tiistai 28. kesäkuuta 2016

Tour de Sky lentonäytös, tuulikello ja kohta on heinäkuu ym.
Nöpönokka kuljetuskone
Tämä kone oli myös harvinaisuus - Valmet Viima. Koneen omistaja ja lentäjä on Phil Lawton, joka osti koneen v. 2015 takaisin Suomeen
Ilma oli valitettavasti sunnuntaina huono mutta koko näytös pystyttiin viemään loppuun. Eikä meitä harmittanut yhtään - niin upean näytöksen koimme. Liput olivat muuten 28 euroa/hlö+5 euron pysäköintimaksu.

Baltic Bees


Mig-21 Lancer: Romanian ilmavoimat. Harvinainen vieras, sillä tämä konetyyppi poistuu käytöstä vuoden lopussa.
Suomen Ilmavoimien kulmakivenä oli 35 – vuotta MiG-21 hävittäjäkalusto vastaten itäisen Suomen ilmapuolustuksesta. Viimeinen MiG-21 lento tapahtui 7.3.1998 kun kapteeni Yrjö Rantamäki lensi viimeisen MiG-21 lennon, kutsuvieraiden seuratessa, konetyypin poistuessa käytöstä. Tämän jälkeen ei MiG-21 koneita ole Suomen taivaalla nähty.
Suomen Ilmailuliiton vuoden 2016 ainutlaatuinen päälentonäytös järjestettiin 18.-19.6.2016 Kuopiossa Rissalan lentokentällä. Vajaan kymmenen vuoden tauon jälkeen upea esitys koettiin jälleen Kuopiossa. Päälentonäytöksessä yleisöllä oli ainutlaatuinen mahdollisuus kokea ja nähdä suihkuhävittäjien jälkipolton jyrinää, klassista taitolentoa, pelastushelikoptereita, muodostelmalentoa ja kokea ilmailun huuma sen eri muodoissa. Ilmailuliiton päälentonäytökseen ovat perinteisesti osallistuneet Ilmavoimat, Maavoimien Ilmailun helikopterit ja Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue sekä ulkomaisia vieraita kotimaisten esiintyjien lisäksi.  Monipuolisen lento-ohjelman lisäksi mukana oli koneiden maanäyttely - suihkuhävittäjiä, jättimäisiä kuljetuskoneita, helikoptereita, lentosimulaattori ym.

NÄYTTÄVÄ JA UPEA BALTIC BEES TAITOLENTORYHMÄ PÄÄLENTONÄYTÖKSESSÄ KUOPIOON
Näyttävä ja upea Baltic Bees esiintyi Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Kuopiossa 18.-19.6.2016.

Latviasta Kuopioon saapuva Baltic Bees on tunnettu dynaamisesta ja taiteellisesta lentoshowsta.
Baltic Beesin esitys pitää kokea, se on näyttävä ja vauhdikas, ja yhdistelmä loistavaa viihdettä ja taitoa.
Viisi L-39 Albatros konetta maalattuna sinikeltaiseen mehiläismaalaukseen tiukassa muodostelmassa Kuopion taivaalla on näky jota ei unohda.  Sekä alan asiantuntijat että suuri yleisö pitävät Baltic Bees taitolentoryhmää yhtenä Euroopan parhaista suihkukoneilla lentävistä taitolentoryhmistä.

Maallikkona en pysty kertomaan kuvista tarkemmin. Lentokoneet ovat aina kiehtoneet minua - niiden koko ja värit, erilaiset muodot, suuret moottoripropelit, mahtavat siivet. Tekniikasta en ymmärrä mitään, mutta on sykähdyttävää nähdä voimapesä hävittäjä taivaalla, kuvitella sen nopeus ja mitä lentäjältä vaaditaan G-voimien kestämisessä. 
Lopussa saimme nauttia Saab JAS39 Gripen lentoesityksestä, joka on neljännen sukupolven hävittäjälentokone. Ääni oli ainakin yhtä jyrinää ja näin lähelle kun pääsimme niin tuntui kuin koko keho tärisi...uuhh! Gripen oli yksi ehdokas harkittaessa Suomen ilmavoimille Saab 35 Drakenin ja MiG-21:n korvaajaa; valituksi tuli F/A-18 Hornet. Gripenin uudempia malleja on esitetty Hornetin seuraajaksi.

Isäntä on näprännyt puhdetöinään pari tuulikelloa, malli ja idea tietenkin aivan oma. Otin yhden videopätkän niin näette ja kuulette, miten sydämet heiluvat tuulessa ja pitävät vaimeaa ääntä. En tykkää kilkattavista kelloista. Ja minulla alkoi rönsyämään, kun katsoin tuulikelloa, jotta laitetaan loppuun Reijo Taipaleen monen parin häävalssi: Sydämet lyövät samaan tahtiin.
Kollaasikuvassa on minun uudet hajusteet ja kerrankin tykkäsin tuoksuista. Kesäkurpitsan taimet (itse siemenistä kasvatetut) vanhan navetan seinustalla ovat topakan näköisiä ja akileijat kukkapenkissä kukalla.
Kiitos taas kommenteista edelliseen juttuuni. ♥♥ 2 kommenttia:

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...