torstai 16. syyskuuta 2021

Syyslomakuvia ja kortteja

Bloggausintoni pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä, vaikka tuo sanonta on peräisin aivan muusta yhteydestä. Googletin...Sanonta perustuu ilmeisesti suomalaiseen legendaan, jonka mukaan ”Kristus pelästyi suurta pyytä ja tuomitsi sen jatkuvasti pienenemään, kunnes se mahtuu lentämään sormuksen läpi”. ... Kun pyy on niin pieni, että mahtuu sormustimen läpi, on maailmanloppu lähellä. Tai ainakin tämän blogin loppu. Totesimme kaverin kanssa yhtenä päivänä, että meistä on tullut vummeloita, vupeloita. Meillä menee jo kaikkeen tekemiseen kaksinkertaisesti aikaa kuin nuorempana. Vaan entäpä jos me nyt ehdimmekin kokea elämää syvällisemmin, kun ei tarvitse kiirehtiä ja voi tehdä vain sitä, mikä milloinkin huvittaa. Ihmetellä maailman pieniä ihmeitä lapsen lailla. 
Tämän Pierre Brissaudin La vie Parisien lehtikuvasta tehty kortti lähti minulta ranskalaiselle postcrossaajalle. Hänkin oli kiinnostunut vintage muodista kuten minä.
Ja tämä Johannes Vermeerin taidekortti tuli eilen minulle. Maalaus on The class of wine, c. 1658-1661. Kortin saapui mieheltä, joka on vuodesta 2005 lähtien lähettänyt yli 32.000 korttia.
Albert Edelfeltin 1881 maalaus Hyvät ystävät Bella ja Capri on niin suloinen ja lähti minulta Itävaltaan. Vain kuva jäi muistoksi.
Hauska vintage kortti meni Venäjälle.
Tämän kauniin balleriina kortin laitoin Suomeen.
Kuva omankodin pihan auringonkukista ennen lomaviikolle lähtöä. Nyt osa kukista on jo kuivumassa, jotta voin kerätä siemenet ensi kesän istutuksiin. 
Olimme tutulla mökillä taas kerran 30.8.- 4.9.2021. Yksi sankollinen puuttuu kuvasta. Kuvissa on Haapavitjan ja Siikakosken riippusillat, jotka ylittävät Lieksanjoen, joka on ollut aikoinaan tärkeä puun uittoväylä. Ruunaan koskilla näkee niin kalastajia kuin koskenlaskijoita sekä tietenkin retkeilijöitä.Ruunaalla on yli 50 km merkittyjä retkeilyreittejä upeissa maisemissa. Matkalla voit ihastella kuohuvia koskia, tuntea suon  ja vanhan metsän tunnelman. Ruunaan reiteistä voit valita  sopivan päiväretkikohteen tai viipyä alueella koko loman ajan.  Merkityt reitit, hyvin huolletut taukopaikat ja monipuoliset palvelut toivottavat kävijän tervetulleeksi. Kosteimmat kohdat on pitkostettu ja Neitikoskella on esteetön reitti, jossa kosken kuohuja pääsee ihastelemaan läheltä. Reitit löydät täältä: www.luontoon.fi/ruunaa Kuvissa näkyvät nuoret tekivät pikkuisilla kajakeillaan ympäripyörähdyksiä koskessa. Meille tuli köpöttelyä vähän vajaa 10 km yhtenä päivänä. Ravintolassa oli noutopöytä ja söimme niin herkullisia kaalikääryleitä ja jälkkärinä lettuja+hilloa. 
Hyvä puolukkapaikka löytyi läheltä Siikakosken siltaa, josta keräsimme puolukat parina päivänä. Tuo laavu kuvassa on myös sillan läheltä ja sanoin isännälle, että ajattele, miten hyvin nukuttaisikaan kosken kohinaa kuunnellessa lämpimässä makuupussissa retkipatjalla. Haaveeksi se taas jäi.

9 kommenttia:

 1. Kyllä on upeat maisemat! Ja komeita puolukoita. Kyllä noissa maisemissa kelpaa lomailla.
  Mukavaa jatkoa tähän syksyyn.

  VastaaPoista
 2. Ruunaan maisemat on tuttuja. Olen jopa laskenut kosket kahteen kertaan. 17-vuoden työmatka Nurmeksesta Lieksaan on ohi ja eläke alkaa lokakuussa. Ihanaa. Hyvän puolukkasaaliin olet saanut. Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Jännittävää tuo korttiharrastus, kun ei koskaan tiedä mitä tulee ja mistä.
  Hienot on mökkeilymaisemat!

  VastaaPoista
 4. Kävit sitten kotiseudullani :) Olen juuri pakastanut sekä lieksalaisia että nurmekselaisia puolukoita. Ja laittanut postiin kolme postcrossingkorttia. Minä en tosin postcrossaa kotimaalaisten kanssa. Pitäisköhän?

  VastaaPoista
 5. Hyvinhän tuo bloggaaminen lähti käyntiin, eikä puhettakaan mistään pyystä maailmanlopun edellä. Hienoja kuvia. Toivottavasti tuo yksi kaatuja selvisi koskesta kuitenkin ehjin nahoin.

  VastaaPoista
 6. Ruunaalla on tullut käytyä, kun äitini vielä asui ja eli Lieksassa, myös tuota riippusiltaa pitkin olen monesti kulkenut, pohjois-karjala on erityisen kaunista seutua, ehkä siksikin kun se on synnyin seutuja, ja täältä kaukaa kaipailee sinne kesäisin varsinkin.

  VastaaPoista
 7. Aah, ihan hykähdytti kun näin teidän lomapaikan. Ennen käytiin kuohuja katsomassa ja usein oli noita pulikoijia myös siinä. Siellä sitä on marjaa!!!! Tokkopa enää ikinä pääsee tuonne käymään.
  Kylläpä sitä nuorena saattoi yöpyä teltassa tai laavussakin, mutta vanhempana ei oikein innosta, parempi lämmin yöpymispaikka, ainakin jo näillä keleillä.

  Toivottavasti jaksat vielä bloggailla, turhan moni on laittanut pillit pussiin...

  VastaaPoista
 8. Upeita maisemakuvia. Mekin kävimme eilen laavuretkellä, tosin laavulla oli reppureissaajia, emme menneetkään häiritsemään. Poikkesimme lammen rantaan, siellä löytyi pieni yllätys, karpaloita.

  VastaaPoista
 9. Mahtavat maisemat ja makiat puolukat! Hyvää syksyä!

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...