lauantai 10. heinäkuuta 2021

Toipilaana välillä

 Viime blogipäivityksestä on vierähtänyt aikaa. On ollut kaikenlaista touhua ja toipuminen umpilisäkeleikkauksesta, jossa olin KYS:ssä 7.6. ja kotiuduin 9.6. Arvasin jo sunnuntaina, että jotakin on vialla, ruoka ei maittanut ja vatsaa alkoi oudosti vihlomaan. Yön pyörin sängyssä ja kipu tuli viiltävänä, kun käännyin vasemmalle kyljelle (umpisuolihan on oikealla). Aamulla oikealla puolen alavatsalla oli kipukohta painaessa ja lievää kuumetta. Pääsin heti terkkarin lähetteellä KELA-taksilla sairaalaan ja samana iltana myöhään tehtiin tähystysleikkaus kolmesta pienestä reiästä. Eka kertaa olin tt-kuvauksessa. Ehdin jopa näpätä laitteesta kuvan, kun en antanut laittaa kaikkia tavaroitani kaappiin. Hoitaja kyllä luovutti minulle kaapin avaimen. Kännykkä vaan kulkee mukana. Hyvä etten sitä leikkaussaliin vienyt (vitsi). KYS:iä laajennetaan jatkuvasti. Endokirurginen osasto oli vanhalla puolella, huoneiden ovetkin olivat puuta, joissa isot pyöreät ovenkahvat. 


Leikkaus meni hyvin ja leikkauksen jälkeen ikävin kipu on hartiakipu, kun vatsaonteloon pumpataan jotakin kaasuseosta näkyvyyden parantamiseksi. Kotona tarvitsin ottaa kipuun vain yhden Panacodin 1 g ja yhden Burana 600 mg tabletin. Ihmeen paljon sairaalasta kirjoitetaan reseptisärkylääkkeitä kotiin, 100 kpl Panacod 1 g ja Burana 600:sta 30 kpl. Mitään raskasta ei tietenkään saanut nostella muutamaan viikkoon mutta pikkuhiljaa kannoin jo kukkasille vettä puoli kastelukannua kerralla. 

Onneksi ehdimme kaataa pihasta kymmenen koivua toukokuun puolella ja ajattelin, että rehkinkö kenties liikaa, kun nostelin painavia pöllejä. Tässä urakassa sattui jo ensimmäinen vahinko minulle (en viitsi laittaa kuvaa kämmenselästä). Tikkaita tukiessa olin hölmö laskenut käteni tikkaan astimelle, jossa poika tallasi käteni laskeutuessaan. Onnea oli mukana, että ehdin hihkaista ja vetäistä käteni pois. Luita ei murtunut mutta tulihan mojova mustelma rahkoineen. Käsi oli mustana sormien puoliväliin ja ranteeseen asti. Minä nimittäin kävin laittamassa vain ison laastarin pahimpaan kohtaan ja lähdin jatkamaan hommia. Vasta illalla tajusin, että ehkä olisi pitänyt laittaa kylmähaude kädelle. Kämmenselän iho on vieläkin hieman punoittava. 


Helteet alkoivatkin heti kesäkuun puolessa välissä ja toipilaana puuhastelin sisähommia, pakastin 20 kg mansikoita ja pari kakkua tein työmiehille ja tietenkin laitoin ruokaa sekä kävin kaupalla. Ulkosauna on pesty, lauteet öljytty, matot pesty sekä saunatien laatat nostettu kuten kuvista näkyy. Nyt on ollut aikaa harrastaa Postcrossausta, kun ulkona on ollut välillä liian kuuma. 

Kaikki ikkunat ovat talossa auki ja ilma on tänään hautovan lämmin. Mietin, miten sairauden sattuessa mieli toimii. Ensin on hätä, joka häviää pian, kun pääsee sairaalan sisälle. Jo taksikuski oli menomatkalla niin mukavan rempseäpuheinen, että jännitys katosi. Ja eihän tämä ollut minulla ensimmäinen nukutusleikkaus, kaksi muuta oli jo takana, edellisestä kylläkin aikaa lähes 20 vuotta. Hoitajat puursivat työtä maskit kasvoilla, meidän potilaiden ei tarvinnut niitä käyttää. 

En voi olla laittamatta tänne muutamaa korttikuvaa. On hauskaa tutkia netistä lisätietoja historiallisista kohteista. 

Tsekistä tulleessa kortissa on monta UNESCO:n maailmanperintökohdetta
I read from Wikipedia how tragic the history of this city was. Cloth Hall is really a fascinating attraction for visitors. The Gothic-style Saint Martin's Cathedral, built in 1221, was also completely reconstructed after the war, but now with a higher spire. Belgia Ypres.
Saksa Celle

Slovakia, Bratislava ja kansantanssiryhmä

USA ja huimapäiset rakennusmiehet kaupungin yllä istumassa

Saksa, Königsee

Liettua, Trakain linna

Alankomaat, Kinderdijk tuulimyllyt, UNESCO

18 kommenttia:

 1. Oletpas kokenut kovia.
  Hienoa, että olet kuitenkin toipumassa 🌻.
  Jaksamista helteisiin!

  VastaaPoista
 2. Kyllä meillä on hyvä sairaala lähellä! Tähystysleikkauksissa olen ollut pari kertaa, olkapää ja sappi. Hyvin onnistuivat molemmat.
  Hyvää toipumista sinulla ja toivottavasti tämä hellejakso loppuisi pian.

  VastaaPoista
 3. Olen itsekkin ollut monissa leikkauksissa, ja täytyy sanoa että kyllä on taitavaa ja mukavaa henkilökuntaa ja lääkärit erityisesti.
  Ihana mansikkakakku ja kesäiset kuvat.

  VastaaPoista
 4. Jopas oli tapahtumia monenmoisia! Pikaista toipumista toimenpiteestä ja käteen sattuneesta onnettomuudesta. Korttikuvat olivat kyllä tosi kiinnostavia!

  VastaaPoista
 5. No jos on ollut kaikkea.
  Muistan lapsuudesta miten papallani puhkesi umpisuoli ja siinä alkoi olla jo tosi kyseessä.

  VastaaPoista
 6. Hyvä kun olet toipunut koettelemuksista. Pitää vaan olla rehkimättä. Minä en ole ollut leikkauksissa kuin kämmenkalvon kuroutumisesta, joten aika pienellä olen päässyt. Vaikka pitkäänhän sitä tuli varottua. Varoilta kirjoittavat paljon lääkettä, mullekin olkapääkipuun ois tullut panacodia, mutta en ostanut.

  VastaaPoista
 7. No, olet kyllä reipas toipuja!
  Hienoja paljon kertovia kortteja. Kunpa tällaisten korttien tekeminen jatkuisi (nettihän on uhkana korttikaupalle) ja tapa lähettää oikeita postikortteja matkoilta elpyisi.

  VastaaPoista
 8. Paranemisia ja terveyden paluuta toivottelen.
  Ompa sulla tullu kivoja kortteja monesta paikasta.

  VastaaPoista
 9. Pikaasta paranemista ♫ Ja hei, tuo mansikkakakku näyttää niin herkulta ☺
  Lämmintä alakavaa viikkoa Sinulle ☺

  VastaaPoista
 10. Minäkin toivottelen sinulle paranemista. Käden mustelmien suhteen voi vain todeta, että tekevälle sattuu. Onneksi ei siinä sentään pahemmin. Olet ollut hurjan ahkera toipilaslomasta huolimatta.
  Hienoja kortteja. Postocrossing on varmasti kiva harrastus, jonka parissa saa tuttuja, ehkä ystäviäkin eri puolilta maailmtaa.

  VastaaPoista
 11. Toipumisia sinne. Paljon olet kyllä ahkeroinut nuo laatat on kyllä hienot kun ovat hieman vinossa. Hienoja kortteja.

  VastaaPoista
 12. Jopa on herkullinen mansikkakakku! Myös kauniisti koristeltu.
  Hienoa, että olet jo toipunut ja touhuat kovasti. Postikorttien lähettäminen on kivaa. Tosin harvemmin lähetän, kirjeen sitä useammin.

  VastaaPoista
 13. Pikaista toipumista sinulle.
  Tämä kesä on ollut erikoinen. Jopa minä auringonpalvoja olen varjoa etsinyt välillä. On varmasti vaikeaa toipua leikkauksesta näillä keleillä.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille yhteisesti tsemppikommenteista. Eipä jäänyt kuin kolme noin 1-1,5 cm arpea. Onneksi nämä tähystykset ovat yleistyneet.

  VastaaPoista
 15. Toivon sinulle voimia ja että kolme tähystysleikkaus kohdat rauhoittusivat. Olen itse ollut myös mahan tähytysleikkauksessa ja nopeasti siitä toipui, kun tähystyskohdat olivat niin pieniä.

  VastaaPoista
 16. Johan oli tarina. Onneksi olet nyt paranemaan päin.
  Postcrossing on kiva ja kansainvälinen harrastus.

  VastaaPoista
 17. No onpa sinulle sattunut!
  Mutta totta,itsekin koen juuri noin,että käynti lääkärillä vie jo puoli vaivaa mennessään kun ensihätäännyksestä on toivuttu.
  Olin myös ensikertaa tt-laitteessa vähän aika sitten.Pelotti,että iskeekö ahtaanpaikankammo,mutta hyvin meni.
  Niin nättiä teidän pihamaalla!
  Paranemisia ennalleen!❤

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...