sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Tilhet, lumityöt ja kortit

Tilhiparvi tuli tuli syömään marja-aronian marjoja ennen lumituiskua. Otin kuvat ikkunan läpi.

Eilen oli oikein kunnon lumituisku, alkoi jo lauantaita vastaisena yönä ja jatkui koko päivän. Lunta oli pihassa 15 cm ja tuiskupaikoissa enemmänkin. Aloitimme pojan kanssa hommat jo, kun lunta vielä sateli hiljakseen. Kahdestaan meillä meni koko pihan siivoamiseen kolme tuntia. Minäkin huhkin koko ajan lepäämättä, paita oli märkänä. Yllä olevat kuvat ovatkin tältä päivältä. Kävin tänään itsekseen ottamassa noin parin sentin kerroksen, aikaa meni noin tunti. Ja nyt kun katson ikkunasta niin lisää tulee. Penkat alkavat olla jo aika korkeat. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan, ei tarvitse lenkille lähteä.

Tämä kortti lähtee maanantaina Puolaan. Vastaanottajalla on nettikorttikauppa ja kyllähän Puolasta löytyy upeita vanhoja kirkkoja ja muita rakennuksia mutta tuskin samanlaista kuin Helsingin Temppeliaukion kirkko, joka on valmistunut vuonna 1969.
Komeasti tatuoitu Oulun Firefighters -kortti lähtee Venäjälle. Toiveena oli mm. eroottinen mieskortti. 
Lappi kortti lähti Valko-Venäjälle. Korttiin kirjoitin osan Helvi Juvosen runosta "Katso pohjoista taivasta" omana englannin käännöksenä. Runoja on vaikeampi kääntää mutta toivotaan, että jotakin tavoitin tunnelmasta.

"Katso pohjoista taivasta.
Ei se ole vain mustaa samettia,
joka syventää Pohjantähden loiston.
Se on korkea vastaavuus Karhujen tähtien ja
Kalevan miekan nimeen,
mustaa puristuneitten kiteitten
vaaleaa loistoa siellä,
missä on hanki hangen jälkeen,
pakkasen kimaltavaa kovuutta,
missä metsän jälkeen
ja talojen lämmin, työn ja
rakkauden lämmin ja kielessä
laulavat kauneimmat sanat
sen taivaan alla.
Helvi Juvonen: Kalliopohja, 1955

Saksaan lähti karjalanpiirakkaresepti -kortti. Toiveena oli mm. ruokakortit
Revontulet kortti lähti USA:han. Vastaanottaja toivoi mm. juttuja historiasta ja tavallisten ihmisten elämästä entisaikaan. Kortti tuli täyteen, kun muistelin 1960-luvun elämää Suomessa. Miten lapsilla oli vain yhdet housut, yksi pusero, hame ja takki mutta silti olimme tyytyväisiä. 
Saksaan lähti kuplavolkkarin mallinen auto. Kuplavolkkareitahan valmistettiin Itä-Saksassa. Toiveena oli mm. autot
USA:han lähti lehtopöllö kortti. Vastaanottajana pariskunta, joista vaimo piti runoudesta, joten taas jouduin kääntämään Hannu Mäkelän teoksesta Illan varjo 1. säkeen runosta, joka alkaa "Puhe hiljenee, hengitys, tuuli kietoo syleilyyn. Maa luovuttaa kiihkon ja raukenee iltaan..."

Suomelle tuli tänään ensimmäinen mitali Pekingistä, kun Iivo Niskanen otti prossia 30 km (vapaa 15 km ja 15 km perinteinen) hiihdossa. Hyvä Savo ja Iivo!

14 kommenttia:

  1. Sattuneesta syystä tuo lapland on suosikkini!:D
    Kuplasta vielä että: Saksassa vuoteen 1978 asti, minkä jälkeen tuotanto jatkui Brasiliassa ja Meksikossa vuoteen 2003 saakka.

    Hyviä kuvia olet saanut lasin läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tuota Kuplan valmistusta en tiennytkään noin tarkkaan. Miehelläni oli seurusteluaikaan tummanvihreä kupla ja talvella se oli kylmä mutta kesäisin ihan käypä kärry.

      Poista
  2. Hyviä tilhikuvia. En ole täällä nähnyt tilhiä aikoihin.
    Lumitöiden kanssa ollaan samoissa. Niitä on riittänyt. Sinulla on ulkohommien vastapainoksi korttiharrastus. Mainiot kortit pistät lähtemään maailmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kaikkea tässä pitää keksiä vanhuudenhöperyyden häätämiseksi 😉.

      Poista
  3. Ihania tilhikuvia. Viime viikolla sain kolme postcrossing-korttia, joissa oli ihanasti kirjoitettu saksaksi ja italiaksi, eli sain harjoitella muutakin kuin englantia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli iso parvi mutta vastavaloon en saanut siitä kuvaa. Täällähän meitä pc-harrastajia on jo monta. 😊
      Sinulla on varmaan vahva englanti😉. Minä luin aikoinaan pitkän saksan mutta unohtuuhan se, jollei joudu käyttämään.

      Poista
  4. Tilhi on kaunis lintu.
    Ai siellä korttien vastaanottajat saavat aina toivoa, mitä kortteja haluavat. No sittenpähän tulee mieleisiä kortteja, jos vaikka kerää jotain erityistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveita voi esittää mutta ellei lähettäjällä ole sellaisia kortteja, niin hän laittaa, mitä hänellä on. Säännöissä myös on, että profiilissa ei pitäisi olla EI-sanoja. Sen ymmärrän, että mainoskortit eivät ole toivottuja mutta minä olen ollut iloinen jokaisesta saamastani kortista.

      Poista
  5. Hieno juttu, että toiveita korttien aiheista saa esittää. Tuossahan saa todella panostaa oikeanlaatuisten korttien löytämiseen. Ja sitten saa vielä kääntää runoja, reseptejä ja vaikka mitä. Jos vielä pitkään luen näitä juttuja, alan itsekin innostua postcrossingistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun mukaan vaan. Alku on hidasta mutta ehtiipähän haalia kortteja. Facen ryhmässä on pitkään harrastaneita ja Suomen Postcrossing -yhdistys järjestää yhteisiä tapaamisia ja matkojakin.

      Poista
  6. Ihanat kuvat tilhistä!
    Ne ovat tosi kauniita ja laulunsakin ihanan kuuloista. En ole harmikseni yönä talvena juuri nähnyt tilhiä, alkutalvesta vain kerran.

    Hieno juttu, kun valikoitui kortit tarkasti saajien mukaan. Minäkin tässä juuri kirjoittelin ystävänpäiväkortteja, ja tein samaa valintahommaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minäkin lähetän muutaman ystävänpäiväkortin Suomeen ja maailmalle lähteviin kortteihin kirjoitin myös Hyvää Ystävänpäivää, vaikkeivät joudukaan perille kaikki.

      Poista
  7. Täälläkin kävi tuossa muutama aika sitten tilhiparvi, mutta kovin vähän ovat olleet liikkeellä. Ilmeisesti pohjoisempana riittää ruokaa.
    Oletko muuten liittynyt Suomen postcrossinyhdistykseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen liittynyt. Eka vuosi oli 20 euroa, nyt 24 euroa. En tiedä tuleeko miiteissä käytyä mutta saa alennuksia nettikorttikaupoista. On kyllä innokkaita harrastajia. Monet kiertelevät ympäri Suomea etsimässä kortteja kirppareilta. Jos sinulle kertyy ylijäämävarastoa niin voisin ostaa. Teillähän on siellä korttiapajat saatavilla. 😉

      Poista

Kiitos jokaisesta kommentista. Olen hyvin iloinen niistä ja jokainen on tärkeä niin lyhyt kuin pitkäkin. Jos et ole bloggerissa, voit kommentoida myös anonyyminä, kun valitset sen kommentointi palkista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...