maanantai 24. tammikuuta 2022

Postikortteja ympäri maailmaa

Ranska Alsace (Elsass) kulttuurihistoriallinen alue Ranskan ja Sveitsin rajalla. Kortissa paljon tekstiä mm. perinneruokien nimiä knepfle, fleischschnacka, chouckroute ja baeckeoffe. Kirjoitin pitkän rekisteröintiviestin. Kyllä huomaa, kun kortin kirjoittamiseen on käytetty aikaa.
Ensimmäinen korttini Bulgariasta kaunis ranta-alue ja lähettäjä oli käynyt Suomessakin
Hollannin kortissa kuningatar Beatrix ja puoliso Claus. Beatrix luovutti kruunun 30.04.2013 pojalleen Oranian prinssille Willem-Alexanderille. Kuningatar Beatrix on vuosien saatossa joutunut muun muassa taistelemaan rakkauden puolesta, selvinnyt murhayrityksesta, jäänyt leskeksi ja surrut hiihto-onnettomuuden jälkeen koomaan vajonnutta poikaansa.
Kaunis panoraamakortti Saksasta Elben varrelta, taustalla Frauenkirche
Herkkä itseväritetty kortti Ukrainasta. Tekstissä kerrotaan rakkaudesta omaan maahan ja sen kieleen, jota on alettu puhua enemmän ja enemmän Ukrainan kriisin jälkeen. Kortti oli matkustanut minulle 83 päivää.
USA, San Francisco iltaruskokuva
Kiinan kortissa Pohjois-Tiibetin maisemia. Alakuvassa kortin upeat postimerkit.


Japanista suloinen geishakortti. Postimerkissä myös geisha.
Venäjän kortissa Kremlin kupoleita
Saksan kortissa die kathedrale von Aachen, UNESCO:n maailmanperintökohde vuodesta 1978
Valko-Venäjän kortissa Holy Resurrection Cathedral
Venäjän kortissa upea kuva Äänisen saarella sijaitsevasta Kizhin puukirkosta. Kupolien rakentamisessa ei ole käytetty ainuttakaan naulaa. Tämä myös UNESCON maailmanperintökohde
 
Portugalin kortissa Porton upea silta illan hämyssä
Venäjän kortissa kiistelty Krimin niemimaa ja sen kallioisia maisemia. Postimerkissä punaisella pohjalla Leninin pääpatsaskuva. 

Laitan seuraavaan postaukseen kuvia lähettämistäni korteista. Parista kortistani on tykätty niin paljon, että vastaanottaja on halunnut laittaa minulle kiitoskortin. Ihana harrastus!

14 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja mielenkiintoisista paikoista. Kortin valitseminen vastaanottajalle vaatii miettimistä. Eritoten, jos on löydettävä jokin tietty aihe. Harmi, että korttien lähettäminen vähenee yhä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monessa profiilissa on myös maininta, että kelpaa mikä vain kortti kunhan kirjoittaa korttiin muutakin kuin happy postcrossing. On myös niitä, joilla on pitkä lista toiveita ja kummasti sieltä löytyy aina joku sopiva aihe, jollaisia kortteja olen ostanut tai saanut. Kummastelen sitä, että kaukomailta saapuva kortti tulee nopeammin perille kuin Suomesta lähetetty. Tietysti on niitä, jotka eivät heti rekisteröi jokaista korttia vaan tekevät sen sitten kimpassa. Ei näillä Suomen postimaksuilla kehtaa satoja kortteja laitella vuodessa, 500 korttia tekee jo 975 euroa ja siihen kortit päälle.

   Poista
 2. Hieno kokoelma. Ihastuttava harrastus tuo Post Crossing (vaimitensekirjoitetaan?). Olen itsekin joskus harkinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun mukaan vaan! Paljon on meitä eläkeläisiä mukana. Kielitaitoni on ruosteessa mutta tämähän sitä kehittää ja netistä voi hakea apua.

   Poista
 3. Varmasti kiva harrastus,joka tuo puolin ja toisin hyvää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on sellaiselle, joka tyytyy siihen, että kortit matkustavat puolestani :).

   Poista
 4. Kizhi näyttää upealta!! Bulgarian kortin lähettäjä käynyt siis Suomessa, ja minä tuolla rannalla, ikää oli 6 v. jostain vain tuli muisto mieleen, Sofiassako me nyt oltiin? Hmm, vai oliko siell, Mustan meren rannalla siis, joku muu rantakaupunki turisteille nimenomaan, en muista enää ihan nii tarkasti. Tämä siis 1974. Kiitos postauksesta, Post Crossing on ihan jees, jonkun sata korttia olin mukana.

  Ai niin melba eli jäätelö oli hyvää, niin bulgariassa kuin Lenskissä, olikohan niillä vain yksi, tolkuttoman kokoinen, sosialistinen Jäätelötehdas..korjaan, kombinaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortit tuovat muistoja mieleen, jos on käynyt maassa. Minä en ole paljon matkustellut. Minun lapsuudessa isän ja äidin rahat menivät asuntojen maksuun ja niinpä taisi käydä myös omassa elämässäni. Aina oli rahalle muu reikä kuin matkat. Olen käynyt vain Espanjassa, Ranskassa, Monacossa, Kreikassa, Virossa, Latviassa, Norjassa ja Ruotsissa. Katsotaan nyt vieläkö tässä innostuu.
   Kortteilu on kyllä kivaa ja kehittävää. Suomen posti nyt repii hintaa korteilla, kai niiden lajittelu käy työstä. Saksassa 1.luokan merkkin 0,95 euroa.
   Minulla harrastus vielä alussa niin skannaan jokaisen lähettämäni ja saamani kortin, myös tekstipuolen.

   Poista
 5. Tosi mielenkiintoinen harrastus! Koko ajan on odotuksen jännitystä, mistä kortteja pumpsahtelee. Ja niitähän tulee ympäri maailmaa! Keräätkö myös merkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kerää merkkejä mutta jokaisen kortin merkit tutkin suurennuslasilla. Löytyy pieniä yksityiskohtia.
   Näin alkuun innostusta riittää ja toivoisi, että kortit kulkisivat nopeammin. On myös harrastajia, jotka eivät katso tilejään yli kuukauteen ja se harmittaa, kun minun laittama kortti viipyy. Ohjelma kun antaa vuoden aikaa rekisteröidä kortin. Onneksi 60 päivän päästä saa ottaa uuden osoitteen.

   Poista
 6. Mukavaa saada postia eri puolelta maailmaa. Kauniita kortteja.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on mukava, kun postilaatikossa on muutakin kuin Postinen tai laskuja. 😊

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...