tiistai 11. tammikuuta 2022

Possu sängyssä


 Possu sängyssä

Pasin rakas lemmikki Vippe koira oli kuollut vanhuuteen. Mitäpä jos ottaisi kotieläimeksi vaikkapa kanarialinnun, kanin, marsun, iguaanin tai minipossun. Pienen eläimen voisi pitää vaikkapa tuolilla sängyn vieressä mutta entäpä possu. Sikahan on älykäskin. Vippe oli aina saanut nukkua sängyssä ja sitä ei ollut haitannut, vaikka Maijan kanssa rakastellessa sänky keinahteli. 

Mutta possullahan ei ole silkkistä turkkia vaan se on pistäväjouhinen ja minipossutkin voivat kasvaa 70-130 kiloisiksi. Ja entäpä jos possu röhkii ja örisee öisin unta nähdessään ja työntää kärsänsä tyynylle. Hikoileekohan possu ja kasvaako sille torahampaat? Lapsena maalla pikkuiset vaaleanpunaiset porsaat näyttivät niin suloisilta.

Yhteisellä päätöksellä hankittiin lopulta kääpiövillakoira.

****************************

Viikon 2 krapu sanat: tuoli, silkkinen, rakastella. Linkitän tarinani SusuPetalin blogiin.

26 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin kallistuisin uuden koiran puoleen :D Minipossut ovat kyllä söpöjä, mutta myös ihan mahdottoman itsepäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa possu makaa omistajansa sängyssä ja ollut kotieläimenä jo pitkään. Kehittelin jutusta oman versioni. En ehkä ottaisi petikaveriksi 🤔.

   Poista
 2. Possu voisi olla mukava selänlämmittäjä sängyssä. Sika on kuulemani mukaan myös siisti lemmikki, mutta isoksi kasvaa. Minipossutkin 50-isommalle puolen aikuisina.
  HYvää pohdintaa ennen lemmikin hankkimista-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mietinkin, että miten se oppii sisäsiistiksi. Kesällä kiva näky: minipossun kanssa lenkillä 😊.

   Poista
 3. Olisi se vaihteen vuoksi possukin hyvä kokemus ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi possua samassa sängyssä, totesi vaimo, kun pariskunnan löysi 🤣.

   Poista
 4. Melkein luulin, että teille on hankittu koira. Hidas sytytys; lopulta tajusin tämän Krapu-idean. Kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole koiraa eikä possua. Koiran hoitajan voisi saada mutta kuka suostuu hoitamaan possua.

   Poista
 5. Koiran valinta oli hyvä ratkaisu, kun on ennenkin ollut koira. Minipossut ovat söpöjä toki, mutta niin on koiranpennutkin rodusta riippumatta. "Luonto" on niin ihmeellinen johdonmukaisuudessaan, kun KAIKKI (no, ehkä ei punkit ja vastaavat sentään...) pienokaiset ihmisen lapsi mukaan lukien ovat aina niin hellyttäviä. Olenkin aina ihmetellyt tuota ns. alkuräjähdystä! Yleensä räjähdyksestä seuraa kaaos, ei kosmos... (No, nyt menin jo ohi asian ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Possulle pitää olla varmaan hyvät ruuat, lieneekö kovin vaativa vai kelpaako sille tähteet.

   Poista
 6. Voihan possu, että oikein sänkyyn pääsi :)

  VastaaPoista
 7. Muistan nähneeni tämän kuvan. Jo silloin tuli yäk. En haluaisi sänkyyni kuin toisen ihmisen. En mitään eläimiä vaikka kuinka niistä tykkäisin :)
  Katson Areenaassa silloin tällöin pentuliveä. Tosi nopeasti pennut kasvavat koiriksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään sänkyyni ottaisi edes koiraa. Kissoja meillä oli ja nekin nukkuivat yönsä omassa pedissään.

   Poista
 8. Pentuna kaikkia ovat söpöjä. Pitäisi malttaa miettiä miltä ne näyttää täysikasvuisena. Possu lemmikkinä olohuoneessa/makuuhuoneessa tuntuu vieraalta. Koira on ihan hyvä lemmikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kuin palattaisiin ajassa 100 vuotta taaksepäin.Tämä pariskunta oli joutunut hankkimaan tukevamman sängyn, kun entinen oli rysähtänyt painon alla.

   Poista
 9. Hauska krapu :D Mutta kyllä minäkin koiranpennun valitsisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, possu ei minustakaan sovi kotieläimeksi nykyisiin koteihin.

   Poista
 10. Jos olen ymmärtänyt oikein,possut kiljuvat kuin syötävät,jos ottaa syliin,ei taitaisi kerrostaloon ainakaan sopia.😊
  Ja eikö ne tykkää köllötellä savivellissäkin,ehkä viihtyvät paremmin ulkosalla.
  Kyllä minäkin koiran ottaisin,vaikka possuista tykkäänkin.
  Hauska krapu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu, että eläin on kuitenkin sopeutunut mutta varmaan se kaipaa omanlaistaan ympäristöä savivelleineen ja tonkia maata.

   Poista
 11. Ihunainen pohdinta!! Villakoira vai porsas, hmmm.... vaikeaa!!

  p.s. en ole ikinä kenelläkään nähdyt noin monta blogia tuossa Näitä seurailen-osiossa, kannattaisikohan siivota vähän kun sulta loppuu kohta tila? Ja siellä on 12 vuotta vanhoja ja yli. Nimimerkillä Ihmeissään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus. En ole tajunnut tuota seuraamani blogit osiota siivota. Täytyypä tutkia ja poistella sieltä vanhat. Blogin ulkoasun muokkaus on jäänyt.

   Poista
 12. No voi sun 🤔😁
  Koiran ottaisin ennemmin mutta kuulemma possut on myös ihania. Meillä ei ole mitään lemmikkejä kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kelpaisi mulle possu kotieläimeksi, vaikka olisi pienempikin. Eipä ole täälläkään enää lemmikkejä, kissa oli viimeinen.

   Poista
 13. Possut on söpöjä, kun ovat pieniä. Ne kuuluvat kyllä jonnekin muualle kuin ihmisten asuntoihin, mielestäni. Kun äitini oli pieni tyttö, hänellä oli oma ns. lemmikkipossu Pipsa. Se seurasi äitiäni joka paikkaan. Ja kuten arvata saattaa, myöhemmin possusta tuli iso sika ja se syötiin. Äitini ei syönyt palaakaan.

  VastaaPoista
 14. Possut on hurmaavia, minipossukka menettelisi sisätiloissakin:) Possumaisesta maineesta huolimatta ovat älykkäitä ja siistejä otuksia. Minulla oli kissa aiemmin tai oikeastaan kaksikin, mutta Pinkun lähtöaika otti niin koville, etten olisi halunnut enää lemmikkiä, mutta pieni, kiltti, Ymmi-cocceri tuli meille kun oli vähän pitovaikeutta jne.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...