torstai 14. toukokuuta 2020

Retkellä luonnossa - elämää tässä ja nyt

 Eilen 13.5. puolipilvisenä päivänä lähdimme ajelemaan lähiseudulle pikku kierroksen. Autolla pääsee aina pidemmälle kuin kävellen tai pyöräillen ja näkee kaikkea kivaa ja uutta. Ei ollut kovin lämmintä, vaikka mittari näytti +10 auringossa mutta järvien vesi on vielä kylmää ja rannalla istuessa hieman palelikin (syy: väärä pukeutuminen). Ajelimme ehkä noin 160 km lenkin ja kuvissa on mm. Suovanlahti, Kymönkoski, Kärnänkoski, Kolimanpää, Toulat (isot hiekkamontut). Olen täällä blogissa joskus maininnut, miten oivallinen tabletille asennettu maastokarttasovellus onkaan. Siitä voit seurata missä olet, näet pikkutiet, voit koukata reitiltä katsomaan jotakin erikoista ja palata takaisin. Kuskia (isäntä) hieman närästää, kun joutuu peruuttelemaan tai tekemään äkkikäännöksiä mutta sopuisasti mennään ja minä haluan olla kartanlukijana. 

Meille nämä lyhyetkin retket ovat rentouttavia elämyksiä. Olemmeko mukavuudenhaluisia ihmisiä, kun emme halua matkustella ulkomailla? Muutenkin tykkäämme liikkua paikoissa, missä ei ole tungosta. Retkellä emme tavanneet yhtään ihmistä. Korona-aika voi muuttaa tätä hiljaisuutta, kun ihmiset eivät enää pääse ulkomaille ja tajuavat, että omassa maassakin voi elämysmatkailla ja luonnossa liikkuminen on terveellistä niin keholle kuin mielelle.

Kerronpa vielä yhden jutun. Yleensä en vastaa tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin mutta yhtenä päivänä jostakin syystä vastasin. Vanhempi mieshenkilö soitti jalometallikierrätyksestä. Hän alkoi puhumaan asiaansa, ehkä mies luki tekstin suoraan paperista tai oli opetellut sen ulkoa. Luulen, että hän puhui useita minuutteja ja ääni oli matalan rentouttava ja minä vaivuin flow-tilaan, lähes nukahdin. Tuntui ihan pahalta, kun kieltäydyin tarjouksesta laittaa rikkoutuneita kultakoruja arvioitavaksi. Tarkistin jälkeenpäin ja numero kuului todella Jalometallikierrätys Oy:lle Turusta. Kiitokset tuntemattomalle soittajalle rentoutushetkestä. Mieli on usein niin täynnä kaikenlaisesta 'sälästä', että jopa puhelinmyyjä voi toimia mielen rauhoittajana :).



















Kaikki virtaa poispäin.
Kaikki virtaa pois.
Kun saavumme tähän hetkeen
pysähdymme, ja katso:
kaikki virtaa tähän hetkeen.
Mikään ei pois.
Joen pintaan heijastuu
kaikki. Puut ja pylväät, vuodet,
kasvot
kaikki rakkaus
tämän hetken. Ja runsaat silmut,
kevään suuri valo.

    - Lassi Nummi -

23 kommenttia:

  1. Kyllä on kaunis tuollainen pläkä järvenselkä,josta pilvet peilautuvat siniseltä taivaalta!
    Meiltä kotimaasta löytyy kyllä yhden ihmiselämän verran hienoa katseltavaa ja koettavaa,jos osaa arvostaa lähiluontoa,eikä tarvitse lähteä liiallista eksotiikkaa havittelemaan.Olen vanhemmiten ymmärtänyt,että yksinkertainen elämä tuo rauhan.Minä en halaja enää mihinkään,riittää yksi rakas piha maalla ja tuttu metsä siinä vieressä.Matkalla sinne saatamme vaihtaa reittiä ja koemme ja näemme mukavasti uutta.
    Ymmärrän oikein hyvin tuon,että vaivuit melkein nirvanaan rauhallisäänisestä myyntipuheesta,itselläni on sama piirre.Olen nyt kuunnellut kymmeniä kertoja Antti Holman koronavideon,jossa hän rauhallisella äänellä lukee tekstiä.Voisin aina nukahtaa sen jälkeen.
    Kivoja kotimaanretkiä teille sinne!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirjam-Matilda. Kotimaassa nyt retkeillään, kaukomaat unhoitetaan. Jos on käynyt tai asunut ulkomailla niin ymmärtää, miten hyvin meillä Suomessa monet asiat ovat. Korona voi vaikeuttaa vapaata liikkumista pitkään ja luulen, että vaikka rokote joskus saadaan, niin ihmiskunta on varpaillaan uusien pandemiauhkien takia. Matkustus voi myös vaikeutua kaikenlaisten kuume- ym. hygieniatestausten vuoksi. Odotan todella, että tämä epidemia karsii lentoreittejä ja mm. lyhyet viikonloppulennot loppuvat.

      Pitääpä kuunnella Antti Holman koronavideo.

      Poista
  2. Kotimaan matkailusta ja retkeilystä ajattelen juuri kuten sinä. On iso juttu saada reissailla omassa maassa ja osata nauttia siitä.
    Kauniiden maisemien äärelle retkenne on suuntautunut.Tein myös retken kotiseuturetken, mutta elämykset jäivät toistaiseksi kelirikkotiehen ja lumisiin maisemiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita olivat maisemat ja kevään kirkas valo tekee niin hienoja heijastekuvia. Ihan kännykällä kuvasin. Lintujakin näimme retkellä mutta katselimme niitä rauhassa. Monesti käy niin, että kun alkaa kaivella kameraa esille, lintu pyrähtää lentoon. Meilläkin satoi vielä 11.5. lunta 5 cm mutta se ehti sulaa. Tänään tuli rakeita.

      Poista
  3. Äidin perintökorut laitettiin romukullaksi suurin osa. Itse en pidä kultakoruja, vielä vähemmän omat tyttäreni. Se on oikeastaan lahja, että omaa rauhallisen äänen! Luonnossa liikkuminen rentoutta aina myös. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kammoan paikkoja, joissa on paljon ihmisiä! En saa millään itseäni edes isompiin kaupunkeihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en osaa pitää kultakoruja. Me taidamme olla erilaisia eläkeläisiä, kun emme halua lähteä enää ulkomaille. Kirjoitin väärin tuohon tekstiin, ettei nähty yhtään ihmistä. Auton ikkunasta näimme mummmoja ja pappoja pihoillaan kuopsuttamassa maata tai puita hakkaamassa. Paljon näimme melko uusiakin taloja ja kunnostettuja vanhoja maalaistaloja. Sitkeässä asuu maahenki täällä!

      Poista
  4. Upeat maisemat tuota hiekkakuoppaa lukuunottamatta ;-)

    Ei kuulu myynti-ihmisen ammatillisiin valtteihin puhua niin, että muita alkaa nukuttaa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hiekkamonttu ei ole kaunis mutta isäntä halusi käydä katsomassa. Tieltä ei näe alueen laajuutta. Kaunis hiekkaharju on tuhottu. Olikohan myyntimies leipääntynyt työhonsä, kun puhe oli niin latteaa :).

      Poista
  5. Oi, niin kaunista! Voiko taivas sinisempi olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula. Sininen ja valkoinen ovat maamme värit.

      Poista
  6. Kiitos marja-terttu ja jospa tästä uskaltaisi hieman kauemmaksikin kesällä lähteä siis kotimaassa. On meillä autoon otettava jääkaappikin, joskus sitä käytimme Norjan reissulla. Sinne vaan ostaa evästä kaupasta, jollei ruokapaikat vielä avaudu.

    VastaaPoista
  7. Hauska tuo puhelu ;D Pitänee pitää mielessä. Voi kun soittais mullekin joku, joka ei välissä vaadi vastausta :)
    Kotimaanmatkailu on minustakin kiva juttu, mutta meillä ei kaikki oo samaa mieltä ja välillä on muutettava suunnitelmia. Täällä on muuten myös Myllytupa niminen rakennus, vähän eri näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin varmaan kuuntelemaan myyjää, koska ääni oli rauhallinen eikä hän odottanutkaan minun kommentoivan. Siinä vaiheessa, kun sain sen verran selvää, että hän laittaa jonkin arvokuoren, jossa laitan heille vanhat korut, pinssit, kellot ym arvioitavaksi, sanoin kiitos ei ja hyvää päivän jatkoa.
      Tuo Myllytupa on kesällä kahvilana ja rannalla oli pieni kesäteatteri.

      Poista
  8. Huikean sinisiä kuvia! Mukava kierrellä varmaan kotimaassa autolla, vapaa liikkumaan. Toivottavasti pääsee jonnekkin kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä uskaltaa jossakin käydä. Me suomalaiset kun olemme muutenkin sulkeutuneita niin tuntuu hassulta, kun kaupoissa täytyy kiertää ja katsoa, että jää turvaväliä. S-marketeissa on kivat käsidesiautomaatit.

      Poista
  9. Todella kauniit kuvat. Samaan tahtiin etenee kevät täällä Nurmeksessa. Suolammet ovat vielä jäässä ja minä en ole saanut koko takapihaa haravoitus vielä. Mutta valo lisääntyy ja kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos enkuli. Kylmä rintama jäi tänne Suomeen. Räntää ja rakeita on tullut. Tänäänkin vain +5 C ja pilvessä. Minä olen pihapiirin haravoinut risut ja tikan pudottelemat kävyt pois. Meidän paikkakunta on ollut tänä vuonna kuin Villi Länsi, tuhopolttoja ja nyt veriteko. Oliskohan kaupungissa turvallisempi jo asua 😏🙄.

      Poista
  10. Ihanat sini-valkoiset retkikuvat. Suomalaista mielenmaisemaa parhaasta päästä 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä eväätkin luonnon keskellä maistuivat. Emme sytyttäneet tulia, kun ei ollut makkaraa nyt mukana.

      Poista
  11. Mukavannäköisiä järvi- ja jokimaisemia. Viitasaarella on monta kaunista koskea. Kymönkosken lisäksi mm. Huopanankoski ja Kärnänkoski. Nyt kevätaikaanhan nuo koskipaikat ovat parhaimmillaan kun vettä on vielä runsaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nientä, notkoa, saarelmaa ja vesi virtaa vuolaana, kuohuen pyörteisenä. Olisipa kiva joskus päästä edes kerran elämässään heittmään perhouistinta.

      Poista
  12. Teillä on ollut mukava retkipäivä, niin kauniita kuvia. kotimaassa mekin reissaamme suurimmaksi osaksi, ulkomaanmatkoja olemme tehneet harvakseltaan, noin 3-4- vuoden välein. kotimaasta löytyy paljon erinomaisia retkikohteita, ja aivan kotikulmiltakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nautimme. Joskus aivan ihmettelee, miten paljon nähtävää on lähiseudulla. Otetaan nyt vaikka 200 km säde niin vielä on kymmeniä tienpätkiä ajamatta. Nyt eläkkeellä on aikaa. Tuokin kyltti, jossa luki ITE-taidetta johti pihaan, josta olisi varmaan löytynyt puunveistotaidetta. Käydään ensi kerralla.
      Nyt taitaa kesä viimein koittaa, kun kylmä suihkuvirtaus poistuu. 🏵️🌼🌞

      Poista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...