keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kevätpuuhia ja vaihtelevaa säätä

 Huhtikuun loppupuolella käytimme yhden päivän lihan jauhamiseen. Pakkasessa on huomattava määrä vielä hirvenlihaa ja ostin sekaan sikaa. Hirvenlihaa oli lähes kuusi kiloa ja kaksi kiloa sianlihaa. Kahdessa sankossa jouduimme lihat sekoittamaan mutta, kun yhdessä homma hoitui sukkelasti. Murekkeita tuli neljä isoa ja loput pullia. Pullapusseja tuli 15 kpl ja jokaiseen pussiin noin 15-16 kpl. Aika kookkaita teimme pullista.

Ruuanlaitto pitää hoitua nopeasti, kun keväällä on niin paljon ulkopuuhia. En muutenkaan ole mikään innokas ruuanlaittaja. Naapuri oli tuonut yhtenä päivänä savulahnaa ja suolasäynävää. Olimme juuri puukuormaa viemässä ja lämmin kala odotti ikkunanlaudalla. Kerralla savukala lipaistiin massuun. Kiitokset kalaherkuista E & L!!
Krassit venyvät pituuttaa jo liikaakin ja koivuista mahla tippuu.
Puusavotta alkoi ja jatkuu edelleen. Polttopuuta on metsässä niin paljon kuin jaksaa kerätä. Lumen kaarelle painamia ja katkenneita koivuja sekä leppärankaa. Isäntä katkoo ja karsii. Minä vedän voimieni mukaan puut tukkisaksilla läjiin, joista haemme ne traktorilla, kunhan maa vähän kuivahtaa. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan ja veltostunut yläkroppakin saa voimistelua. Hiki virtaa ja päivän päätteeksi olo on nautinnollinen.
 Vappusää oli täällä tällainen. Lunta satoi aattona 18 cm. Vappuneito seisoskelee kuvassa mekko kuivana mutta ei pitkään.
 Vanha muulikärri palvelee hyvin, kun korotimme sen laitoja. Puuta lähtemässä omaankotiin. Viemme vain koivua takkauuni- ja saunapuuksi.
 Kuvassa savotta-aluetta
30.4. aamulla otettu kuva.

Blogini päivitys tulee jälkikäteen mutta en millään malta olla koneella, kun kevät kutsuu ulos ja on pitkään valoisaa.
Kiitokset teille kommenteista ja nautitaan nyt keväästä.

10 kommenttia:

 1. Kivoja kevätpuuhia. Meillä oli samanlainen vappukeli.
  Mukavaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
 2. Isäntä toi syksyllä hirvimetsältä mukavan määrän meille lihaa pakkaseen. Ennen pakkaseen menoa me laitettiin osa sammalla tavalla jauhelihaksi. Tein samalla siivotessani ja puhdistaessani lihoja osan valmiiksi palapaisti paloiksi joista nyt talven ja kevään aikana olen sitemmin tehnyt kastiketta. Helppoa, kun on valmiita pieniä paloja pusseissa niin ei tarvitse aina leikelle isoista palaista. Hirmuisen hyvää on tuo hirvenliha ja aina parempaa, kun heittää vähän muutakin lihaa joukkoon mukaan. :)

  VastaaPoista
 3. Tiedän tuon puusavotan jälkeisen tunteen, ihanan rasittunut kroppa. Sauna vaikka siihen päälle. Lihapullat ovat varmasti hyviä kun on hirvenlihaa noin paljon mukana siinä.

  VastaaPoista
 4. Sää vaihtelee, olen uitettu koira, kun hain koiran sisään tarhasta. Ja vettä on kai tulossa enemmänkin.

  VastaaPoista
 5. Olet raatajien sukua Beate;))
  Kaunista ja iloista kevättä sinulle & co! ♥♥

  VastaaPoista
 6. Parece que a sua Primavera não chegou com vontade!
  Abraços!

  VitorNani & Hang Gliding Paradise

  VastaaPoista
 7. Puusavotta odottaa meilläkin farmilla Sauvossa - vieläkin riittää raivattavaa toissavuoden myrskyjen jäljiltä.
  Ja pihan raivaussavotta. Ja talon kesäkuntoonsiivoussavotta. Vielä ei ole aloitettu - kotonakin on pihassa laittamista. Isännällä enemmän - minä laiskottelen;)
  Ihanaa kevätaikaa, Beate!

  VastaaPoista
 8. Onpas ollut touhukasta, tällaista laiskaa ihan väsyttää nuo teidän puuhakkaat jutut :D Mutta tuo valon lisääntyminen saa aikaan sen, että on ihana oleilla ulkosalla eikä roikkua tietokoneen äärellä.

  VastaaPoista
 9. Puuhaa riittää, mutta oikeastaan se on ihan kivaakin. Appivanhempieni mökillä odottaa myös puusavotta ja sitten taas monta päivää rehkittyään tosiaan tuntuu kropassa kaikenlaista outoa kolotusta :-) Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulle. Kiitos kommentistasi minun käsityöblogissani - pidän sulle peukkuja arvonnassa. Ihanaa kevättä, terkuin Riitta

  VastaaPoista
 10. Blogisi löysin kun etsi tietoa lofooteista. Kivat oli kertomukset ja mavtavia kuvia😃

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...