maanantai 13. huhtikuuta 2020

Karhuvideo ja -kuvat musana The Hollies

 
Yllä olevat karhukuvat ovat isännän riistakameralle taltioituneet vuonna 2008. Oikea päivämäärä on joskus toukokuussa, kelloaika ilmeisesti täsmää. Nalle oli käynyt haaskalla useampana päivänä ja repinyt alas viisi telkänpönttöä, joissa olevat munat kelpasivat sille ravinnoksi.  Kuvissa ja alla olevalla videolla se nautiskelee hirvenhaaskalla.

Vanha Hollies -yhtyeen hittikappale vuodelta 1969 on yksi maailman parhaista sanoituksista ja sopii niin hyvin aikaan, jota nyt elämme.

Laulun nimi liittyy vuonna 1917 katolilaispappi Edward Flanaganin Omahaan Nebraskaan perustamaan Boys Town -nimiseen kommuuniin, josta saivat tulla hakemaan apua kodittomat tai muuten ongelmista kärsivät pojat. Vuonna 1941 Flanagan luki The Messenger -nimistä lehteä ja näki sattumalta kuvan, jossa poika kantoi selässään itseään nuorempaa poikaa. Kuvan alla oli kuvateksti ”He ain't heavy Mr., he's my brother”. Flanagan otti fraasin käyttöön ja siitä Boys Townin motto. Hän myös teetti kuvasta patsaan johon lause oli kaiverrettu ja siitä tuli kommuunin tunnuskuva.

7 kommenttia:

  1. Mahtavat riistakamera otokset!Olipa jännä päästä näkemään tuo video.
    Ja tuo kappale on niin kaunis.Sopii tähän hetkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karhu oli kulkenut aika lähellä asutusta. Tuo haaska oli vanha hirvenpää, jonka jo muut eläimet olivat kalunneet puhtaaksi. Nälkä on otsolla ollut mutta joutui vain luita puremaan raukka.

      Poista
  2. Olisi se hienoa päästä joskus valokuvaamaan karhu, jälkiä olen itä-suomen korvessa nähnyt, siellä niitä on paljon.

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia, tuota nallekarhua en haluaisi itse bongata. Tuttu kappale, kiitos tarinasta.

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia. Karhu näyttää kiltiltä, vaikka ei passaisi tuohon lähelle mennä.

    VastaaPoista
  5. Pakko vielä lisätä, mies on kävelevä musiikkitietosanakirja ja totesi, että Elton John soittaa pianoa ko kappaleessa.

    VastaaPoista
  6. Minä kävin jo aikaisemmin kurkkaamassa tätä postaustasi. Upeita kuvia. Viime kesänä kävin mieheni kanssa venäjän rajalla karhuja katsomassa. Oli se vaikuttavaa ja haluaisin mennä uudelleen.

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...