahti lämmin aalto sydämeeni, minäkin olin siellä viime kesänä, itse asiassa juhannusaattona. Se oli jo toinen reissuni Pygeijaan.
  Syksyn peltokuva on upea ja alla jääkuva kertoo hyvin, miten kummallinen talvi saatiin.
  Saaristoa kuuntelin ja kuuntelen joskus muutenkin, eritoten hänen "Katkennut helminauha" on minulle mieleen.

  VastaaPoista
 9. Hienosti tiivistettynä vuodenkierto kuvakoosteissa.

  Kameroiden kanssa on aina mietittävää. Paljon riippuu siitäkin mihin kuvia tarvitsee. Pokkareillakin saa hyviä kuvia. Toki järjestelmäkamera antaa enemmän mahdollisuuksia, etenkin vaikeissa kuvausolosuhteissa. Opettelua se kyllä vaatii.

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Mukavan haasteen olet saanut ja hyviä kuvia olet ottanut kaikkina vuodenaikoina. Kyllä järjestelmäkameraa (jotenkin) oppii käyttämään, ja hyviä kuviakin semmoisella voi saada, vaikkei kaikkia säätöjä osaisikaan käyttää.

  VastaaPoista
 12. Komeita kuvia olet saanut kameralla. Minä olen myös käynyt Pykeijassa muutaman kerran. Hyvää torstai iltaa.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...