sunnuntai 2. lokakuuta 2016

KALAJANVUORI 27.9. - kuvapläjäys

Enonniemen kupeessa kohoava Kalajanvuori oli jo 1800-luvulla tunnettu näköalapaikka, jonka laelle kiivettiin ihailemaan länteen Konnevedelle ja itään Hankavedelle avautuvia maisemia. Seudulla ovat retkeilleet niin runoilija Eino Leino kuin säveltäjä Toivo Kuula. Kansallispuiston mahtavimman mäen korkeus on 211 metriä merenpinnasta ja 77 metriä viereisestä Vuori-Kalajan lammesta.
Kalajanvuorelle johtaa Kalajan kierros (4,6 km), joka lähtee Kalajan pysäköintialueelta. Kalajanvuoren etelärinteen vanhassa metsässä reitin vartta reunustavat korkeuksiin kurottavat jättiläishaavat. Vuori-Kalajan lammen rannassa on tulentekopaikka, kotalaavu ja invakäymälä. (luontoon.fi)Yllä olevat kuvat otettu kännykällä ja alla olevat kameralla. Aion lähiaikoina  uusia kameran. Nykyisessä on kai liian pieni megapikselikoko 14. Onko sillä sitten vaikutusta, kun luin jostakin ettei se kerro suoraan kuvanlaadusta vaan kannattaa valita kamera, jossa on millimetreissä mitattuna isompi kenno. Kertokaapa kuvauksesta paremmin ymmärtävät, mikä on totuus.
Joskus kieltämättä ärsyttää kameroiden kanssa vehtaaminen. Monta hetkeä tuhraantuu ja siinä helposti jää pieniä yksityiskohtia huomaamatta. Meille sattui loistokeli, lämmintä oli +15 C. Paikka on kerrassaan mahtava luontokohde ja kun emme ole varsinaisia patikoijia niin tämä lyhyt lenkki oli ihan riittävä, nousuakin sen verran, että hiki tuli meikäläiselle liikapainoiselle.
Vuoren laelle päästyä tunne oli taivaallinen ja seisoimme hiljaa lumoutuneena. Onneksi ei ollut ryysistä, vaikka vähän pelkäsin. Tykkäämme enemmän kulkea omassa rauhassa. Kävijämäärät ovat olleet huimassa nousussa Kalajalla.
 


 

9 kommenttia:

 1. Ihana luontoreissu sinun kuvien myötä ja upeita kuvia! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Vuori-Kalaja upeimmillaan. Loistokuvat! Saa nähdä jatkuvatko kauniit säät vielä. Olisi kiva jälleen lähteä pistäytymään ja kiipeämään laelle!

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus, miten mahtavia kuvia olet ottanut. Kiitos kuvien jakamisesta. Teillä on ollut upea luontoretki.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Beate, olipa upea retki! ♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Vau mitä maisemia on Suomi kyllä kaunis maa jylhine maastoineen, harvoin tulee vaan käytyä noissa paikoissa :)

  VastaaPoista
 6. Onpa huikeita maisemia, hienosti kuvattuina.

  VastaaPoista
 7. Vielä on ollut ruskaa jäljellä Kalajan kierroksen puissa.

  Kamerasta sen verran, että jos valinta olisi tehtävä pikseleiden ja kennokoon välillä, niin valitsisin suuremman kennon.

  VastaaPoista
 8. Apua miten ihanat kuvat. Kaunis paikka.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...