tiistai 28. helmikuuta 2023

Krapu vko 9

 

Auto ajoi suojatiellä päälle. Törmäys oli kova ja konepelliltä sinkouduin katutasoon. Kipua ei aluksi tunnu mutta en uskalla liikkua. Makaan selälläni, yläpuolella taivaankansi on kirkas ja korkealla. Valkoiset pilvenhattarat kuin enkelinsiipiä, ajattelen. En kuule ympäröivää melua, kaikki on hiljaista, levollista, ei kiirettä enää mihinkään.

Tämän äärettömän sinen alla kaikki muu on mitätöntä, suuret elämänponnistelut, yhtä tyhjää. "Sinä otat pilvet vaunuiksesi ja kuljet tuulten siivillä." 

Verho tulee auringon eteen, uteliaita ihmisten kasvoja. Vedän pakkomielteisesti hametta suojakseni. Sukkahousut ovat varmasti rikki.

- Rouva, älkää liikkuko, ambulanssi on tulossa, sanoo hätääntynyt mies.

Suljen silmäni, asfaltti on kuuma allani. En pelkää enää, kävi miten kävi.

*Viikon 9 krapusanat: katutaso, pakkomielteinen, verho. Krapu on otsikko mukaan luettuna tasan 100 sanan teksti. Linkitys SusuPetalin  blogiin, josta löytyy lisää krapuja.

18 kommenttia:

 1. Vaikutti jotenkin siltä kuin olisit kokenut tilanteen. Oli niin hyvin kirjoitettu. Toivottavasti et.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiktiota oli krapuni. Ei onneksi ole sattunut itselleni mutta olen kerran nähnyt kauempaa, kun suojatiellä joku jäi auton alle.

   Poista
 2. Hienosti olet kuvaillut traagiset hetket. Tämä kosketti syvästi: "Tämän äärettömän sinen alla kaikki muu on mitätöntä, suuret elämänponnistelut, yhtä tyhjää. "Sinä otat pilvet vaunuiksesi ja kuljet tuulten siivillä.""

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AilaKaarina. Ihminen on aika avuton tuossa tilanteessa. Mieli voi harhautua näkemään ja kokemaan vallan muuta ennen kuin apu saapuu paikalle.

   Poista
 3. Annetut sanat sopivat tarinaasi luonnikkaasti. Niin sujuvaa on kerronta. Tuollaisen täräyksen kohteesi joutuneella saattaa koko eletty elämä rullata hetkessä ohi ja tunteet vyöryä laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä usein käy kuten sanoit, että eletty elämä ja rakkaat läheiset tulevat mieleen, jos tajunta on kirkas kuten tällä naisella.

   Poista
 4. Tunnelman saattoi hyvin aistia. Jäin miettimään, että kuinka siinä lopulta kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että luunmurtumilla ja aivotärähdyksellä selvittiin tällä kertaa.

   Poista
 5. Tämä tarina oli kuin pieni elokuva. Järkyttävän hyvin kuvailtu!
  ps. en nähnyt postauksesi linkkiä Susun sivulla. Kommentisassi blogisi osoitteesta puuttui s eli pitäisi olla muotoa https. Seuraavan kerran jos/kun käyt, tarkistathan tuon, kiitos. (Jos sitä ei korjaa, blogin 'muisti' toistaa sen jatkossakin väärin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täytyypä tutkia, mitä meni pieleen linkityksessä. Ainakin oma kommenttini näkyy Susun sivulla ja siinä linkitys tänne toimi. Nämä atk jutut voivat jo tökkiä meikäläisellä 😏.

   Poista
 6. Nämä tarinat sen kuin hurjistuvat. Olet kekseliäs kirjoittaja.

  VastaaPoista
 7. Kyllä linkitys toimi, en vaan ole ehtinyt päivittää listaa ennen kuin nyt. Kaikenlaisia muita kiireitä.

  Tuollaisessa tapahtumassa hetki varmaan tuntuu pysähtyvän. En ole kokenut tuollaista, mutta voisin hyvin kuvitella, että näin on. Todentuntuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Hädän hetkellä ihminen reflektoi elämäänsä kaikkeen kauniiseen. Kirjallisuudesta saa lukea niin koskettavia kuoleman kuvauksia. Tässä nyt vielä elämä jatkui.

   Poista
 8. Hieno ja järkyttävä tarina! Noin voikin tuntua...

  VastaaPoista
 9. Kirjoitit niin toden tuntuisesti, että ajattelin tämän tapahtuneen sinulle. Ne sukkahousut on aina ensimmäisenä naisella mielessä vaikka auto päälle ajaisi.

  VastaaPoista
 10. Voi Beate, toivottavasti selvisit ilmalennosta jollakin tapaa. Hyvin kuvasit tuntemuksiasi katutasolta.

  VastaaPoista
 11. Onnetomuuden hetkellä, kun tuho on juuri käynyt lyömässä kättäpäivää, aika moni ajattelee: Onkohan puhtaan alushousut jos lasarettiin kärräävät... ;D

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...