torstai 17. maaliskuuta 2022

Viikko 11 krapu


Rentouttavaa odottelua, että tee jäähtyy (ei kraputekstiä)

Kauppakeskuksen kahviossa ystävää odotellessa huvina on ihmisten katselu. Lähipöydässä lapsen jäätelö putoaa lattialle. Äiti tyynnyttelee itkevää lasta lupaamalla ostaa uuden. Kassajonosta purkautuu hikiotsaisia perheenäitejä, tuskastuneita miehiä, hälisevää nuorisoa ja hitaita vanhuksia. Ulkopuolinen aistii rakkauden tai sen puutteen, syyn lasten oikutteluun tai kumpi puolisoista dominoi.

Mietin, miten paljon elämästämme kuluu odotteluun. Pitkiä odotuksia ovat raskaus, omaisen saattohoito, talon valmistuminen, lainan takaisinmaksu, vankilatuomio tai myöhästynyt lento.

Akuutteja odotuksia ovat liikenneruuhkat, myöhässä olevat lääkärinajat tai asiakaspalvelunumerot. Bussin odottelu muiden kanssa toistaa samaa kaavaa. Tuijotamme kulmat kiireestä kireinä kadunkulmaa, jonka takaa auto saapuu. Muistutamme auringonkukkia naamat kääntyneinä kohti aurinkoa.

Ystävä koputtaa selkääni. - Ethän pitkästynyt?

*Viikon 11 krapusanat: itku, selkä, jäätelö. Krapu on otsikko mukaan luettuna tasan 100 sanan teksti. Linkitys SusuPetalin  blogiin, josta löytyy lisää krapuja.


11 kommenttia:

 1. Totta, paljon odottelua elämän aikana. Ja niin kuin monessa muussakin asiassa, asenne ratkaisee. Odottavan aika ei välttämättä ole aina pitkä (usein kyllä!).

  VastaaPoista
 2. Hyvin kuvattua odotusta.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, paljon joudumme elämässä odottelemaan. Tykkäsin tekstistäsi kovasti.

  VastaaPoista
 4. Olemalla liian ajoissa, menee elämää odotteluun melkoisesti. Aina odottelu ei ole tylsää. Itse aikoinaan työreissuilla odottelin lentokentillä konetta muutamankin tunnin. Rakastin katsella ihmisiä ja aika kului huomaamatta.

  VastaaPoista
 5. Pohdiskeleva krapu. Paljon meillä on odottamista, on asiallista ja turhaakin. Tämän hetken harmittavimpia odottamisia on itsellä unen odottelu.

  VastaaPoista
 6. Armeijassa oppi kaksi asiaa: tottelemaan kyselemättä ja odottamaan. Tajusin myöhemmin että niitä oppeja tarvitaan, jos es. katsoo Tuntemattoman alk.per.version niin kokoajan ollan lähdössä johonkin kiireellä, ja sit odotellaan tolkutomasti. Hieno krapu!

  VastaaPoista
 7. Toisinaan odottaminen on tuskallista, toisinaan nautinnollista. Ennen koronaa tapasin käydä vähintään kerran kesässä Hesassa. Käyntiin kuului kahvi kera pullan Espan kahvilassa ja siinä ohessa ohikulkijoiden katseleminen. Odottamista sekin, mutta niin kiireetöntä ja elämyksellistä.

  VastaaPoista
 8. Hieno krapu!
  Olen huomannut iän tuomaa helpotusta ja oikeanlaista asennoitumista odottamiseen,verrattuna siihen,kun nuorena ei olisi jaksanut odottaa mitään.
  Rehellisyyden nimissä,edelleenkin kyllä välillä kärähtää.😉

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista. Aimariille: unen odottelu on niin turhauttavaa ja en enää koskaan nuku seitsemää tuntia enempää. Aamuyöllä herään kerran vessaan mutta onneksi vielä nukahdan.

  VastaaPoista
 10. Elämä on yhtä odottamista kuten kuvailit. Odotamme joulua, kevättä, vappua, juhannusta, lomia, lunta :) Aina vaan odotamme jotain.

  VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...