lauantai 18. joulukuuta 2021

Päivää ja yötä joulukuussa

 

Tämä ei ole oma ottamani kuten huomaatte. Kuva on PxHere kuvapalvelusta, josta kuvia voi vapaasti kopioida. Olisiko taustalla Alpit? Lumoavan kaunis kuva!
Jouluaattona avaruuteen lähetetään taas uusi avaruuskaukoputki "Webb". Paljastaako se meille viimeinkin, miten miljardeja vuosia sitten galaksit syntyivät? Saammeko tietää onko avaruudessa elämää ja millaista? 

Aurinko nousi tänään Kuopiossa 09:46 ja laski 14:25. Päivän pituus oli siis 4 tuntia 39 minuuttia. Lenkille on lähdettävä hyvissä ajoin, jos ei halua jäädä pimeään. Ilma oli tänään mitä parhain ehkä hivenen plussan puolella ja potkurilla pääsee täällä maaseudulla vaikka kuinka pitkiä lenkkejä. Näin ainakin närhen ja käpytikan. Tuo katkennut koivu oli mieluisa paikka nakutella koloa, johon saisi kävyn mahtumaan. Jäniksiä on paljon ja pupu oli tehnyt tihutöitä meidän puuvalolle eli purrut yhden säikeen poikki. Juottamalla johdon saimme valon taas palamaan ja nostimme alaosan valolankoja ylemmäksi. Olisi pitänyt kesällä kuivattaa heiniä pupusille. 

Tämä kortti lähtee Kiinaan. Toiveena oli mystiikkaa, taikuutta ja  kauhua
Daniela Franzelin kuvaama Stairway to heaven -kortti on jo matkalla Saksaan ja miehelle tietenkin. Siisti alastomuus on kaunista eikä ollenkaan paheksuttavaa ainakaan minusta. Esitin tuolla face:n postcrossing ryhmässä toiveen, että kortteihin kuvattaisiin enemmän myös ihmisiä. Maisemia, eläimiä, kukkia, satuolentoja, ajoneuvoja ym. kyllä löytyy mutta ihmiskuvaus on unohdettu. Olenkohan hassu harrastaja, kun en voi laittaa kortteja, joista en itse pidä? Vähemmän mieluisat kortit jäävät laatikon pohjalle. 

13 kommenttia:

 1. Postcrossing on varmasti mukava harrastus. Päivän valoisa päivä on lyhyt. Aamulla menen töihin,kun on pimeää ja kotiin, kun on pimeää:D

  VastaaPoista
 2. Hienot kortit! On siellä hienot maisematkin. Näyttää kuin olisi ladon katto vähän nyrjähtänyt, mutta lumihan se vain on :)

  VastaaPoista
 3. Mistä löydät noin hienoja postikortteja?
  Lumiset maisemat ovat kauniita. Ja tekeehän lumi myös päivästä valoisamman. Kohta lähdetään taas kulkemaan valoa ja lämpöä kohti.
  Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, samoin sinulle. Kortteja olen tilannut pääasiassa netin kautta Suomesta ja ulkomailtakin. Harmittaa, että tullimaksut tulivat voimaan juuri kun aloitin harrastuksen. En viitsi enää lähteä kirjakauppoihin ostoksille. Kesällä kävin etsimässä parilta kirpputorilta mutta olivat niin surkean nuhjaantuneita etten ostanut. Facebook-ryhmän kautta olen saanut myös harrastuksen lopettavilta aika hyviä korttieriä ja edullisesti. Kyllä minä hurahdin totaalisesti tähän harrastukseen. Rahaakin on kieltämättä mennyt mutta itsehän tätä voi säädellä, miten paljon kortteja laittaa. Alussa on muutenkin hidasta. Olen kyllä saanut jo niin upeita kortteja ja toivon saavani osoitteita myös maihin, joissa on vähemmän harrastajia.

   Poista
 4. Odotan innolla, mitä aikamatka avaruuteen paljastaa. Mietin kyllä, että silläkin rahalla olisi laitettu maapallon asioita kuntoon, mutta sitten emme saisi tietää uusia asioita. Tuskin kukaan lähettää korttia, josta ei itse pidä. Niitä kyllä saa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko se 10 miljardia tämän uuden avaruusteleskoopin hinta? Jospa se löytäisikin meihin uuden koodin, viisauden siemenen ihmiskunnan pelastukseksi. Tätä menoa olemme tuhoon tuomittuja jo ennen kuin aurinko palaa loppuun ja imaisee maan.

   Poista
 5. Sinä se keksit aina niin mielenkiintoisia postauksen aiheita!
  Tästäkin sain talteen monta tietoa,en minä ollut kuullutkaan esim.moisen kaukoputken lähettämisestä.
  Ihana on varmasti potkutella menemään maalaismaisemassa,ihastelin huolella kauniit talviset näkymät,hirsiaitat ja muut silmäkarkit.
  Kortit,jotka ostan,valikoin tarkoin ja niiden on oltava aina omaa silmää hiveleviä tai tarkoituksiltaan hauskoja.Minulla on valtava korttivarasto,josta aina löytyy tarpeen mukaan sopiva.Hienot kortit olet sinäkin löytänyt.
  Tunnelmallista joulunalusviikkoa!❤

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Nykyisin kun luemme uutiset pääosin jo puhelimen kautta niin kaikenlaista tulee eteen. Olen yrittänyt karsia kaikki julkishömpät pois (=tyrkkyjulkikset) niin löytyy tiede- ym. alojen artikkeleita. Tieteen Kuvalehti tuli meille aikoinaan postitse.
  Pitää ihan kysyä, oletko postcrossing-harrastaja sinäkin vai muuten vain laittelet kortteja?

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kauniita maisemia ja hienoja kortteja.

  VastaaPoista
 9. Lyhyt on päivän pituus, vaan onneksi ei kuitenkaan ikuinen pimeys :)
  Sinisen kortin pikkutarkat kuvat on olleet varmaan hidasta piirrettävää kortin tekijällä.
  Alakortti on jollain tapaa pelottavan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortin on kuvittanut Lena Gnedkova ja kuvassa on Howl's room. Onneksi kortin takana oli tuo teksti ja etsin netistä lisää tietoa, että kyseessä on alunperin japanilainen animaatioelokuva, joka kertoo hattukaupassa työskentelevästä Sophie-tytöstä. Tämä kohtaa sattumalta velho Haurun, jonka huhutaan syövän nuorten neitojen sydämiä.
   Toinen kortti on minusta hyvin symbolinen: musta taivas, alastomat naiset ja portaat, jotka näyttävän johtavan taivaaseen :). Lucia-teema tuo siihen lisämausteen.

   Poista
 10. Nyt kun sen kirjoitit huomaan, että näinhän se on; korteissa on vähemmän ihmishahmoja, piirrettyjä kylläkin.
  Kiitos kuluneesta vuodesta ja ihanaa joulua sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...