tiistai 2. heinäkuuta 2013

Rotkovaellusta, muikkarit ja kukkasia

Helleviikko on takana ja saatiin täällä Pohjois-Savossa viimein kunnolla vettä, kun eilisen päivän sataa roppuuttelj' ja ilma viileni mukavasti. Välillä oli jo niin tukalaa, että yöksi laitoin tuulettimen pyörimään.
Sain idiksen tälle päiväretkelle Lepolandian majakan  Pasilta. Alla olevat kuusi kuvaa on otettu 22.06. Orinoron rotkossa Leppävirralla. Lyhimmän reitin mukaan menimme rotkolle eli Hanhiahontietä 2,3 km parkkipaikalle ja siitä edestakaisen matkan pituudeksi tuli noin 4 km. Ei otettu omia eväitä mukaan vaan lounastettiin Unnukassa ja sitten vaeltamaan massut täynnä, heh, ei viisasta.
  
 
 Tässä ollaankin jo Pielaveden muikkufestareilla 29.06. ja Pielavesi-teatterin kuoro lauleli ja kutsui porukkaa katsomaan tämän kesän näytöstä Viulunsoittaja katolla. Tässä Pielaveden teatterin sivut, jossa näytäntöjen ajat.

 
Pappa ja ISO moottoripyörä

Lapsille ja lapsenmielisille poniratsastusta


Vesitasolennätystä oli koko päivän. Hinta 65 e/hlö/15 min. Kovasta hinnasta huolimatta porukkaa em. huvi kiinnosti. Näin jälkeenpäin kun katselen kuvia niin pahalta tuntui lukea seuraavan päivän lehdestä Vehmersalmella sattuneesta vesitaso-onnettomuudesta, jossa perheen kolme henkeä menehtyi ja  vain 11-vuotias poika pelastautui koneesta.Ei näkynyt auton kuskia. Oiskoon ajattanut minua lenkin? :D
Loput kuvat ovat pihan kukkasia ja hellehattu madam-style. Nyt tuli kiirus, kun soiteltiin naapuriin mansikanpoimuun ja ne pitää ehtiä tänä iltana laittaa pakkaseen, kun huomenissa olisi tarkoitus lähteä länsi-rannikon suuntaan ajeleen. Moi moi ja kiitos taas kommenteista ja uudet lukijat toivotan tervetulleiksi varjo-valoon :). See you later alligator...

                                            - Beate -

11 kommenttia:

 1. Tuo Orinoro on katsastettava, komea rotko, eikä liian pitkää vaelluksesta tule! Hienot kuvat ja kesähattu on just päähän sopiva!
  Mansikkasouvia täälläkin harva se päivä, kun tuo isäntä häärää veljensä apuna tilalla, ja tuo tullessaan joka päivä pakastettavaa ja mehustettavaa..
  Hyvää reissua lännenpään:)

  VastaaPoista
 2. Oi tuolla olisi kiva patikoida.
  Komia on rotko.
  Teillä ollut mukavia päiviä ja toivotan edelleenkin hauskaa reissua.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kesäisiä tapahtumia!Orinoro on minullekin tuttu paikka syntymä pitäjässäni. Siellä on myös vanhoja grafiittilouhoksia samoin Soi-Salon itä puolella.

  VastaaPoista
 4. Vähänkö hieno paikka tuo rotko! Suomessa on niin paljon nähtävää, josta ei mitään tiedä... kauppakeskuksia mainostetaan matkailijoille, vaan ei rotkoja.

  VastaaPoista
 5. Kaamee rotko ja suuri mopo :)) Teillä on kaikki niin suurta :))))

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman jylhät maisemat ja jylhä mopo. Ihanaa iltaa sinulle.

  VastaaPoista
 7. Heh, ihmettelinkin jo, että mistä niitä klikkejä Orinoro-postaukseen alkoi taas tippua. Kiitos mainostuksesta. :) Hienot kuvat oletkin saanut napsittua tutunnäköisistä maisemista, hyvähyvä! :)

  VastaaPoista
 8. Johan on jylhä paikka, eikä edes Lapissa. En kyllä lähtis tuollasiin pikkukoneisiin mistään hinnasta. Joku vaisto on sanonut sellasta jo pienestä pitäen. Tosi ikävä onnettomuus siellä Vehmersalmella.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoisia ovat vaellusreitit . Kun ei pidä kiirettä vaan menee hissukseen ja nauttii.

  VastaaPoista
 10. Huima vaellusmaisema, en ole siitä tiennytkään. Pitänee joskus katsastaa kun sielläpäin liikkuu.
  Mitenkähän vesitasolennätyksen suosion käy kun onnettomuus on niin lähimuistissa? Rohkeat uskaltaa silti.
  Makea hellehattu, sopis varmaan minullekin, hih.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...