lauantai 18. helmikuuta 2012

Arvontavoitto ja muuta rutinooVoitin Ahdin tilan arpajaisissa tuon kauniin kangas-aplikoidun A5-kokoisen almanakan (irrotettava päällinen)+tarralappuja ja kynä. Nuo kivet eivät kuuluneet palkintoon, ovat toisen käsityötaiturin tekemiä luonnonkivistä hiomalla. 


Minä arvostan omin käsin tehtyjä ja ideoituja tuotteita. Siksi vierastan näitä nettisisustuskauppoja, koska tavara on halpatuontimaista tuotua, jota myydään kalliilla hinnalla. Ymmärrän, että katetta on saatava veroihin ym. maksuihin mutta silti - ne eivät ole suomalaista käsityötä. Tunnen monia kädentaitajia, katajatöitä, pahkatöitä, lasimaalausta, kivenhiontaa ym ym. Siksi olen valmis maksamaan näistä tuotteista kunnon hinnan, koska tiedän miten monta työtuntia niiden parissa on vierähtänyt.


Minun 85-vuotias äiti on leikannut vuosikaudet kirpputoreilta roskiin menevistä vaatteista ja kangaspaloista matonkuteita. Ihmettelevät, kun haen niitä säkkikaupalla, "että kuka vielä viitsii leikata kuteita vanhoista". Paljon saa myös pilkkahintaan trikookangaspaloja, verhoja ym. Olen rahdannut äidille kymmeniä jätesäkillisiä saksittavaa, vienyt osan kuteista Monitaitoisille kudottavaksi metrihintaan, osan lahjoittanut niille, jotka itse kutovat. Minulle nämä matot kelpaavat vallan mainiosti ja lahjaksi myös. Monta vuotta olen siis toiminut 'lumppurina' ja saanut siitä hyvän mielen. Minun kodissa vanha ja uusi asustaa sekaisin. En viihtyisi valkeita sohvia/kylmiä värejä-sisustuslehtikodissa.


Tässä vain muutamia näytiksiHuomenna siis laskiaissunnuntai. Laskiaisperinteistä voi lukea täältä. Moi moi ystävät!

6 kommenttia:

 1. Voi kun kauniita mattoja. Vanhoista kankaista saa paljon hienommat värisävyt kuin uusista.
  Mukavaa laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Oikein kauniita mattoja. Noista väreistä saisi myös ihania poppanaliinoja tai tabletteja;DD

  VastaaPoista
 3. Matot on aivan ihanan värisiä ♥
  Kivoja voittoja olet saanut.
  Kivaa reipasta laskiaista, iloa ja kivaa helmikuun loppua :)

  VastaaPoista
 4. Onnea voitosta :)
  Voi kun on kauniita mattoja, ihanat värit ♥

  VastaaPoista
 5. Atc-kisaan saa osallistua kuka tahansa, mutta atc-kortit eivät ole varsinaisesti postikortteja, vaan pieniä keräilykortteja. Niitä ei myydä eikä osteta, vaan vaihdetaan ja annetaan. Takana on tekstit, kuten kortitn nimi, tekijä ja päiväys, eli ei sinne edes runoja mahtuisi.
  Oikean kortin voin mielellänikin tehdä tilaustyönäkin. Se on sitten ihan oikea, uniikki postikortti.
  Jos sinulla on jotakin, esim. nappeja, otan mielelläni niitä vastaan tai vaikkapa sitten vaihdan siihen hääparin korttiin. Sovitaanko tarkemmin sähköpostilla asioista? Osoitteeni löydät tuolta ylhäältä käyttäjän tiedoista.
  Mukavaa, kun löysit blogiini. Ja huomasithan arvonta-kategorian alla sivua kelatessasi alas ja alas, että siellä on oikea blogiarvonta vielä hetken. Arvonta päättyy noin 40 kävijän jälkeen, jolloin 7000 on täynnä. :)
  Jos haluat osallistua arvontoihin tai muuten ottaa yhteyttä, kipase uudestaan siellä vilin verstaalla. :)

  Hienon palkinnon voitit näköjään jo muualtakin. :) Onnea. Olen kanssasi vähän samoilla linjoilla, että käsityöt ovat arvokkaampia ja parempia, kuin sarjatuotannolla tehdyt.

  VastaaPoista
 6. Ihanat, ihanat matot ! Ja kun vielä tietää sen työn, mikä niiden eteen on nähty. Arvostan kovasti :)

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...