torstai 9. joulukuuta 2021

Viikon 49 krapu

Kuva: Oma albumi

Kuva: Oma albumi
Kolmasluokkalaisten tyttöjen joulujuhlaharjoitukset ovat täydessä vauhdissa. Tyttöjen ympärillä on hälinää ja hyörinää. Enkelinsiipien sovituksessa on ongelmia, sillä yhden tytön siipipidike valahtaa aina kulmille. Ongelmaan löytyy lopulta ratkaisu, kun opettaja näppärästi ompelee muutaman piston. Lukijatytöt ovat opetelleet jouluevankeliumin ulkoa ja muistavat sen jo aika hyvin. Opettaja antaa sivusta ohjeita, missä kohtaa koroketta he seisoisivat. 

Seuraavana on vuorossa lumihiutaletanssin harjoitus. Tanssi esitetään piirissä ensimmäisenä ohjelmanumerona ja taustakuoro laulaa silloin Lumihiutaleitten laulun, jonka sanat ovat Martti Helan. Tytöt pukevat opettajan ompelemia rimpsumekkoja ylleen mutta Marjan mekko ei mahdukaan päälle. Tyttö purskahtaa itkuun. "Hätä ei ole tämän näköinen", sanoo opettaja ja alkaa ratkoa saumanvaraa.

*******************************

Osallistun tällä lopputöksähtävällä tekstilläni ensimmäistä kertaa SusuPetalin blogissa olevaan Viikon krapu 100 sanan kirjoitelmaan. Viikko 49 sanat: kulma, sivu, piiri

19 kommenttia:

 1. Mukavaa, kun tulit mukaan krapuilemaan!!

  Onneksi opettaja osaa auttaa! Jännitys kulissien takana on käsin kosketeltavaa! Minäkin olisin joskus halunnut olla lumihiutale tai jotain sellaista, mutta sain aina jököttää puuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eihän tämä niin vaikeaa ollutkaan mutta hauskaa. Täytyy jotenkin piristää tätä omaa blogiaan. En vaan saa mieleeni, missä luokkamme pojat ovat olleet vai eikö heitä siihen aikaan edes kelpuutettu joulujuhlaohjelmiin.

   Poista
 2. Ihana krapu ja kuvat!❤ Entisistä ajoista on niin mukavaa lukea,muodossa kuin muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katsotaan, saanko jatkettua tätä krapuilua. :)

   Poista
 3. Tulipa mieleeni omat kansakouluajat. Joulunäytelmät olivat tärkeät ja niiden esittämistä jännitettiin. Kaikki yleensä meni hyvin mutta vastaavanlaisia ongelmia syntyi sillöin tällöin. Kerran olin joulunäytelmässä joku joulukukka....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kansakouluajoista on jo ikuisuus ja ihmettelen, että kukahan on silloin nämä kuvat ottanut. Meillä kotona ei ainakaan ollut kameraa. Kiitos anli kommentista ja tulen lukemaan sinun krapujasi.

   Poista
 4. Minullakin syöksähti mieleen omat kansakoulunjoulujuhlat. Olin aina tonttu, mutta tykkäsi. Aina kävi joulupukkikin niissä juhlissa.
  Kiva sinun krapusi. Olitko itse esiintymässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Minähän sitä olen lukemassa jouluevankeliumia edessä oikealla ja muistan sen kihelmöivän jännityksen. Lumihiutaleena olen se pisin ja suurin piirin lopussa selin :).

   Poista
 5. Yläasteella tuli esiinnyttyä koulun näytelmissä, yhden muistan toisen esiintyjän jatkuvan naurun tähden: Arja Koriseva oli tuolloin lukiossa ja esiinnyttiin samassa kalevalaisessa näytelmässä Kyllä kelpas kestin käydä tms. Että jaksaa ihminen hymyillä ja nauraa, heh.. .
  Paljon muistoja krapuilit hereille, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D. Hän ei ole ilmeisesti jännittänyt esiintymistä kuin me muut. Minä niin ihmettelen kauhiast, miten opettaja on saanutkin minut esiintymään. Olin musikaalinen ja kävin opettajan kotona jopa harjoittelemassa lauluohjelmiin. Nyt enää lähinnä kraakun :D.
   Kiitos Sus' kommentista. Tämä antaa puhtia jatkaa krapuilua.

   Poista
 6. Näppärä opettaja: kiristää neulomalla, avartaa ratkomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Naisopettaja oli minulla kansakoulussa ja tosi mukava. Olimmekohan me 50-luvulla syntyneet lapset saaneet erilaisen kasvatuksen jo kotona, kun osasimme olla koulussakin niin kilttejä.

   Poista
 7. Tekstisi kuvailee tilannetta ja tunnelmaa hienosti. Tuli mieleen ihan se sama jnnitävä tunnelma, mikä oli ala-asteen joulujuhlissa esitystä odottaessa.

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa krapuilemaan!

  Nostalgisia muistoja. Minä oli aina puu tai kivi näytelmissä :)

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Hi, I really enjoyed reading your post, and hope to read more. thank you so much for sharing this informative blog.
  Fishing by the River

  VastaaPoista
 11. Tulee mieleen muistoja alakoulusta, eli kansakoulusta. En muistaakseni päässyt enkeliksi enkä prinsessaksi, mutta tonttuna varmaan piti olla. Saattoi olla vaatteiden riisuminen ikävää, silloisissa kouluissa kun oli kylmä. Myös runonlausuntaa piti tehdä, huh.
  Kiva kun kirjoitit!

  VastaaPoista
 12. Tulipa itsellenikin mieleen koulun juhlat olen myös 50-luvulla syntynyt. Silloin pääsi meillä opettajan suosikit niinsanottuihin pääosiin näytelmässä ja muut johonkin sivurooliin tarvittaessa. Minäkin olin sivurooleissa ja laulukuorossa mutta oli se jännittävää aikaa ja mukavia muistoja kuitenkin.
  Kiitos sinulle ❤

  VastaaPoista
 13. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty
  casino online indonesia

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...