keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kukkia ja rentoo mualaisfestivaalitunnelmoo!!

Täysin valkoinen lajike. Kertokaa kukka-asiantuntijat, jos tiedätte näille tarkemmat lajinimikkeet. Lisää akileijoja alla olevissa kuvissa.
 Vaaleanpunainen akileija, joka on kasvanut ikiajat navetan seinustalla. Koira on kuopinut penkkiä ja lumipenkat peittävät sen talvella mutta kesällä se on aina yhtä kauniissa kukassa.
 Sadetta, sitä on saatu tänä kesänä jo liikaakin. Kuvassa taivas on paksussa pilvessä.
Halavatun Papat vauhdissa Muikkareilla viime lauantaina. Pojat soittavat rokahtavaa huumorimusaa ja ainakin meikäläiseen se upposi ja jalka vipatti. Solisti Pete Kauppisella on savonmurteen- ja vitsinviännöntaeto hallussa ja meillä veti hetj suut muikeelle ja iäneen höristiin naurahella. Pitänee maenita, että poijat ovat sieltä minun syntymäkaapunnista Iisalmesta.
Poikien pukkeutumistyyli on vertoosa vaella. Keltanen SIKA-hattu ja karvareuhka yhistettynä rööhelöpuseroon ja kaularusettiin ja puvuttiin on viimestä muotia 70-luvulta. Peten imagoon on aina kuulunut karvareuhka ja mopolasit.
Muikkuateria pahvilaataselta kuuluu asiaan. Hyvvee olj'
 Tässä vielä poikien jammailua. Tyylikäs asukokonaisuus on myös oikella soittavalla kaverilla :D, vilsa ja raidalliset diakonaalihousut ja värisävyihin sointuva pikkutakki. Ja suippokärkiset kengät laulajalla ja levveelahkeiset housut.
 Tämä autokaunotar hivelee silmää. Ihme ja kumma, että päivällä ei satanut, vaikka mustia pilvenmöhkylöitä kierteli taivaalla. Iltaesiintyjänä oli Lauri Tähkä mutta ei me 'vanhukset' kehdattu uudelleen lähteä.
 Joutsenpariskunta uiskenteli lähellä katiskaamme, jossa olikin iso hauki ja ahvenia
isäntä fileroi hauen ja otti myös nahkan pois. Paistoi kalat ja sekaan kolmen sipulin ruokakermaa ja sitruunapippuria.Lisää akileijoja ja unikoita.

Eikun täätisen hyvvee heinäkuun alukua kaekille blogikavereille, ystäville ja kylänmiehille- ja naesille. Naatitaan kesästä satteista huolimatta. Piristettään ihteemmö pikku pyrähyksillä johonniin. Tärkeintä on ettei koko kessee mökissään möllötä, sitä kerkii tehä talevellahhiin.
Mitenkään googlen translaetori kiäntää suattaa jiähä kiäntämättä. :D
Niin ja kiitän tuas korreesti teijän kommenteista.
Savon murre ei oikeastaan ole kieli, vaan tapa tuhota sivistynyt keskustelu.
                                                          - Beate -

11 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tuo ylimmän kuvan akilieijarunsaus. En ole yhtään asiantuntija, mutta koska meillä on luonnostaan lehtoakileijaa, ja olen istuttuanut alppi- ja japaninakileijaa, alkaa snytyä hauskoja mutaatioita. Tuolle löytyy varmaan joku ihana nimi, kuten perhos- tai keijuakileija tms.

  <3

  VastaaPoista
 2. hyvältä näyttää ja kuulostaa!

  VastaaPoista
 3. Mukavoo luettavoo ja kuvia! Kukat on nii kaaniita

  Hyvee heinäkuuta Beate!

  VastaaPoista
 4. No naatittaa, naatittaa :) ihanaa lupsakkaa savonmurretta.
  Halvatun papat on niin mahtavia

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat akileijat ja muut, kivasti monenvärisiä ja muutenkin iloinen kesätunnelma :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita akileijoja, en tiedä erityisiä lajinimiä niille mutta paljon niitä on erilaisia. Pielavedellä asuessa ja Iisalmessa kaupoilla käydessä ajettiin aina Halavatun Pappojen "toimitilojen" ohi, niillä on tosi hauskat jutut :) Minä en koskaan oppinut pitämään muikuista muuten kuin muikkukukossa :D Pielavedellä ollessa hankittiin naapurille lahjaksi pipo päässä rotvallin reunalla Tampereen murre kirja, kuinka ollakkaan saatiin takaisin lahjaksi tavvoo savvoo ja se oli sitten vaikeata ymmärtää kirjoitettuna kun just oli oppinut jotenkuten ymmärtämään puhuttuna :D Hyvää heinäkuun alkua Sinullekin :)

  VastaaPoista
 7. Täältä vaan lisääntyy akileijahimo:) edellisestä plokista iski ritarinkannushimo. Voi näitä himoja! Pappoja ollaan nähty muutaman kerran ja kyyllä ne pistää ne kyllä ripaskaks :)
  Kyllä se savo männöö, mutta tuo pohjammaa tai misttääs mie tiijän mikä murre seon, ni tuottaap vaikkeukssii. Hyvvee kessee!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kukkakuvia! Mukavaa kesänjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kauniit kukkakuvat.
  Minä olen sitten samassa kaapunnissa syntynyt.

  VastaaPoista
 10. Ihania värikylläisiä kukkarykelmiä! En ole ikinä ennen nähnytkään tollaista kaksiväristä akileijaa.Onpa teillä ollut mukava päivä, markkinat on kyllä parhaita! <3 Niissä on sitä aitoa fiilistä.

  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...