lauantai 22. helmikuuta 2020

Mun 'noppa' lähti, nyyh, vaihetaan mopoon!

 Torstaina oli pitkästä aikaa hieno ulkoilukeli ja kävelin sauvat apuna pienen matkan jäällä. Ei ollut nastakenkiä, joten meno oli huteraa ja kunhan nyt köpöttelin ja nautin auringonpaisteesta pikkupakkasessa, tais olla -6 astetta. Hankikin kantoi ja osan lenkistä pääsin pellon poikki. Tulin pihaan niin iloisella mielellä ja rentoutuneena. Ajattelin samaan syssyyn käydä lähikaupalla ja hyppäsin 'karvanoppaani', starttasin ja kuului vouvou - siihenpä ajo tyssäsi.

Poika sattui olemaan pihassa ja ehdotti taas, että hän lataa pikalaturilla virtaa (tehnyt sen jo pari kertaa). Minä siihen, että nyt loppui tää pelleily ja otin yhteyttä lähimpään huoltoon (lähes 100 km:n päässä), mistä auto on myös ostettu vajaa kaksi vuotta sitten. No eihän huoltoaikaa saanut enää samalle päivälle, koska oli jo iltapäivä. Ja mitenkäs ajan, kun ei käynnistykään? Huollossa käskettiin soittamaan Ajoturvaan ja niinhän minä tein. Aijaij, kun mun noppa köytettiin etukäpälistään kiinni niin en yhtään tykännyt  eikä noppani :).

Kun siis en ole autoihminen en tietenkään noteerannut, kun eka huollossa sanottiin, että näissä merkeissä on ilmennyt joitakin akkuvikoja. Sanomatta jätettiin, että akku voi tyhjentyä noin vain vuorokaudessa. Minä muistaakseni sanoin silloin, että miksi sitä akkua ei voi nyt jo vaihtaa. Vastaus oli, että ei maahantuoja sitä hyväksyisi. Vai onko kyseessä joku isompikin vika, jota ostaja ei voi tietää!?

Huollosta sitten soiteltiin, että heti maanantaina katsotaan ja korjataan. Ystävällisesti tietenkin, kun tietävät, että asiakas saa pian viestin, että annapa palautetta viime käynnistäsi korjaamolla ja millaista oli Ajoturvan toiminta. Minäkin olin lenkin jälkeen niin rentoa tyttöä, että asiallisesti ja savolaisella huumorilla juttelin, että ei tässä mittään hättee, asioilla on tapana järjestyä. Ihmettelin vaan, että miten uuden auton akku on sökö ja vertasin tietysti entisiin saman merkin autoihin, joita meillä on ollut kolme ennen tätä. Ei niissä akut tyhjentyneet, vaikka ajoa toisella autolla tuli vähemmän, kun minulla oli lyhyt työmatka. Jotain mun korvaan jäi kaihertamaan huollon sanonta 'peltoautosta'! No annoin sen mennä ohitte. Peltoauto toimi kyllä viime kesänä kuin rasvattu ja hyrähti uskollisesti käyntiin joka aamu. Tykkäsi kai, kun sitä käytettiin enemmän. Merkkiuskollisena olen pysynyt ja en halua ISOA autoa, kun auto ei ole meille statussymboli vaan kulkuväline, jolla pääsen liikkumaan täällä maaseudulla. Halusin myös tämmöisen city-maasturin, koska autossa on korkeampi maavara. Auton ulkonäkö on myös sivuseikka, luotettavuus on tärkeintä. Ja minä kun jo niin ehdin tykästyä mun noppaan. Osaan jo käyttää tärkeimpiä hallintalaitteita aika sujuvasti, vaikka en ole lukenut käyttöohjekirjaa. Nyyh, ihan itkettää, kun noppa ei ole viikonloppuna omassa tallissaan. Toivokaa tekin, että se pääsee ehjänä kotiin. Hyvää viikonloppua lukijoilleni! 
Ps. Pitäisikö jo vaihtaa mopoautoon tai pelkkään mopoon?





Alla oleva musa on savolaisen huumoribändin Halavatun Pappojen solisti Pete Kauppisen muistolle. Menehtyi syöpään 25.01.2020 vain 54-vuotiaana. Mopollakin voip piästä kaavas...

9 kommenttia:

  1. Toivon,että Noppasi palaa talliinsa entistä ehompana.😊
    On niin ihmeellistä katsoa talvisia kuviasi,kun täällä meilläpäin sataa taivaan täydeltä ja tuulee ja myrskyää,eikä talvesta tietoakaan.
    Tuo laulu oli mainio.Ja mopon kyydissä pääsi vielä niin ihaniin kesäisiin maisemiin.
    Surullista,että solisti noin "nuorena" menehtyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Noppa palasi talliinsa, kun vaihtoivat uuden akun. En vielä suostu siirtymään mopon 😆, on se talvella liian kylmä kyyti. Ajokortti ollut minulla kohta 40 vuotta. Eilen piti ajella kieli keskellä suuta, kun teissä korkeita polanteita ja liukasta. Nyt paistaakin aurinko, ihanaa. Kiitos kommentistasi.

      Poista
  2. Toivottavasti saavat noppasi pian kuntoon. Autoista on tullut niin hienoja, ettei niitä enää voi edes kätevä isäntä korjata. Aina pitää laittaa piuha tietokoneeseen ja katsoa sieltä, mikä on vikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autoni sain eilen. Tuli kuntoon, kun vaihtoivat uuden paremman akun. Autonvalmistajat kun kilpailuttavat kaiken ja akutkin otetaan halvimman tarjouksen tehneeltä. Nyt ei maksanut minulle mitään kuin tietysti bensakulut. Ei ole auton pitäminen halpaa. Huollot joka vuosi, että takuu säilyy, vakuutukset kaskoineen, kahdet renkaat, autovero.

      Poista
  3. Toivottavasti pääset ajamaan pian nopallasi. Kaunista ja keväistä siellä. Olet ottanut ihanat valokuvat

    VastaaPoista
  4. No, jos se tulee huollosta entistä ehompana! Viime vuoden kolmen viikon valohoito ja turhien, siis ehjien osien vaihdon jälkeen huoltomies luovutti ja kärry vietiin toiseen paikkaan! Siellä vika löytyi välittömästi ja korjauskin sujui sukkelaan. Se on joskus vähän arpapeliä tuo auton korjaaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan taas parasta ja pelätään pahinta. Merkkihuollossa on käytettävä taas pian. Tulisi paljon halvemmaksi ostaa hyvä käytetty auto. Vai tommosta pelleilyä on ollut teillä. Nyt paistaakin meillä aurinko ja lähden ajeleen kuvauslenkille.🌞

      Poista
  5. Kauniita kevättalven kuvia, kiitos niistä! Täällä etelässä on niin mustaa, kun ei aurinkokaan ole pitkään aikaan pilkahdellut.

    VastaaPoista
  6. Luin ,että noppasi on palannut huollettuna kotiin:) hyvä niin.
    Auto on auto sanoo joku,mutta meillä oli transportteri.pitkään ja mua kyllä harmitti kun isäntä möisen auton .Osain myös kaikki toiminnot kuin vettä valaen....nämä uuemmat autot joissa tietokone systeemit ,en tykkää...ajamisesta ei taho tulla mitään kun koko ajan jotaki vipstaakia pitäs hipaista.
    Kauniita voi miten kauniita kuvia olet napsinut lemkkipolulta:))
    Toivottelen turvallisia kilometrejä "nopallesi/Sinulle!:))
    Hyvää alkanutta maaliskuuta!

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...