tiistai 8. helmikuuta 2022

Meikkaus on taitolaji

 
Meikkaus on taitolaji

Iho kuivuu talvella. Kasvoissa on punaisia läikkiä, couperosaa. Mainokset tarjoavat voiteita, joilla tapahtuu ihme, iho muuttuu sileäksi, pehmoiseksi. Harhaanjohtavasti ne lupaavat vanhan näyttämään nuoremmalta. 

Kokeilen korealaista kosmetiikkaa. Siellä naiset ovat heleäihoisia kuin kukkasia. Ei tuottanut tulosta. Auttaisiko perinteinen Nivea? Jalkapohjiin olen saanut apua ureasta. Kivikauden naiset käyttivät jo sitä.

Silmämeikin teko on yhtä tuskaa. Kulmakynät tylsiä, kajalkynät kuivuneita, luomivärit karisevat poskille. Tulos on kuin kauhufilmissä, psykodeelinen, lähentelee mauttomuutta.

Kokeillaanpa meikkivoidetta. Liian vaalea saa näyttämään vahanukelta, tummempi etelämaalaiselta, poskipuna Pelle Hermannilta. Huulipunia on kasapäiten, pinkkiä, syvänpunaista, kesäruusua, oranssia. Huulten rajaaminen on myös tärkeää ja sillä voi korostaa amorinkaarta. 

*Viikon 6 krapusanat: harhaanjohtava, mauton, perinteinen. Krapu on otsikko mukaan luettuna tasan 100 sanan teksti. Linkitys SusuPetalin blogiin, josta löytyy lisää krapuja.

23 kommenttia:

  1. Koskaan ennen minulla ei ole ollut iho-ongelmia, mutta tänä talvena sitten senkin edestä. Kädet ja huulet kuivuvat korpuksi. Mainitsit urean. Pari päivää sitten aloitin kokeilun Working hands-voiteella. Siinä on ureaa. Nyt,varmaan kymmenen erilaisen voidekokeilun jälkeen tuntuu, että siitä on apua. Huuliin on auttanut lanoliinipitoinen Decubal-voide.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla tuota käsivoidetta. Kynnet varsinkin ovat alkaneet vanhemmiten lohkeilla pituussuunnassa, varsinkin peukaloissa. Jalkapohjiin löysin jo vuosia sitten apteekin voiteen Calmurill ja se on tosi hyvä, koska sisältää ureaa. Huomaan aina, että kun voitelen jalkani myös käsien iho ja kynnet pysyvät parempina jonkin aikaa.

      Poista
  2. Hilpeä krapu.👍
    Juuri noinhan se menee!
    Tosin en muista koska olisin meikkiä naamaani laittanut viimeksi.
    Itselläni kuiva ja herkkä iho,en edes pese päivittäin,vältän turhaa ärsyttämistä.
    Erisanin voidetta jo vuosia naamaan,Niveaa vartaloon,ei muuta.
    Bepanthenia nenänsieraimiin ja Labellon huulirasvaa huuliin,näillä tämä tyttö porskuttaa eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meikkaus on todellakin jäänyt iän karttuessa. Silmäni eivät yksinkertaisesti kestä mitään viivojen piirtelyjä vaan alkavat heti vuotamaan. Paljon löytyy kaapeistani erimerkkisiä ihovoiteita mutta monet ehtivät vanhentua ennen kuin ehdin ne käyttämään, varsinkin nuo meikkivoiteet. Huulipunaa tai huulirasvaa käytän mutta nyt maskiaikaan sitäkään ei tarvita. :))

      Poista
  3. Voi jukra sentään, miten kivasti kirjoitit meikkaamisesta.
    MInä en sitä taitoa hallitse, ei ole aineita, eikä välineitäkään. Kosteusvoidetta joskus muistan laittaa iholle ja kantapäitä rasvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. En hallitse minäkään meikkaamista eikä enää edes kiinnosta. Joskus juhlatilaisuuteen koetan vähän BB-voiteella peitellä couperosaa ja päälle puuteria.

      Poista
  4. Hyvin keksitty tarina annettujen sanojen pohjalta. Nivea-merkkisiä tuotteita on useampia. Minä käytän Nivean kasvovettä ja siitä punaista, kuivan ihon versiota. Sopii tällaiselle 60+ ikäiselle. Mutta se vanha Nivean sinisessä litteässä pakkauksessa oleva tuoksuu niin voimakkaasti, että sitä en pysty käyttämään. Viimeksi olen tykästynyt apteekin Aco-sarjan päivä- ja yövoiteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nivea tuotteet ovat monin verroin halvempia ja tutkimuksissa on todettu niiden olevan yhtä hyviä kuin kalliit kasvovoiteet. Aco-sarja on tuttu minullekin.

      Poista
  5. On tuo meikkaaminen hankalaa, sen vuoksi en varmaan koskaan meikkaa. Iholle puhdistus suolasaippualla, sitten perinteistä sinistä niveaa.
    Talvi kyllä kurittaa ihoa, bepanthenia kuiviin kohtiin.

    Hauska krapu! Ihonhoitotuotteet ovat kyllä hyvin mainostettuja. Helposti jää koukkuun, mutta aika pieni paha, kun vertaa moneen muuhun addiktoivaan juttuun, joita käytetään, jotta olo tuntuisi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kuullutkaan suolasaippuasta. Auttaisikohan se? Nyt on käytössä ollut Lactacyd voidemainen pesuneste ja olen siitä tykännyt. Sitä käytetään kai yleensä intiimialueen pesuun mutta olen pessyt myös kasvoni :). Intiimialueelle on kyllä hyvä.

      Poista
  6. Siis mihin lopputulokseen tultiin. Luontaisesti vaan, pesu ja perusvoide. Ei voi olla mautonta. Hyvin solahti annetut sanat tekstiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kosteusvoiteella mennään ja sipaisu huulipunaa. Joillekin naisille silmämeikki on välttämättömyys ja näyttävät hieman oudoilta ilman sitä. Onneksi käytän tummentavia silmälaseja niin tummat silmänaluset peittyvät.

      Poista
  7. Paljonhan nuo kalliit voiteet lupaavat. Minä en meikkaa, vesipesu ja apteekin perusvoidetta laitan kasvoista jalkoihin asti.
    Kesällä kun olen paljon järvessä, niin iho ei lainkaan kuiva, luonnon vesi tekee hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiminen varmaan on iholle hyvästä. Sisäisesti pitäisi myös juoda päivittäin vettä vaikkei janotakaan.

      Poista
  8. Hauska postsus. Minä olen onnekas siitä että olen saanut elää 64-vuotta ilman rasvapurkkeja. Vesi on paras voitehista. Kai olen tosi parkkiintunut 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oletkin saanut satoja lisätunteja elämääsi, kun ei ole tarvinnut peilin edessä keikkua. Jos lasketaan vaikka 15 min päivässä meikkaukseen ja ihonhoitoon niin olet saanut käyttää 5840 tuntia = 243 vrk vaikkapa askarteluun. Ajatella! Laskinkohan oikein?

      Poista
  9. Onneksi nuo meikkausongelmat ovat nykyään minimaaliset, mutta nuorena siihen meni kyllä välillä aikaa aivan liikaa. Joku iso tutkimus taannoin selvitti, että halpis Nivea, n. 3 euron putkilo, on yhtä tehokasta kuin kalliit ja nimekkäät voiteet. Ja hienosti sait nuo kolme sanaa tarinaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Saman totesin jo tuolla edellä, että ei ole meikkausongelmia enää. Minäkin olen lukenut tuosta Nivea -voidetutkimuksesta, taisin siitä kirjoitella tänne blogiinikin. Olen kyllä säästänyt elämäni aikana paljon, kun en ole haksahtanut kokeilemaan kalliita voiteta.

      Poista
  10. Meikkaaminen on taitolaji ja siitä näin realistisen hauskasti kirjoittaminen myös. Laitan joka päivä kevyen meikin, koska ilman meikkiä näytän ihan kummitukselta, meikin kanssa meikatulta kummitukselta, mutta oma olo on mukavampi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan noin että ihan kummitukselta näytät!? :D Juu, toisille naisille meikki sopii ja korostaa omia piirteitä. Minulle pitäisi tehdä silmäluomen kohotusleikkaus. Eihän se olisi kovin kummoinen operaatio, joka piristäisi kasvojen ilmettä ja laajentaisi näkökenttää.

      Poista
  11. Sen jälkeen kun joku kauneudenhoitofirma tarjosi puhelimessa tuotteitaan minulle, aloin pistää kaikki vastaavat kaupalliset numerot estoon. Nyt on ollut selvästi rauhallisempaa puhelimessa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ei ole koskaan puhelimitse kaupattu kauneudenhoitotuotteita. En nyt ainakaan äkkiseltään muista. Kaikkea muuta kyllä senkin edestä mm. luontaistuotteita.

      Poista
  12. Hei Beate!

    Lämpimät onnittelut blogini sukka-arvonnan voitosta!
    Voitit raidalliset sukat, jotka lähetän sinulle, kunhan saan postiosoitteesi.
    Voit lähettää postiosoitteesi minulle osoitteeseen luonnonluomaa@outlook.com.

    Ihanaa helmikuun jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...