sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kransseja isänpäiväksi ym.

 
Kranssiaskartelussa mies on haka. Minä katson ja yritän ottaa oppia. Havut kävimme yhdessä keräämässä, että jotakin sentäs minäkin :). Kysyin monta kertaa, että etkö todella tarvitse hanskoja, kun minun sormet olisivat tuossa hommassa verillä. Ei kuulemma tarvinnut ja tuntee paremmin sormissaan solmintalangan kiertämisen.
Tällä jöpöttää ja siksi se jäikin etäkotiin ☺
Kranssi on minusta kaunis aivan luonnonmateriaaleista. Voisi tuohon ehkä pienen rusetin etsiä mutta ei kaipaa välttämättä

 Kuvat otettu 1.11., kun oli aamupakkasia
 5.11. lenkkikuvassa edelleen lumetonta ja lauhaa

 Tänä aamuna juoksin kameran kanssa ja sain ikkunan takaa kuvattua urosfasaanin, joka asteli lintujen ruokintapaikalle. Siemenet kelpasivat ja se siirtyi nokkimaan kauemmaksi pellolle. Harmi, kun ei ole ollut viljaa kasvamassa lähipelloilla. Täytyy ostaa kauranjyvälyhteitä. En ole nähnyt useampia yksilöitä lähistöllä.
Loppuun lainauksia Tommy Hellstenin kirjasta Saat sen mistä luovut - elämän paradoksit. (Kirjapaja: 2000)  Tuttua pohdintaa Tommyltä elämästä, ihmissuhteista, itsetunnosta, parisuhteesta, oman minän etsimisestä.
Ihminen kehittyy kivun ja konfliktien kautta. Näin edetessään hän uskaltaa olla
lojaali itselleen ja voi alkaa toimia levollisuudesta käsin. Todellinen tehokkuus syntyy levollisuudessa, sanoo kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten. Muutos tekee aina kipeää.

Tommy Hellstenin seitsemän paradoksia, joita kirjassa käydään läpi ovat
– Perille pääsee se joka pysähtyy
– Vahvuus löytyy heikkoudesta
– Jos etsit turvaa, elä vaarallisesti
– Saat sen mistä olet valmis luopumaan
– Mitä vähemmän teet, sitä enemmän saat aikaan
– Vain yksin voi olla yhdessä
– Vain yhdessä voi olla yksin
– Jos etsit ikuisuutta, elä tässä ja nyt

Rakkauteen kykenee sellainen ihminen, joka kykenee kantamaan itsensä. Oman menneisyytensä tiedostaminen vapauttaa ihmisen näkemään kumppaninsa sellaisena kuin tämä on. Tällaisella ihmisellä on kyky elää toisen ihmisen lähellä. Se tarkoittaa sitä, että jakaa toisen kivun ja taakan, mutta ei ota niitä häneltä pois. Oman rikkonaisuutensa ja kipunsa kohdannut ihminen tietää, että kipu ja tuska johtavat kasvuun ja kehittymiseen. Totuus vapauttaa, vaikkakin se voi tehdä joskus kipeää.

Hyvässä parisuhteessa voit tilanteen niin vaatiessa luopua omista eduistasi toisen hyväksi. Parisuhteessa on mahdollista puolin ja toisin joskus luovuttaa ilman taistelua, jos toinen niin kovasti haluaa jotakin.

Ihmisen sanoessa ”ei”, hän ottaa suuren hylätyksi tulemisen riskin. Sanomalla ”ei”, ihminen ilmaisee itselleen ja muille, että hän uskoo sisimmässään johonkin, mikä on tärkeämpää kuin se, että muut ihmiset hyväksyvät hänet.
**********************************************
Hyvää isänpäivän jatkoa lukijoilleni!

                                                - Beate -

10 kommenttia:

 1. Ei kaipaa kranssi mitään lisää, kaunis on ja näyttävä :)
  Miehesi on kyllä aika haka tekemään :)

  VastaaPoista
 2. serkkupoika on käynyt pihalla vierailemassa:)

  Upea kranssi!

  VastaaPoista
 3. Onhan sulla kätevä mies! Ei vaan minun mies rupee tekemään noita, vaikka muuta askaroikin. Kauniita ovat nuo kranssit, eivätkä kaipaa paljon hilpetööriä :)
  Kiitos tuosta Tommy H:n kirjan sanomasta, olen tuon joskus lukenut, mutta unohtanut autuaasti. Aina olisi hyvä muistuttaa itseänsä noista asioista. Ainakin silloin, kun kaikki tuntuu vaikealta.

  VastaaPoista
 4. Heh, en olis huomannukaan, että "jöpötti" jos et olis sanonu :) Hauska yksityiskohta.

  VastaaPoista
 5. Upea kranssi, oikia mestrin tekemä, niin tasanenkin.
  Komia on fasaani.

  VastaaPoista
 6. Eipä kranssi tarvitse muuta. Nuo valkoiset kävyt ovatkin kiva lisä vihreään kranssiin. Aikaisemmassa postauksessaki ne ovenpielus havut olivat komeat!

  VastaaPoista
 7. Minun mielestä luonnon materiaaleista tehdyt kranssit ovat kauneimmat. Upea ja nimen omaan yksinkertaisena kaunein. Ei mitään turhaa bling blngiä vaan kauniit kävyt. Täydellinen ja kaunis.

  VastaaPoista
 8. Mietin noita seitsemää paradoksia. Äkkiseltään muutaman niistä ymmärrän, mutta useimpiin selityksen saadakseen on luettava kirja.
  Kaunis kranssi. Jospa yrittäisikin itse tehdä. Yleensä olen ostanut kranssin joulumyyjäisistä.

  VastaaPoista
 9. Hienoja kransseja, kiitos Beate ja Co:)
  Mainioita paradokseja, Tommy Hellstenin paradoksit ovat ihania!
  Levollista ja hyvää viikkoa sinulle, Beate! ♥♥

  VastaaPoista
 10. Niin niitä kransseja syntyy , kauniita.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...