torstai 17. marraskuuta 2011

30 vuotta vanha leivinuuni lähti!Omankodin yksi remonttiurakka on nyt jo hyvällä mallilla. Poika muutamana iltana ja viikonlopulla moukaroi tiilet säpäleiksi, käyttäen apunaan pullotunkkia ja tietysti lekaa. En ollut purkua katsomassa mutta olohuone säilyi puhtaana hyvän muovisuojauksen ansiosta. Muutenhan touhusta ei olisi tullut mitään. Leivinuunilla ei ollut mitään tarvetta, koska en oikein koskaan oppinut sitä käyttämään. Hassua vielä, että uunin viereen oli tehty aikoinaan kellarimonttu, joka oli liian lämmin eikä siellä voinut mitään säilyttää. No nyt siitä olikin hyötyä ja puolet tiilenkappaleista sai kipattua sinne ja sen jälkeen sementtiä pintaan. Uunin tilalle olisi tarkoitus asentaa Kermansaven kaakelitakkauuni Erkki-malli. Molemmat ihastuimme siihen mutta hinta onkin vähemmän ihana. Luulen, että suunnitelma kuitenkin toteutuu, koska sen jälkeen pääsemme uusimaan lattiat laminaatilla.

Talo on aikoinaan aravalainan turvin rakennettu. Epäkäytännöllisiä tiloja on muuteltu, saunaosasto rakennettu talon varastosiipeen ja vanhan sisäsaunan tilalle tehty kodinhoitohuone, makuuhuoneet uusittu seiniä siirtämällä ja pieni yläparvi toimii tietokonetilana. Säilitystiloja on sisällä liian vähän, kun ei ole enää paikkoja minne kaappeja sopisi. Onneksi talo on ulkoapäin peruskorjattu kattoa myöten.


1 kommentti:

  1. Onnea uudelle hienolle takkauunille!

    Vanhassa talossa remonttia riittää!

    Hyvää viikonloppua sinulle, Beate<3

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...