lauantai 18. tammikuuta 2020

Tämmöistä tammikuuta 2020

Kuvat kertovat tammikuun säiden vaihtelun. Jäälle uskaltauduin rannan tuntumassa käväisemään 10.1.2020. Yksi pilkkijä oli uskaltautunut vähän kauemmaksi mutta mistä sen tietää mitä tuuliavantoja tuolla selällä on. Uhkarohkeita ovat retkiluistelijat, pitävät jopa vaihtovaatteet mukana, jos sattuu kylmä kylpy välillä yllättämään. Vietämmekö edelleen termistä syksyä? Etelä-Suomessa jopa sinivuokot ja pajunkissat kukkivat ja sieniä kerätään tammikuussa. Sekaisin ovat vuodenajat menneet ja olisihan se jännää, jos osassa Suomea alkaisi syksyn jälkeen heti kevät.

Ensi viikon alkuun on ainakin luvannut tänne Savoon muutaman aurinkoisen päivän. Ulkoilu on haasteellista, kun sivuteillä on liukasta mutta olen kulkenut varovasti ja sauvat apuna. Metsälenkin tein 17.1. ja vanhaa ladunpohjaa pääsi hyvin kulkemaan, lunta oli rippeitä paikoin.

Eipä tunne itseään kovin energiseksi ja odotan jo kovasti valon lisääntymistä. Lenkin jälkeen on kiva fiilis mutta sittenpä se taas löpsähtää ja päivä vilahtaa kuin huomaamatta eikä ole saanut oikein mitään aikaiseksi. Olisiko tämä vielä ennen joulua pidetyn kovan flunssan jälkimaininkeja. Yskääkin kesti kolmatta viikkoa. Muistikin tuntuu pätkivän, mikä kai on jo normaalia tässä iässä. Äsken makselin laskuja ja ihmettelin, mitä ihme maksuja olin maksanut Paytrailin, Klarnan, Svean ja Checkoutin kautta. Joissakin ei ollut merkintää lopullisen maksun saajasta. No, hyvä että olen edes muistanut laittaa laskut maksuun, jotka tulevat sähköpostiin. Viimeksi tilasin ainakin Pauligilta kaksi Juhla Mokka 90 vuotta kahvirasiaa. Olen höynähtänyt keräilemään Pauligin uutuus kahvipurkkeja, vaikka yleensä en keräile mitään.

Kaikki muistettavat asiat on jo laitettava lappusille. Milloin tilasin sen ja sen lehden, että muistan perua ettei siirry kestoksi. Anna -lehdellä oli niin hyvä kylkiäinen kirja, Rouva C, että tilasin kolmen kuukauden pätkän. Maakuntalehtikin tulee vielä paperiversiona, 4 kk etu oli 66 euroa ja sen jälkeen 297 euroa vuosi. Keväällä lehden tulon voi katkaista ja siirtää tilausta eteenpäin. Sen jälkeen aion ottaa tilauksen digilehtenä.

Laitanpa loppuun Pielisen rannalla kuvatun auringonnousuvideon. Ihana kesä, tule pian!

14 kommenttia:

 1. Voi ihanuutta tuota auringonnousu-videota!Kyllä alkaa olla jo kesää ikävä,kun on tälläinen rospuuttotalvi meillä.Täällä minun kotikulmillani pihaistutus pensaat ovat paksuilla silmuilla juuri aukeamaisillaan ja pajunkissoja on kuin pääsiäisinä ennen vanhaan.Minäkin hyödynnän noita lehtitarjouksia ja perun tutustumisperiodin jälkeen,ja joudun myöskin kirjoittamaan ylös,että muistan koska on perumisen hetki koittanut.

  VastaaPoista
 2. Erilaista on Suomen sää eri paikoissa. Lapissa kuulemma tänään yli 30 astetta pakkasta, teillä tuollaista ja meillä vesisateet ja märät kelit sen kun jatkuu.
  Retkiluistelijoiden touhu kuulostaa hurjalta!

  VastaaPoista
 3. Lunta tai kevään valoa odottelen! Tätä harmautta ei oikein jaksaisi enää.
  Aamulenkillä hämmästelin tiaisten laulupuuhia - nyt jo? Kävelin sulan järven rantapolkua ja kuuntelin rantaan lyövän aallin liplatusta.
  Jos olisin sulkenut silmäni, olisin uskonut kevääksi tai syksyksi.
  En tykkää tästä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se maakuntalehden lukeminen onnistuu digitaalisenakin. Kymmenisen vuotta sitten muutimme maalle ja lehti olisi tullut meille vasta iltapäivällä. Kun olin tottunut lukemaan Savon Sanomani aamukahvin kanssa, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä digilehden lukijaksi. Olihan siinä vähän vieroitusoireita, mutta nyt en voisi kuvitellakaan lukevani paperilehteä.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo Auringon nousu video!!
  Tänne on tultava joka aamu katsomaan..ettei unohda koko aurinkoa:(
  On teiänki tie luistinrata.retkiluistelijat ovat kyllä rohkeita,taiavatkin rantoja myöten luistella.
  Minua ei yleensä pimeys tympäse,mutta tämä loputon liukkaus,harmaus,vie voimat,aivankuin tuulimyllyjä vastaan kävelis;(
  Kynttilöitä oon poltellu,ulkona vielä syysvalot,jouluisemmat jo otettu pois.
  jos teillä päin näkyy aurinko.laita HETI VIESTI BLOGIHIN ,tulemme sankoin joukoin ihmettelemään ja ilakoimaan valoa,ja kirkkautta:))
  Otsikot luen netistä kahvikuppikourassa,Isänys ominut Kalevan itselleen ;)),kuka sitä monen tunnin vanhaa tietoa nykyaikan lukis..kun on minulle tarjonnu luettavaksi,"tuumaan hänelle"
  Oikein ihanaa ,sitä valoisampaa aikaa !!

  VastaaPoista
 6. Voi, kun tuli kesää ikävä tuosta videostasi.On tämä tosiaan talvi, kun ei enää tiedä, toivoako lunta vai kevättä. Sunnuntain rauhaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ihan ihmeellinen talvi tämä. Täällä etelässä lunta on tullut pari kertaa ja sulanut lähes samantien pois. Harmautta on riittänyt, mutta nyt päivä on selvästi pidentynyt. Valoa päin ollaan menossa, mukavaa.

  VastaaPoista
 8. Kovin kummallinen on tämä talvi. Tammikuussa on yleensä kovat pakkaset, tänä talvena on lämpöasteita ja vesisateita! Lunta meillä täällä Kainuussa on. Päivät ovat kovin harmaita, joten auringon säteet saavat heti hymyn huulille.

  VastaaPoista
 9. Meillä ei ole ollut lunta juuri yhtään. Nyt ulkona on hyvin keväistä. Erikoinen talvi

  VastaaPoista
 10. Etelä-Suomen talvi on ollut yhtä marraskuuta. Tuota sen pitäisi olla, mitä sinulla on blogin alussa taustakuvana (vai miksikä sitä kutsutaan).
  Itse olen parhaillaan matkalla aurinkoisessa paikassa Teneriffalla, ja kyllä se valo on virkistänyt! Paikalliset ihmiset eivät voi ymmärtää sellasiat tilannetta, että jonain päivänä ei näkyisi aurinkoa edes vähän tai että yhden pilvisen päivän jälkeen aurinko ei näyttäytyisi jo seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 11. Ihanat kuvat. On kyllä ihmeellinen ikuinen marraskuu tämä talvi. Meilläkin on tiet aivan luistinratoja. Kaaduin toissaviikolla, mutta onneksi ei käynyt pahemmin. Mitenkähän luonto palautuu tästä talvesta?

  VastaaPoista
 12. Tammikuun kauniita tunnelmapaloja!
  Talvi on kyllä merkillinen eripuolilla maailmaa nyt.
  Meillä satoi monin paikoin lunta, mikä näille leveysasteille ei kuulu ja siellä pilkottaa paljas maa.
  Mantelipuut kukkivat onneksi jo ja nyt on kevättä ilmassa!
  Lempeitä talvipäiviä sinne!

  VastaaPoista
 13. hei Beate56 melkoisen kierroksen tein blogissasi. huomasin Sinun aloittaneen bloggaamisen vuoden aikaisemmin mitä itse aloitin. löysin paljon kauniita, koskettavia asioita ja tuttuja paikkoja. mieheni on syntyisin myös Pielisen rannoilta, edelleen käymme siellä kesäisin.
  siellä on ihan potkukelkkakelit, tää kelkat viel orsilla odottamassa lunta ja jäisiä teitä!

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...